ایران پرسمان
چگونه وام دانشجويي بگيريم؟
سه شنبه 10 ارديبهشت 1392 - 5:31:45 PM


براي دريافت وام هاي دانشجويي، اولين قدم اين است که دانشجو به معاونت دانشجويي دانشگاه خود مراجعه کند و در صورتي که صلاحيت دريافت وام را داشته باشد، از طرف دانشگاه به صندوق رفاه دانشجويان وزارت علوم معرفي مي شود.

با ثبت درخواست فرد متقاضي وام دانشجويي در سايت صندوق رفاه دانشجويان، دانشجو در نوبت دريافت تسهيلات قرار مي گيرد و دو عامل ميزان اعتبارات صندوق و تعداد متقاضيان وام، تعيين خواهد کرد که دانشجو در چه تاريخي وام دانشجويي را دريافت مي کند.

با توجه به اعتبارات محدود صندوق، کار اخلاقي اين است که فقط در شرايطي که واقعا به وام دانشجويي نياز داريم از اين تسهيلات عمومي استفاده کنيم و در غير اين صورت، به دور از انصاف است که براي خريد لوازم غيرضروري يا سرمايه گذاري از کمک هزينه هاي تحصيلي استفاده کنيم.

مبلغ وام هاي پرداختي نيز با توجه به شرايط مالي و خانوادگي دانشجو متغير است و مثلا يک دانشجوي متاهل يا غيربومي مي تواند از يک سري وام هايي استفاده کند که دانشجوي مجرد نمي تواند از اين نوع وام ها بهره ببرد.

در ادامه به برخي وام هاي پرداختي از سوي صندوق رفاه دانشجويان اشاره خواهد شد که البته احتمال دارد در سال تحصيلي جديد (از مهر 92 تا خرداد 93) مبلغ اين وام ها و شرايط آنها با سال قبل، تغيير کند، اما فعلا و تا پايان سال تحصيلي که در آن قرار داريم، مبالغ اين وام هاي تحصيلي تغييري نخواهد کرد.

مي توانيد 4بار وام بگيريد

مطابق ماده 3 آيين نامه وام هاي دانشجويي «صندوق رفاه دانشجويان براي هر دانشجو در طول دوره تحصيل، حداکثر چهار نوبت وام مي پردازد که حداکثر سه نوبت آن وام عادي، دو نوبت وام ضروري، يک نوبت وام ازدواج، يک نوبت وام موارد خاص، يک نوبت وام خريد رايانه و يک نوبت يکي از ساير وام هاي مصوب مي باشد.»

البته در صورتي که در زمره دانشجويان بدحساب صندوق قرار بگيريد و اقساط خود را دير پرداخت کنيد، ديگر نمي توانيد از صندوق وام بگيريد.

همچنين حتي اگر بدحساب هم نباشيد ولي در حال پرداخت اقساط وام دانشجويي هستيد، نمي توانيد در همان زمان وام ديگري را تقاضا کنيد.

شايد نياز به گفتن هم نباشد که وام هاي دانشجويي فقط به دانشجويان تعلق مي گيرد و فارغ التحصيلان دانشگاه ها نمي توانند از اين وام ها بهره ببرند.

شرايط اوليه دريافت کننده وام دانشجويي

دارا بودن صلاحيت اخلاقي و رعايت شئون دانشجويي، دارا بودن اولويت نياز مالي، استفاده نکردن از وام يا کمک بورس تحصيلي در زمان دريافت وام، شاغل نبودن (به استثناي کار دانشجويي)، ثبت نام در حداقل تعداد واحدهاي مورد لزوم طبق مقررات آموزشي (دانشجوي تمام وقت)، مشروط نبودن دانشجو در دو نيمسال قبل (براي دانشجويان نيمسال سوم به بعد اعمال مي شود)، سپردن تعهد محضري با ضامن معتبر، شرايط عمومي به شمار مي آيد که وزارت علوم اعلام کرده است و بايد دانشجوي دريافت کننده وام، آنها را مد نظر داشته باشد.

نيم نگاهي به مبلغ وام ها

وام تحصيلي و وام مسکن را مي توان دو نوع وام بسيار ضروري به حساب آورد که بين دانشجويان، طرفدار زيادي دارد.

وام هاي تحصيلي براي دانشجويان مجرد و متاهل، به ترتيب 375 هزار تومان و 525 هزار تومان تعيين شده است.

مبلغ وام هاي مسکن نيز همانند وام هاي تحصيلي به مجرد يا متاهل بودن دانشجويان بستگي دارد و براي دانشجويان مجرد تا سقف 500 هزار تومان پرداخت مي شود، اما براي دانشجويان متاهل تا سقف يک ميليون و 500 هزار تومان پرداخت مي شود.

مبلغ وام هاي وديعه مسکن، بالاتر از اين حرف هاست و با توجه به مقطع تحصيلي دانشجوي متاهل، بين سه ميليون تومان تا هفت ميليون و 500 هزار تومان به دانشجوي متقاضي وام وديعه مسکن پرداخت مي شود البته براي دانشجوي مجرد هم وام وديعه مسکن تعلق مي گيرد و اين گروه از دانشجويان مي توانند با توجه به شهري که در آن زندگي مي کنند بين يک تا دو ميليون تومان وام وديعه مسکن دريافت کنند.

شايد خيلي از دانشجويان بي اطلاع باشند که صندوق رفاه دانشجويان وزارت علوم، تنها به دانشجويان دانشگاه هاي دولتي وام نمي دهد، بلکه دانشجويان ساير دانشگاه هاي پولي هم مي توانند از اعتبارات صندوق استفاده کنند.

دانشجويان دانشگاه هاي دولتي نوبت دوم، دانشگاه پيام نور و دانشگاه علمي کاربردي مي توانند با توجه به مقطع تحصيلي که در آن درس مي خوانند از 250 هزار تومان تا دو ميليون و 500 هزار تومان وام شهريه بگيرند.

دانشجويان دانشگاه آزاد هم با توجه به مقطع تحصيلي که درس مي خوانند، اين امکان برايشان فراهم است که بين 500 هزار تومان تا دو ميليون و 500 هزار تومان، وام شهريه دريافت کنند.

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/152/چگونه-وام-دانشجويي-بگيريم؟
بستن   چاپ