ایران پرسمان

آخرين مطالب

محمودزاده: رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند سیاست روز

محمودزاده: رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - خبرآنلاین / رئیس فراکسیون مجلس یازدهم می‌گوید: دولت احساس می‌کند برای ریاست مجلس رقبایی وجود دارند و مانند مجلس قبل نیست. در حال حاضر 5 نفر از منتخبین به صورت مستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کردند، بنابراین شرایط مجلس دوازدهم مانند مجلس قبل نیست.
جلال محمودزاده که به واسطه ردصلاحیت از حضور در مجلس دوازدهم بازمانده می‌گوید: «مجلس یازدهم چشم خود را بر روی اشتباهات دولت بسته بود و به دلیل نبودن نظارت فساد در دولت رسوخ کرده است.»
****
*آقای محمودزاده! به نظر شما دولت با علنی کردن اختلافات با مجلس چه هدفی را دنبال می‌کند؟
در حال حاضر اقتصاد کشور در وضعیت بسیار نامطلوبی بعد از انقلاب قرار دارد، فشار اقتصادی به مردم، گرانی کالاهای اساسی و کوچک شدن سفره مردم، همگی از جمله مواردی هستند که مشاهده می‌کنیم. مردم کاملاً تحت فشار اقتصادی هستند، در این دو سال طیف خانواده‌هایی که زیر خط فقر قرار گرفتند، بسیار افزایش پیدا کرده، تا جایی که خانواده‌های حاضر در قشر متوسط حذف شدند و به سمت خط فقر رفتند.
مجلس باید به دولت اخطار دهد شرایط به نحوی است که یک خانواده برای تامین نیازهای خود نیاز به حداقل 30 میلیون تومان درآمد ماهیانه دارد، یعنی درآمد زیر 30 میلیون زیر خط فقر است. در صورتی که خانواده‌هایی در جامعه حضور دارند که با 8 و 10 میلیون تومان حقوق زندگی خود را مدیریت می‌کنند، این شرایط باعث شده که فشار اقتصادی به شدت به مردم وارد شود.
از آن طرف هم مجلس وظیفه نظارتی دارد و باید اخطارهای لازم را به دولت بدهد و اگر دولت از مسیر اصلی در اداره کشور خارج شود، مجلس باید از طریق ابزارهای نظارتی که در اختیار دارد، دولت را به ریل اصلی برگرداند. وظیفه رئیس مجلس هم همین است که نظارت کند اما در حال حاضر دولت گفتار درمانی می‌کند و آمارهایی می‌دهد که کارشناسی شده نیستند و واقعیت ندارند و با واقعیت جامعه در تضاد است.
تیم اقتصادی دولت بسیار ضعیف است و توانایی مدیریت وضعیت فعلی را ندارد بنابراین وظیفه مجلس این است که از بعد نظارتی ورود پیدا کند و از دولت بخواهد که برنامه‌های خود برای حل این مشکل در بازه زمانی کوتاه مدت، متوسط و بلند مدت، ارائه کند. اما دولت حاضر نیست این اقدام را انجام دهد چراکه تیم اقتصادی دولت برنامه‌ای برای ارائه به مجلس ندارد چراکه اگر برنامه‌ای داشت وضعیت کشور به این ترتیب نمی‌شد، بنابراین تیم اقتصادی دولت تیم بسیار ضعیفی است، توانمندی مدیریت وضعیت موجود را ندارد لذا برنامه‌ای برای اصلاح وضعیت ندارد.
در مجموع دولت به این دلیل که برنامه ندارد خطاب به رئیس مجلس نامه نوشته و حرف‌های معمولی خود را در آن نوشته و برای انتشار به رسانه‌ها داده است.
رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند *با توجه به اینکه حدود 3 هفته به پایان عمر مجلس یازدهم باقی مانده، هدف دولت از علنی کردن اختلافاتش با مجلس چیست؟
دولت احساس می‌کند برای ریاست مجلس رقبایی وجود دارند و مانند مجلس قبل نیست. در حال حاضر 5 نفر از منتخبین به صورت مستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کردند، بنابراین شرایط مجلس دوازدهم مانند مجلس قبل نیست که قالیباف تنها کاندیدای ریاست مجلس باشد.
لذا دولت این نکته را دریافت کرده کما اینکه از میان داوطلبین ریاست مجلس چهره‌هایی حضور دارند که از قالیباف بیشتر به دولت نزدیک هستند. لذا یکی از دلایل علنی کردن اختلافات دولت و مجلس همین نکته است. دلیل عمده هم این است که دولت برنامه اقتصادی برای ارائه ندارد.
حتی رئیسی هم نمی‌تواند مانع فعالیت‌های مجلس یازدهم شود *بنابراین دولت احساس بی‌نیازی به مجلس کرده و آن را جدی نمی‌گیرد....
حدود 110 نفر از نمایندگان مجلس تغییر کردند و اکثریت منتخین از جناح دولت هستند یا تجربه چندانی برای شروع حرکت جدی در مجلس ندارند. اینها مواردی است که دولت مشاهده می‌کند. لذا خود را موظف نمی‌داند که در فاصله آمدن افراد دیگر به جای قالیباف، برنامه‌ای ارائه دهد.
در صورتی که مجلس تا روز آخر یعنی تا روز 6 خردادماه مجلس مسئولیت دارد و باید وظیفه نظارتی خود را پیگیری کند و هیچ‌کس حتی شخص رئیس جمهور، معاون‌های او و وزرایش نمی‌تواند مانع اجرای مسئولیت مجلس یازدهم تا روز آخر شوند.
دولت به رئیس مجلس آینده نیم‌نگاهی دارد *منظور شما این است که مثلا دولت به ریاست رسایی بر مجلس بیشتر روی خوش نشان می‌دهد تا ریاست قالیباف؟
اسامی که برای ریاست مجلس مطرح هستند نسبت به قالیباف، به دولت نزدیک‌تر هستند و این واقعیت است که دولت نیم‌نگاهی به این موضوع دارد اما اینکه دولت تا چه اندازه موفق شود به نظر نمایندگان مجلس دوازدهم بستگی دارد.
*برای شما که عضوی از مجلس یازدهم هستید، این نکته عجیب نیست، رئیسی که همین نمایندگان از او دعوت کردند که وارد عرصه رقابت ریاست جمهوری شود، حالا با این ادبیات پاسخ نمایندگان را می‌دهد و رئیس همین مجلس را تخریب می‌کند؟
مجلس یازدهم در برخی از زمینه‌های نظارتی کوتاه آمد و رعایت حال دولت را کرد، در صورتی که اقدام اشتباهی بود. به عبارت دیگر مجلس یازدهم با هدف همکاری، از اشتباهات دولت گذشت و پیگیری نکرد، که اقدام مناسبی نبود.
برای مثال در قضیه چای دبش مجلس می‌توانست خیلی بهتر وارد شود اما متاسفانه وارد نشد و یا در مورد واگذاری پتروشیمی باختر به بخش خصوصی که تحقیق و تفحص آن انجام شده، اما هیئت رئیسه مجلس اجازه طرح موضوع در صحن علنی را ندادند، یا درباره خرید میوه شب عید وزارت جهاد و کشاورزی و شرکت آریو تجارت سهیل که تخلفات بسیار گسترده‌ای انجام داد، مجلس کوتاهی کرد، از موضوع هم گذشت و همین باعث شد مجلس در برخی مقاطع بازوی نظارتی خود را از دولت بردارد و تخلفاتی در بدنه دولت صورت بگیرد که به دلیل همین ضعف نظارتی مجلس بود.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1116938/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شیر‌های نر در جدال با آب‌های خروشان رودخانه

ادای احترام رئیس مجمع عمومی سازمان ملل به رئیس جمهور و وزیر خارجه شهید ایران

ماجرای تذکر جدی رئیسی به وزیر علوم در خصوص اخراج استادان

درخواست نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی برای توافق با حماس

سرمایه‌گذاران رمز ارز بخوانند؛ بیت‌کوین چقدر است؟

باران و طوفان وحشتناک در آلاباما آمریکا

توسل به حضرت علی اصغر (ع)

روشی کارآمد جهت استخراج نفت سنگین

شب های هجر را گذراندیم و زنده ایم

گزارش اولیه هیات عالی بررسی ابعاد و علل سانحه بالگرد حامل رئیس جمهور منتشر شد

اظهارنظر جدید بایدن در خصوص افغانستان و داعش

اولین تصویر از سنگ مزار رئیس جمهور شهید

درخواست گانتس برای تشکیل کمیته تحقیق درباره شکست در هفتم اکتبر

ناگهان بالگرد رئیس‌جمهور ناپدید شد

توافق بر سر ترک خصومت

اقدامات غیرحرفه‌ای پهپاد ترکیه‌ای

مسامحه جایز نیست

چه زمانی باید صفرها از پول ملی حذف شود؟

کمین ببرهای گرسنه برای شکار میمون

نماهنگ «سید شهیدان خدمت» با نوای ابوذر روحی

یافته‌های عجیب در پوست موز که از آن بی‌خبرید!

معرفی کتاب «ولایت الهیه»

خبرنگار چینی: مراسم بزرگ و باشکوهی برای رئیس‌جمهور ایران برگزار شد؛ مردم رئیسی را دوست دارند

نوشته خاصی که روی بیلبوردهای رئیسی جلب توجه کرد

بدرقه اولین وزیر خارجه شهید؛ پیکر شهید امیرعبداللهیان در حرم حضرت عبدالعظیم(ع) آرام گرفت

خاطره یکی از اطرافیان رئیس جمهور شهید؛ به رئیسی بگو به هیچ وجه برای ریاست جمهوری نیاد!

فردی که درباره بالگرد رئیس‌جمهور دروغ پراکنی کرده بود احضار شد

بخشی از مصاحبه شهید رئیسی در سال 1371

رضایی: آرمان و مرام آیت الله رئیسی ادامه خواهد داشت

پارلمان عراق نوروز را تعطیل رسمی اعلام کرد

سرنوشت کشورها پس از مرگ­ ناگهانی رییس جمهور

آموزش پوتین به پادشاه بحرین برای استفاده از دستگاه ترجمه‌

حماسه واقعی

بخش خصوصی و سازمان منطقه آزاد کیش، دست در دست هم / راهکارهای گذر از فصل کم فروغ گردشگری کیش مرور شد

طرح جامع طلای کشور نیاز به پایش دارد

افزایش اختیارات اتاق بازرگانی برای توسعه اقتصادی کشور

پناه می برم به پروردگار فلق

میدونی چرا لقب امام رضا(ع) انیس النفوسه؟

23 ماهواره «استارلینک» به مدار زمین رفتند

داستانک/ صف خرید بلیط سیرک

قاب های ماندگار رئیس جمهور شهید

گزارش خبرنگار صداوسیما از روز تشییع رئیس جمهور شهید در مشهد

حضور آیت‌الله آملی لاریجانی در منزل رئیس جمهور شهید

روایت مجری تلویزیون از لحظه پیدا شدن اجساد شهدای سانحه بالگرد رئیس جمهور

جلسه مهم اصلاح طلبان برای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری

تیتر یک رسانه‌های جهان از بدرقه تاریخی شهدای خدمت

انتقاد نتانیاهو از وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در رابطه با حمله هفتم اکتبر

پوتین: کشورهای آفریقایی نقش حائز اهمیتی در عرصه بین‌المللی بازی می‌کنند

ایستگاه پایانی لکوموتیو سیاست خارجی رئیسی کجا بود؟

چرا با ارزپاشی معجزه‌ای در تولید خودرو رخ نداد؟