ایران پرسمان

آخرين مطالب

کشف گونه‌ای از قهوه که تصور می‌شد منقرض شده خردنامه

کشف گونه‌ای از قهوه که تصور می‌شد منقرض شده
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / بحران تغییرات جوی تاثیر مخربی بر روی دما و الگوهای بارشی در سراسر جهان گذاشته است. یکی از بی‌شمار محصولاتی که در معرض خطر است قهوه است که برای بشریت بسیار گرانبهاست.
به نقل از آلرت، اکنون دانشمندان گیاه قهوه‌ای را یافته‌اند که در برابر تغییرات آب‌وهوایی شدید ناشی از تغییر فصول مقاوم‌تر است. این گیاه که قهوه‌ی استنوفیلیا(Coffea stenophylla) نام دارد گونه‌ای وحشی و نسبتا کمیاب در آفریقای غربی است و در مقایسه با گیاه قهوه‌ای که معمولا استفاده می‌کنیم در برابر تغییرات جوی مقاوم‌تر است.
علاوه بر این، این گیاه طعمی مشابه قهوه‌ی با کیفیت عربیکا(Arabica) دارد که از گیاه عربیکا ساخته می‌شود. بنابراین می‌تواند افرادی که نوشیدنی‌های گرم را به خوبی می‌شناسند را نیز راضی کند.
قهوه‌ی عربیکا که در حال حاضر 75 درصد بازار را از آن خود کرده جزو گونه‌های در خطر است زیرا گیاه آن برای رشد نیاز به شرایط ویژه‌ای دارد.
محققان در این مقاله نوشتند: این گونه خاص، شرایط قابل کشت قهوه را افزایش می‌دهد و منبعی مهم برای ایجاد گیاهان قهوه سازگار با شرایط جوی مختلف است.
گیاه استنوفیلیا در حقیقت در حال احیای مجدد است. پیش از این تصور می‌شد که این گیاه از بین رفته است و تنها جایی که می‌توان آن را یافت ساحل عاج است و طی دهه‌ها اطلاعات کمی از آن در دست بود اما به تازگی این گیاه در شهر سیرالئون(Sierra Leone) در آفریقای غربی یافت شده است.
دانشمندان نمونه‌هایی از آن را برای بررسی طعم آزمایش کردند و مدل‌سازی‌هایی انجام دادند تا متوجه شوند این گیاه در چه شرایطی رشد می‌کند. استنوفیلیا می‌تواند دماهای 24.9 درجه‌ سانتی‌گراد را تحمل کند که از میزان تحمل گیاهان عربیکا و کنفورا(C. canephora) که ما آن را به اسم قهوه‌ی روبوستا(robusta) می‌شناسیم بیشتر است.
تحقیقات پیشین نشان می‌دهد که این گیاه می‌تواند در دوره‌های خشکسالی زنده بماند و تا حدودی در برابر زنگ زدگی برگ‌ها نیز مقاوم است. بنابراین می‌توان آن را به عنوان گزینه‌ای برای پرورش قهوه در شرایط محیطی سخت در نظر گرفت. البته اگر بتوانیم میزان کافی از آن را پرورش دهیم.
محققان در مقاله‌شان نوشتند: پرورش ضعیف استنوفیلیا علت اصلی عدم موفقیت آن در تبدیل شدن به محصولی جهانی است، اگرچه رقابت با قهوه‌ی روبوستا که همزمان با کاهش تولید گیاه استنوفیلیا تبدیل به کالایی جهانی شد نیز از عوامل اصلی این موضوع است.
قهوه‌ی استنوفیلیا طی یک سال گذشته در آزمایش‌های طعم و مزه موفق بوده است. همچنین این گیاه را می‌توان به گیاهان دیگر پیوند زد تا باعث ایجاد مقاومت در برابر شرایط جوی سخت سایر گیاهان شود.
تغییر گونه‌ها و حرکت به سمت گونه‌های مقاوم‌تر تنها راه حلی است که این صنعت دارد. جابه‌جایی مزارع کشت قهوه نیز جزو گزینه‌هایی است که مورد بررسی قرار می‌گیرد. البته رفع این مشکل به صورت ریشه‌ای بهترین راه‌حل است یعنی حل مشکل تغییرات اقلیمی.
محققان اکنون در حال کاشت نهال‌های استنوفیلیا هستند تا این گیاه را به عنوان یک منبع با کیفیت برای تولید قهوه بررسی کنند. با این حال زمانی طول می‌کشد تا افرادی غیر از محققان و متخصصین طعم آن را بچشند.
آرون دیویس(Aaron Davis) رئیس تحقیقات گیاهان قهوه در باغ ‌گیاه‌شناسی رویال انگلستان می‌گوید: این قهوه طی یک یا دو سال آینده در کافه‌ها نخواهد بود اما من فکر می‌کنم پنج تا هفت سال دیگر شاهد ورود آن به بازار جهانی به عنوان قهوه‌ای با طعم قوی و ارزشمند خواهیم بود.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/279030/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رشد هزار میلیاردی خروج سرمایه از بورس

انتقاد نسبت به طول دادن دعا خواندن

نمایی زیبا از گله اسب‌های آزاد

کشف یک گودال عجیب در وسط مزرعه!

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی: حمله اسرائیل به کنسولگری ایران فاقد ارزش نظامی بود

واکنش رئیسی به درگذشت پرویز داودی

تعقیب سرباز روسی توسط پهپاد انتحاری اوکراینی؛ نتیجه را ببینید

آشیانه سری

تقابل نظامی اسرائیل و ایران؛ پیامدها و راه‌حل‌ها

درآمد عجیب از زباله گردی

تصاویری از سیل مرگبار در عمان

گوناگون/ روایتی از قرینه ترین کوچه پایتخت

خیابان‌های دبی رودخانه شدند!

دل دوستان شکستی، بر دشمنان نشستی

سامانه‌های پدافندی ایران برای مقابله با حمله احتمالی اسرائیل

حمله فسفری؛ روایت جنون صهیونیست‌ها

رهبر انصارالله یمن: متجاوزان فهمیدند که هرگونه تجاوزی بی پاسخ نخواهد ماند

چه شد که ون‌ها برگشتند؟

رسوایی 99 درصدی

پیش‌بینی کاهش رشد اقتصادی ایران

ایرانی‌ها، رتبه 2 خرید خانه در ترکیه

پاسخ به سوالات پر تکرار درباره بنزین

10 ادکلن خوشبو و اصل مردانه

رونق صادرات در جزیره جهانی قشم / تراز تجاری منطقه آزاد قشم به بیش از 313 میلیون دلار رسید

تصادف با یک خودروی اسپرت

4گوشه دنیا/ مرد جوانی که 57 ساله‌ است!

معبدی که 1200 سال قبل در دل کوه با ابزار و تکنولوژی تراشیده شده است!

ساختمانی عجیب و خاص که برخلاف اصول مهندسی ساخته شد!

چقدر این روحیه در ما جاری است؟

صداهای وحشتناک ثبت شده از اجرام واقعی کیهان

کنعانی: شایسته بود سران اروپا و گروه 7 قدردان ایران باشند

رشیدی کوچی: جنگ کلاسیکی شکل نمی گیرد

روایت رئیس صدا و سیما از دو بار تفقد و تحسین رهبر انقلاب

توصیه مهم رئیس جمهور به مدیران برای افزایش رضایت اجتماعی

مخبر: اگر رژیم صهیونیستی مرتکب خطایی شود، به شدت پاسخ می‌دهیم

تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران

معاون رئیس جمهور: رشد اقتصادی در دولت سیزدهم به بیش از 6 درصد رسید

هیچ مانعی برای برنامه های فرهنگی در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت وجود ندارد

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید نادر مهدوی

عملیات نجات دلفین از کانال آبیاری

حق پرخاش نداری!

قرمز شدن آب دریا با بارش باران در جزیره هرمز

انتقاد عباس عبدی از گشت ارشاد

بیانیه ضد ایرانی آمریکا و متحدانش برای تقویت روحیه رژیم صهیونیستی

افزایش نگرانی‌ از نیازهای 250 هزار کودک اخراجی از پاکستان

تصویر دردناک از غزه، «عکس سال» جهان شد

زمزمه های ورود ایران چک های 500هزار تومانی به بازار

موضوع ایثار و شهادت موضوع بسیار مهم دولت سیزدهم است/بکارگیری ظرفیت های مردمی از برنامه های جدی بنیاد است

داستانک/ ماجرای مرد ساعت ساز

منارجنبان یکی از آثار تاریخی اصفهان