ایران پرسمان
مشاعره با چاشنی تولید ملی!
چهارشنبه 29 خرداد 1398 - 08:53:10
ایران پرسمان -
مشاعره با چاشنی تولید ملی!
١٣٩
٠
خراسان / چهره آرام و آشنایش خیلی‌ها را به یاد شعر و ادب فارسی می‌اندازد. نام دکتر اسماعیل آذر با فن «مشاعره» گره خورده است. او یکی از قدیمی‌ترین مجریان تلویزیون محسوب می شود که سال‌هاست با اجرای برنامه ادبی «مشاعره»، تلاش می‌کند تا مردم را به زبان و شعر فارسی علاقه‌مند کند. این برنامه باسابقه تلویزیونی، قرار است از ابتدای تابستان با رویکردی تازه مهمان مخاطبان شبکه هفت سیما باشد. دکتر آذر در این باره گفت و گویی انجام داده است که در ادامه می خوانید.
برنامه «مشاعره» در دوره جدیدش، چه رویکردی را در پیش می‌گیرد؟
این برنامه با نام جدید «سرمایه جاودانه»، قرار است از اول تیر ماه، از شبکه 7 سیما پخش شود. موضوع محوری برنامه، با توجه به شعار سال، تولید و کار است و الان مدتی است که در حال آموزش بچه‌ها و تحقیق و پژوهش هستیم. ضبط برنامه از امروز شروع خواهد شد و تا 25 روز آینده، به طول خواهد انجامید. از اول تیر ماه هم که زمان پخش برنامه است، سعی خواهیم کرد، همزمان با تدوین، برنامه‌ها را برای پخش آماده کنیم.
شرکت‌کننده‌های برنامه بیشتر در چه محدوده سنّی هستند؟
هر کسی که فارسی صحبت می‌کند، می‌تواند به برنامه ما بیاید. ما هیچ محدودیت سنّی نداریم، اما بیشتر کسانی که در برنامه شرکت می‌کنند، دور و بر 9 تا 12 ساله یا از 12 تا 20 ساله هستند.
با توجه به تجربه چند ساله‌تان در اجرای این برنامه، فکر می‌کنید اقبال جوان‌ها و نوجوان‌ها به «مشاعره» بیشتر شده است یا نه؟
طی این سا‌ل‌ها، نه تنها این برنامه نشست نکرده، یعنی درجا نزده است، بلکه هر برنامه‌ای را که ما روی آنتن می‌بریم، تعداد بیشتری برای شعر خواندن داوطلب می‌شوند. داوطلبان خوانش شعر در برنامه، به طور دایم رو به افزایش است.
در حال حاضر جمعیت کتابخوان بیشتر به خواندن داستان روی آورده‌اند و توجه به شعر کم شده است. نظرتان در این باره چیست؟
من خیلی با این مسئله موافق نیستم. شعر در ضمیر تاریخی ایرانیان است. آمیختگی مردم سرزمین ما با شعر، هزار ساله است. مردم هیچ سرزمینی در تمام عالم به اندازه مردم ما با شعر انس و الفت ندارند. من خودم شعر معاصر را خیلی دوست دارم و در برنامه هم هر کس از اشعار معاصر بخواند، تشویقش می‌کنم و مایل هستم شعر معاصر جای بیشتری باز کند. به طور کلی شعر معاصر ما در حوزه شعر آیینی و رباعی، پیشرفت قابل توجهی داشته است.
با توجه به ابراز نگرانی رهبر انقلاب درباره وضعیت زبان فارسی در صدا و سیما، چه باید کرد تا برنامه‌سازان به زبان فارسی بیشتر توجه کنند؟
درهای صدا و سیما برای تهیه و تولید برنامه‌هایی درباره زبان فارسی، به روی علاقه‌مندان باز است. هیچ وقت ندیدم در به روی کسی بسته باشد. اما برنامه‌سازان و تهیه‌کنندگان باید قدم جلو بگذارند و این اقبال باید باشد تا کار پیش برود. تهیه‌کننده‌ها، به ویژه آن‌ها که برنامه ادبی تهیه می‌کنند، باید خودشان ادیب باشند. درست است که تهیه‌کننده برنامه «مشاعره» پسر من است، ولی دکترای ادبیات فارسی دارد و شغل اوست. صدا و سیما تلاش می‌کند مجریان را به طرف تخصص سوق بدهد و فکر می‌کنم تا چند سال آینده این توفیق حاصل شود.
نویسنده: الهه آرانیان

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/25093/مشاعره-با-چاشنی-تولید-ملی!
بستن   چاپ