ایران پرسمان
گاوهای شیرده بی‌دفاع
پنجشنبه 28 شهريور 1398 - 10:12:06
ایران پرسمان - گاوهای شیرده بی‌دفاع
k ٧.١
٦
صبح نو / متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
حملات گسترده به تاسیسات شرکت ملی نفت عربستان موسوم به آرامکو، بار دیگر ناکارایی سیستم‌های دفاعی خریداری‌شده این کشور از آمریکا را به اثبات رساند.
همین چهار ماه پیش بود که ترامپ، رییس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا، به بهانه تشدید تنش‌ها با ایران، قوانین کنگره را دور زد و روند 22 قرارداد تسلیحاتی به ارزش هشت میلیارد دلار سلاح به عربستان‌سعودی و سایر کشورها را تسریع کرد.
همان زمان، «پاتریک شاناهان» وزیر دفاع آمریکا، هدف کشورش در فروش انواع تسلیحات به عربستان‌سعودی و نیز به امارات را جلوگیری از اقدام روسیه و چین در پر کردن خلأ فروش در منطقه عنوان کرد. با وجود سیاست خرید گسترده سلاح از آمریکا، به منظور ایجاد توازن با قدرت نظامی کشورمان در منطقه، عربستان همچنان از بیشترین آسیب‌پذیری در حوزه تأمین امنیت خود برخوردار است.
در همین‌باره، منابع خبری عربستان صبح روز شنبه(23 شهریور) از وقوع آتش‌سوزی در دو پالایشگاه شرکت نفت آرامکو در شهرهای «البقیق» و «هجره حُریص» در شرق این کشور خبر دادند. میدان نفتی البقیق در شرق عربستان‌سعودی واقع شده که توان تولید روزانه هفت میلیون بشکه نفت را دارد و متعلق به شرکت نفتی آرامکوی عربستان است. 70 درصد تولیدات این شرکت نفتی در پالایشگاه‌های البقیق تولید می‌شوند. پس از این عملیات، رسانه‌ها در گزارش‌هایی اعلام کردند که نظام سعودی، توان صادرات نفت خام خود به میزان 50 درصد را از دست داده و در ضمن میلیاردها دلار به اقتصاد این کشور صدمه وارد شده است. در همین راستا، عربستان خط انتقال نفت خود به بحرین - از متحدان استراتژیک ریاض- که روزانه بین 220 تا 230 هزار بشکه به‌ آن‌ها صادر می‌کرد را یک‌طرفه بست.
پس از این حادثه و در جریان پنجمین نشست سه کشور ایران، ترکیه و روسیه برای حل بحران در سوریه، ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه، مقامات عربستان را به خرید سامانه دفاعی مسکو تشویق کرد. رییس‌جمهوری روسیه در بخشی از کنفرانس مطبوعاتی مشترک خود با سران ایران و ترکیه، با استناد به آیه‌ای از قرآن کریم، پیشنهاد روس‌ها برای کمک به عربستان را ارائه داد. پوتین در این‌باره تصریح کرد: «از آنجا که در ترکیه، کشوری با اکثریت مسلمان حضور دارم، نمی‌توانم به آیه‌ای از قرآن کریم اشاره نکنم که در آن گفته شده است؛ رحمت خداوند را به یاد بیاورید، شما زمانی دشمن یکدیگر بودید، خداوند قلوب شما را سازش داد و شما را برادر یکدیگر کرد».
پوتین با بیان اینکه فکر می‌کنم با توجه به این آیه باید اقدام کرد، اضافه کرد: «در رابطه با کمک گفته‌ شده که شما با رحمت برادر شدید و تاکید شده است که آنچه بین انسان‌ها تفرقه می‌اندازد و منجر به مناقشه می‌شود باید در درجه دوم اهمیت قرار گیرد؛ منظورم نزدیکی معنوی بین انسان‌هاست؛ در رابطه با عربستان‌سعودی باید گفت که در قرآن بر غیرقابل قبول بودن خشونت به غیر از دفاع از خاندان تاکید شده است؛ از آنجا که عربستان می‌خواهد از خاندان و کشور خود دفاع کند، ما آماده‌ایم به این کشور کمک لازم را ارائه دهیم. کافی است که رهبران سیاسی عربستان هم تصمیمی عاقلانه بگیرند؛ همان‌طور که ایرانی‌ها اقدام کردند و از روسیه اس-300 خریدند و اردوغان هم
اس-400 یا تریوموف خریداری کرد چرا که آن‌ها (سامانه پدافند موشکی روسیه) به صورت مطمئن از عربستان دفاع خواهد کرد».
اظهارات رییس‌جمهوری روسیه در حالی بیان شد که ترامپ، اخیراً در اظهاراتی تأمین امنیت ریاض را منوط به پرداخت پول بیشتر کرده است. رییس‌جمهوری آمریکا در واکنش به حملات پهپادی به تاسیسات نفتی عربستان گفت: «به سعودی‌ها قول ندادم که حتماً ما باید از آن‌ها محافظت کنیم. ما باید با سعودی‌ها همفکری کنیم. ما به عربستان‌سعودی کمک خواهیم کرد و سعودی‌ها باید در تأمین امنیت خود مسوولیت بیشتری را بپذیرند و این امر شامل پرداخت پول هم می‌شود».
پیشنهاد گزنده و طعنه‌زننده پوتین به مقامات ریاض، در شرایطی است که عربستان با وجود هم‌پیمانی با آمریکا و خرید صدها میلیارد دلار تسلیحات از واشنگتن، در تأمین حداقل امنیت خود عاجز مانده است.
از سویی دیگر سیاست تقابل آل‌سعود با ایران نشان داده یک سیاست اشتباه است و به قول یک سیاستمدار کویتی «هیچ‌کس برای دفاع از کشورهای عربی خلیج‌فارس، وارد جنگ با ایران نخواهد شد.» این نماینده پیشین پارلمان کویت، یادآور شده که «سیاست تقابل با ایران سیاستی اشتباه است و مبارزه کردن با اخوان را در رأس اولویت‌ها و منافع راهبردی قرار دادن، تباهی رأی و اندیشه و سبک‌سری است.»
هرچند روز گذشته ملک‌سلمان، پادشاه سعودی در گفته‌هایی اعلام کرد که عربستان، از پس دفاع از خود برمی‌آید و توان دفاع از خود در برابر حملات را دارد و از خاک و تأسیسات خود در برابر هرگونه تهاجمی از هر جایی که باشد، دفاع می‌کند؛ اما با این وجود او به‌طور رسمی از جامعه جهانی خواست تا اقدامات لازم و قاطع برای توقف این حملات را در پیش بگیرند.
کارشناسان می‌گویند شدت تخریب‌ها در عربستان بالا بوده و آن را می‌توان با حمله موشکی صدام‌حسین به تأسیسات عربستان در دهه 1990، هنگامی که جنگ با کویت آغاز شد، مقایسه کرد. در آن زمان قیمت نفت طی چند روز حدود دو برابر شد.
در این وادی اما جمهوری اسلامی ایران، صرفا با تکیه بر نبوغ و نوآوری نیروهای نخبه خود، به فرآورده‌ها و محصولات شگرفی در عرصه نظامی دست یافته است؛ نمونه آخرش که زبان رسانه‌های داخلی و خارجی را به تحسین باز کرده، سامانه پدافند هوایی «باور 373» بود که بنا بر شنیده‌ها، توانی هم‌طراز با نمونه اس- 300 روسی دارد.

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/52972/گاوهای-شیرده-بی‌دفاع
بستن   چاپ