ایران پرسمان
غذای بومیان صحرای آفریقا چه بوده است؟
دوشنبه 27 خرداد 1398 - 20:27:40
ایران پرسمان -
غذای بومیان صحرای آفریقا چه بوده است؟
٠
٠
مجله ایلیاد / اینکه در 5000 سال پیش، تولید غذا در صحرای آفریقا چگونه بوده و کشاورزی و دامداری چگونه در زمان‌های باستان در این قاره گسترش یافته، مدت‌ها مورد مجادله‌ی باستان‌شناسان بوده است. اکنون مطالعه‌ای توسط محققین دانشگاه‌های استونی‌بروک، سنت لوئیز و هاروارد انجام شده و پاسخ این سوالات را داده است. اولین شکل تولید غذا که در آفریقا گسترش یافته، داشتن گله‌های گاو، گوسفند و بز بوده است. این نحوه‌ی زندگی که چوپانی نامیده می‌شود، میلیون‌ها نفر را در مناطق دارای مراتع سرسبز پشتیبانی کرده است.
دکتر «الیزابت ساوچوک» از دانشگاه استونی‌بروک، می‌گوید: «امروزه شرق آفریقا یکی از جاهایی است که از لحاظ ژنتیکی، زبانی و فرهنگی دارای بیشترین گوناگونی است. یافته‌های ما ریشه‌ی این گوناگونی را به هزاران سال پیش ارتباط داده است. افراد مشخصی در دره‌ی «گریت ریفت» کنیا و تانزانیا برای مدت زمان طولانی زندگی کرده‌اند.»
در این مطالعه، ژنوم مربوط به 41 اسکلت باستانی که از سایت‌های باستان‌شناسی شرق آفریقا کشف شده بودند، مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. پروفسور «ماری پرندرگاست» از دانشگاه سنت‌لوئیز، می‌گوید: «در مطالعه‌ی ما از دی‌ان‌ای برای پاسخ دادن به سوالات حل نشده‌ی گذشته درباره‌ی مهاجرت و ارتباطات انسان‌ها استفاده شده است.» تحقیقات باستان‌شناسی گذشته نشان داده است که دره‌ی گریت ریفت یکی از سایت‌های کلیدی در زمینه‌ی گذار انسان‌ها از علف‌خواری به چوپانی بوده است. انسان‌های دامدار ابتدا در 5000 سال پیش در کنیای شمالی ظهور یافته‌اند و سپس به سمت جنوب و دره‌ی ریفت گسترش یافته‌اند. در این دره فرهنگ‌های عصر حجر توسعه یافته است.
نتایج جدید ژنتیک، نشان داده است که گسترش چوپانی به کنیا و تانزانیا شامل گروه‌هایی بوده است که اجداد آن‌ها 3،500 تا 4،500 سال پیش از شمال آفریقا آمده‌اند و در شرق آفریقا با مردم این مناطق زندگی کرده‌اند. تا کنون زمان و منشاء این تغییر مکان جمعیتی مشخص نبود و برخی از باستان‌شناسان گسترش حیوانات خانگی را از طریق شبکه‌های تبادل می‌دانسته‌اند و دلیل آن‌را مهاجرت مردم نمی‌دانستند. پس از 3،500 سال، گوشت‌خواران و گیاه‌خواران از لحاظ ژنتیکی در شرق آفریقا محدود شدند. دانشمندان تصور می‌کردند که بین این گروه‌ها روابط مستحکمی وجود داشته است و نتایج جدید نشان داده است که سدهای اجتماعی محکمی بین این گروه‌ها وجود داشته که مدت‌های زیادی طول کشیده تا از بین بروند. یکی دیگر از تغییر مکان ژنتیکی در عصر آهن در 1،200 سال پیش رخ داده است. این بار انتقال از شمال و شرق آفریقا به سمت مکان‌هایی با جمعیت بیشتر بوده است. این گروه‌ها دارای اجداد مشابهی با افراد شرق آفریقا بوده‌اند.
نتایج این مطالعات در مجله‌ی Science به چاپ رسیده است.

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/24743/غذای-بومیان-صحرای-آفریقا-چه-بوده-است؟
بستن   چاپ