ایران پرسمان
چرا جنگ با داعش تمام نمی‌شود؟
شنبه 19 مرداد 1398 - 13:30:59
ایران پرسمان -
چرا جنگ با داعش تمام نمی‌شود؟
k ٩.١
١١
مشرق / متن پیش رو در مشرق منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
نبرد با تروریست ها خبری است که این روزها از عراق شنیده می شود و حالا این سوال مطرح می شود آیا داعش همچنان فعال است؟
نزدیک به یک سال و نیم قبل بود که گروه تروریستی داعش تمام مناطق اشغالی را در خاک عراق از دست داد و شکست خورد اما هسته های خاموش این گروهک تروریستی همچنان به فعالیت های مخفیانه خود در برخی از مناطق مرکزی، شمالی و غربی این کشور ادامه می دهند.
در حال حاضر، عناصر مخفی داعش در استان های «نینوا، کرکوک، دیاله، صلاح الدین، الانبار، بغداد و بابل» حضور غیرعلنی دارند و در برخی مناطق ایجاد ناامنی می کنند و خسارت های را برجای گذاشته اند.
به گفته منابع میدانی، هسته های خاموش داعش در استان نینوا در محله های غربی شهر موصل و مناطق مهمی از جمله «القیروان، تلعفر، البعاج، الحضر» و مناطق بیابانی مرکز، جنوب و غربی استان فعال هستند.
گزارش ها حاکیست، تروریست های داعش در کرانه غربی شهر موصل در یک پایگاه مخفی حضور دارند که از سال 2104 زمانی که در اوج قدرت بودند ساخته شده است و از این پایگاه عملیات را در سایر استان ها مدیریت می کنند.
نباید فراموش کرد این پایگاه در بخش غربی شهر موصل با مناطق باز و گسترده ای از جمله «البعاج و الجزیره» مرتبط است و همین مزیت باعث شده تروریست ها از این دو منطقه با عناصر مخفی در استان های دیگر ارتباط بگیرند.
مناطق مرکزی، غربی و جنوبی استان کرکوک از جمله «الحویجه، البسل، الرشاد، عباسی، الریاض و ...» نقاطی به شمار می آیند که به عناصر مخفی داعش آلوده هستند و عملیات نیروهای عراقی در این محورها همچنان در جریان است.
هسته های خاموش گروهک تروریستی داعش در مناطق شمالی، شمال شرقی، شمال غربی و غربی استان دیاله در مناطق «خانقین، بعقوبه، العظیم، جلولاء» و «رشته کوه های حمرین» حضور دارند و تاکنون حملاتی را علیه نیروهای عراقی انجام داده اند.
مناطقی از استان صلاح الدین از جمله «تکریت، بیجی، الشرقاط، سامراء، یثرب، مطیبیجه» به همراه رشته کوه های حمرین، مکحول و شرق دریاچه الثرثار به عناصر مخفی داعش آلوده هستند.

براساس اطلاعات به دست آمده، تروریست های داعش در استان الانبار در مناطق «فلوجه، الرمادی، الحدیثه، رطبه» و مناطق مرزی مشترک با سوریه و دره مرموز «حوران» به صورت مخفیانه حضور دارند و عملیات برای شناسایی آنان ادامه دارد.
به گفته منابع میدانی، مناطق شمالی استان بغداد، شمال استان بابل و بیابان های غربی استان نجف بخش های دیگری محسوب می شوند که به محل اختفای عناصر مخفی گروهک تروریستی داعش تبدیل شده اند.
رصدهای میدانی نشان می دهد، هسته های خاموش داعش در مجموع در مناطق بیابانی، کوهستانی، صعب العبور و همچنین مناطقی که پس از حمله آمریکایی ها در سال 2003 و حمله سال 2014 خالی از سکنه شده اند، مخفی هستند.
در حال حاضر، بخش وسیعی از مناطق صحرایی و بیابانی از حدفاصل مرکز و شمال استان نینوا تا منطقه الجزیره در شمال و غرب استان الانبار به محل مناسبی برای فعالیت های گروهک تروریستی داعش تبدیل شده است.
از سویی دیگر، حدود 600 کیلومتر از مرزهای مشترک با سوریه به صورت کامل امن نیست و نیروهای عراقی در تمامی خطوط مرزی مستقر نیستند که همین مسئله یک نقطه ضعف به شمار می آید و راه را برای نفوذ تروریست های داعش باز می کند.
عملیات های مستمر و گسترده نیروهای امنیتی، ارتش و رزمندگان بسیج مردمی منجر به هلاکت دهها تن از تروریست ها و کشف و انهدام تعدادی زیادی از مقرها و انبارهای تسلیحات آنان شده اما عملیات برای پاکسازی مناطق آلوده ادامه دارد.
فرماندهی هسته های خاموش گروهک تروریستی داعش را اغلب نظامیان رژیم دیکتاتوری گذشته عراق برعهده دارند که عملیات های کور تروریستی را در کمترین زمان انجام می دهند و به سرعت از مناطق درگیری متواری می شوند.
در حال حاضر، عناصر مخفی داعش راهبردی برای اشغال منطقه ای در خاک عراق ندارند چرا که می دانند توانی برای قدرت نمایی مجدد ندارند و با واکنش سریع نیروهای ارتش و بسیج مردمی روبه رو و در نهایت با تلفات بالا مجبور به عقب نشینی می شوند.
به گفته منابع میدانی، هسته های خاموش داعش در تلاش هستند از شهروندان و نیروهای نظامی عراقی تلفات قابل توجه بگیرند و همچنین با ناامن کردن مناطق فضای رعب و وحشت را دوباره حاکم و از برقرای آرامش جلوگیری کنند.
در مقطع فعلی عملیات نیروهای امنیتی، ارتش و بسیج مردمی عراق در مناطق مرزی مشترک استان های «نینوا، الانبار و صلاح الدین» و نقاط مرزی مشترک با سوریه برای پاکسازی مناطق آلوده از لوث وجود عناصر مخفی داعش جریان دارد.

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/39799/چرا-جنگ-با-داعش-تمام-نمی‌شود؟
بستن   چاپ