ایران پرسمان
جدال بر سر «اردوگاه»
شنبه 2 شهريور 1398 - 09:43:57
ایران پرسمان -
جدال بر سر «اردوگاه»
k ٣.٣
٠
اعتماد / متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
اردوگاه شهید باهنر تهران، اردوگاهی است واقع در شمال تهران در محله نیاوران با درختانی سر به فلک کشیده و زمینی، بی‌اغراق به گستردگی یک شهر. این اردوگاه از چندین سال پیش تاکنون در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار دارد ولی سال 97 حمیدرضا حاجی‌بابایی، رییس فراکسیون فرهنگیان مجلس در نامه‌ای به حسن روحانی که یک نسخه آن جهت پیگیری به کمیسیون اصل 90 پارلمان ارجاع شد، خبر از «فروش» اردوگاه شهید باهنر به ازای «ثمن بخس (یک‌سوم قیمت) در قالب اجاره به شرط تملیک در اسفند ماه 95 به شرکتی تحت ‌عنوان واسط مالی شهریور سوم» داد. خبری که مطابق انتظار به سرعت مورد توجه افکار عمومی و جامعه فرهنگیان قرار گرفت و مطالبات به مراتب جدی‌تری را برای حفظ این اردوگاه ترتیب داد.
وزارت آموزش و پرورش همان زمان به تکذیب اظهارات حاجی‌بابایی پرداخت و هر گونه واگذاری اردوگاه شهید باهنر را تکذیب کرد. علیرضا کاظمی، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش همان زمان در اظهاراتی که در اغلب خبرگزاری‌های ایران منتشر شد در همین زمینه اعلام کرد:«حتی یک متر از فضای این اردوگاه تحت عنوان تملک، اجاره یا بهره‌برداری به کسی واگذار نشده و تمام این مجموعه در اختیار وزارت آموزش ‌و ‌پرورش است. اردوگاه شهید باهنر متعلق به دانش‌آموزان و فرهنگیان است و قابل واگذاری به شرکت‌های خصوصی نیست.» از آن زمان به بعد موضوع به ‌طور جسته‌ گریخته پیگیری شد تا اینکه روز گذشته بهرام پارسایی، سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس در اظهاراتی که تسنیم آن را منتشر کرد از بروز تخلفات گسترده در ماجرای واگذاری اردوگاه شهید باهنر خبر داد.
نکته جالب این است که پارسایی به عنوان نماینده اصلاح‌طلب مجلس نیز از وجود ابهامات در «واگذاری» اردوگاه شهید باهنر سخن به میان آورده و این موضوع را می‌توان تکذیبیه‌ای صریح بر گفته‌های معاون وزیر آموزش و پرورش مبنی بر «عدم واگذاری» این اردوگاه دانست. سخنگوی کمیسیون اصل 90 در بخشی از اظهارات جدید خود گفته:«ماه‌ها این موضوع در مجلس مطرح بود و نسبت به نحوه واگذاری اردوگاه شهید باهنر ابهاماتی وجود داشت و بر اساس اطلاعاتی که واصل شد، تخلفات بزرگی در این رابطه انجام شده است. کمیسیون اصل 90 از مراجع ذی‌ربط استعلام کرد و در نهایت به این جمع‌بندی رسیدیم؛ طبق مستندات موجود، تخلف بزرگی در نحوه واگذاری اردوگاه شهید باهنر صورت گرفته است و این تخلف در سال 95 حدود 8 هزار میلیارد تومان بود».
تخلف 8 هزار میلیارد تومانی در واگذاری اردوگاهی که امروز احتمالا حدود 40 هزار میلیارد تومان قیمت دارد. این موضوعی است که احتمالا از این پس رسانه‌های بسیاری را به خود مشغول خواهد کرد اما سوال اینجاست که این اظهارات به معنای از دست رفتن کامل اردوگاه باهنر است؟ پاسخ پارسایی به این پرسش منفی است.
او گفته: «اردوگاه باید برگردد چون نحوه واگذاری آن با تخلف همراه بوده و این‌گونه نیست چون قرارداد آن امضا و انتقال داده شده است، غیرقابل برگشت باشد اما افرادی که در این زمینه ذی‌نفع هستند و از این رانت استفاده می‌کنند، سعی دارند ماجرا را در مسیری قرار دهند که معامله غیرقابل فسخ باشد».
در همین زمینه روز گذشته علی اللهیارترکمن، معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش به ارایه توضیحاتی در همین زمینه پرداخت.
او همچون کاظمی، دیگر معاون این وزارتخانه نه ‌تنها موضوع را تکذیب نکرده بلکه از تلاش این وزارتخانه برای بازپس‌گیری اردوگاه باهنر سخن به میان آورده است. او گفته: «مستحضر هستید، این اتفاق در زمان ما رخ نداده است اما صرف ‌نظر از اتفاق سال 95 و نحوه واگذاری اردوگاه شهید باهنر، آنچه اکنون برای ما مهم است، این است که براساس قوانین موجود و حضور سازمان برنامه‌وبودجه به عنوان ضامن و وزارت امور اقتصادی و دارایی به عنوان بانی کار باید تلاش کنیم، قرارداد در مهلت خودش به پایان رسیده و مالکیت اردوگاه بدون هیچ کم و کاستی از رهن خارج و به وزارت آموزش‌وپرورش بازگردد».
به این ترتیب باید دید در روزهای اخیر سرنوشت این وزارتخانه به کجا خواهد رسید و اردوگاهی که نمایندگان مجلس و مسوولان دولتی سرمایه‌ ملی‌اش خوانده‌اند به کجا خواهد رسید و این اردوگاه عظیم به وزارت آموزش و پرورش و جامعه فرهنگیان برخواهد گشت یا اینکه عملا باید از دست رفته تصورش کرد؟

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/43325/جدال-بر-سر-«اردوگاه»
بستن   چاپ