ایران پرسمان

آخرين مطالب

قرار شوم عربستان و آمریکا در مورد یمن جهان ما

قرار شوم عربستان و آمریکا در مورد یمن
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان -
قرار شوم عربستان و آمریکا در مورد یمن
٠
٠
ایسنا / دلانا گینانجیوا، روزنامه‌نگار تحقیقاتی بلغارستان از اسنادی پرده می‌بردارد که جزئیات حامیان تسحلیاتی گروه‌های مسلح در یمن از جمله داعش را فاش می‌کنند. او همچنین شواهدی درباره ارتباط عملیات انتقال تسلیحات به آمریکا، عربستان و پدر نخست وزیر صربستان را رو کرد. در سومین بخش از تحقیقات تحت عنوان "پرونده‌های صربستان" گینانجیوا تصاویری از گذرنامه‌های درز پیدا کرده تاجران اسلحه را منتشر کرد که نشان می‌دهند چه کسانی تروریست‌ها را در یمن مسلح می‌کنند.
به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه المیادین، گینانجیوا در این باره می‌گوید: « اخیرا اسناد مهمی از شرکت تسلیحاتی دولتی صربستان موسوم به "کروسیک" دریافت کرده‌ام که شامل ایمیل‌ها، یادداشت‌های داخلی، قراردادها، عکس‌ها، برنامه‌های تحویل و مقررات بسته بندی تجهیزات نظامی هستند و بسیاری از ارقام مربوط به این تسلیحات و طرف‌هایی که آنها را خریداری کرده‌اند را شامل می‌شوند. این اسناد برای نخستین بار پرده از شبکه قاچاقچیان جهانی سلاح که تروریست‌ها در یمن از جمله داعش را مسلح می‌کنند، برمی‌دارد. من از میان اسناد درز پیدا کرده، کپی گذرنامه‌های اسکن شده را به دست آورده‌ام که متعلق به تاجران اسلحه و مسؤولان دولتی آمریکا، عربستان و امارات است. آنها از کارخانه‌های تولید تسلیحات صربستان بازدید کردند تا تسلیحاتی مانند خمپاره و موشک‌هایی برای دولت آمریکا، وزارت دفاع عربستان و ارتش امارات خریداری کنند اما برخی از این تسلیحات توسط تروریست‌های یمن مورد استفاده قرار گرفته‌اند.
اغلب می‌توان خمپاره‌های ساخت شرکت کروسیک صربستان را در دستان تروریست‌های داعش در فایل‌های ویدئویی تبلیغاتی آنها در یمن مشاهده کرد. من خمپاره‌های بسیاری که نوع آنها کاملا آشکار است را ردیابی کردم و با کمک اسنادی که از شرکت کروسیک به دست آوردم، به شناسایی کسی که این مقدار تسلیحات را درخواست داده و خریداری کرده، پرداختم. در این تصویر که از یکی از ویدئوهای داعش در یمن گرفتم، خمپاره 82 ملم یا 74 اچ ای کی وی لوت 04/18 ساخت کروسیک صربستان در کنار خمپاره‌های ساخت بوسنی و هرزگوین دیده می‌شود. دو حرف KV مخفف Krusik و Valjevo است، Valjevo شهری است که کارخانه تولید تسلیحات در آن قرار دارد اما کد 04/18 به این معنی است که خمپاره‌ها از نوع 04 بوده و در سال 2018 تولید شده‌اند.
نحوه بسته‌بندی 10 هزار و 500 قطعه خمپاره 82 ملم یا 74 اچ ای کی وی 04/18 نشان می‌دهد فرستنده‌اش شرکت تسلیحاتی صربستان Jugoimport SDPR و گیرنده آن شرکت آمریکایی Alliant Techsystems LLC است.
براساس اسناد مذکور، این خمپاره‌هایی که در فیلم ویدئویی داعش در یمن دیده می‌شوند، شرکت آمریکایی مذکور که کاملا متعلق به شرکت ATK Orbital است برای دولت آمریکا این خمپاره‌ها را خریداری کرده است تا به دست ارتش افغانستان برسد اما این تسلیحات در میان نیروهای داعش در یمن دیده شده‌اند.
این فیلم ویدئویی که داعش آن را در تاریخ هشتم اوت 2019 منتشر کرد، خمپاره 81 ملم M72 HE KV از نوع 01/18 در منطقه زعج در البیضا را نشان می‌دهد و طبق کدهای موجود روی آنها ساخت کروسیک صربستان هستند.
طبق اسناد شرکت کروسیک، وزارت دفاع عربستان این خمپاره‌ها را خریداری کرد اما صادر کننده شرکت خصوصی GIM صربستان است که برانکو استفانوویچ، پدر نبویشا استفانوویچ، وزیر کشور و معاون رئیس جمهوری صربستان نمایندگی آن را در اختیار دارد.
یکم ژوئن 2018، شرکت کروسیک 11 هزار و 880 قطعه خمپاره 81 ملم مذکور را تولید کرده که در فیلم داعش در یمن دیده می‌شود اما طرفی که این خمپاره‌ها را خریداری کرده است، شرکت تسلیحاتی GIM صربستان است. 15 هزار قطعه از خمپاره‌هایی که GIM صربستان از کروسیک خریداری کرده را در سال 2018 به عربستان صادر کرده است.
واسطه معاملات فروش سلاح به عربستان پدر معاون رئیس جمهوری صربستان بود. چرا که نامه‌ای مستند در تاریخ 27 آوریل 2017 به کروسیک لیست اسامی سه تن از نمایندگان شرکت GIM و سه کارمند شرکت "ریناد الجزیره" را نشان می‌دهد که از کارخانه تولید تسلیحات با هدف بررسی و موافقت با درخواست‌های خرید دیدن کردند. از میان نمایندگان کروسیک، برانکو استفانوویچ حضور داشت اما از مسؤولان سعودی محمد عبدالکریم الحسن (تبعه عربستان)، شادی شعرانی (تبعه لبنان و دارنده گذرنامه کانادا) و زید حیدر عبدالرحمن ماضی (تبعه اردن) از این کارخانه دیدن کردند و گذرنامه‌های آنها با نامه شرکت GIM به کروسیک همراه بود تا اجازه بازدید از کارخانه تولید تسلیحات را به آنها بدهد.
براساس ایمیل درز یافته شرکت GIM به کروسیک، این شرکت از طریق شرکت فرامرزی ثبت شده در جزایر ویرجین انگلیس موسوم به Larkmont Holdings LTD ، تسلیحات ساخت کروسیک را به وزارت دفاع عربستان فروخت.
طبق برچسب‌های همراه با صندوق‌های حاوی خمپاره در این ایمیل‌ها، برخی از تسلیحاتی را که شرکت GIM صادر کرده، عربستان از طریق شرکت مذکور در جزایر ویرجین وارد کرده است.
شرکت GIM در نوامبر 2018، 845 تن تسلیحات به عربستان صادر کرده است.
اطلاعاتی درباره مالک شرکت Larkmont Holdings LTD در جزایر ویرجین انگلیس وجود ندارد اما ارتباطات غیرمستقیم این شرکت نشان می‌دهد که شرکتی عربستانی است. چرا که سوابق تجاری قبرس نشان می‌دهند که شرکت مذکور یکی از سهامداران شرکت داخلی "میلواردز" در کنار شهروند سعودی به نام یوسف العتیبی است و خدمات امنیتی، کالاهای عمومی و سایر خدمات را تامین می‌کند.
شرکت GIM تسلیحات را از شرکت کروسیک به قیمتی خیلی ارزانتر از مشتری‌های دیگر این شرکت صربستانی خریداری کرد و این اقدام این سوال را مطرح می‌کند که آیا این شرکت دولتی در این معاملات فریب خورده است یا خیر. چرا که طبق اسناد درز یافته، این تسلیحات نه تنها به دست داعش در یمن رسیده است، بلکه شرکت GIM هم به قیمتی ارزان‌تر از قیمت پیشنهادی آنها را خریداری کرده است.
در ابتدا، کروسیک خرید تسلیحات را به قیمت‌هایی که سود شرکت دولتی را تضمین می‌کند، به شرکت GIM پیشنهاد کرد اما با این وجود در قراردادهای نهایی، سود این شرکت دولتی از قیمتی که شرکت GIM از آن سود برده است، مشخص شده است. علاوه بر آن، پولی که شرکت GIM برای خرید یک خمپاره پرداخت کرده است، کمتر از قیمتی است که شرکت دولتی دیگر صربستان یعنی Jugoimport SDPR پرداخته است چرا که به نظر می رسد شرکت خصوصی امتیاز خرید سلاح از این کشور را با تخفیف در اختیار دارد.
بنابراین براساس اسناد درز یافته، شرکت کروسیک به عمد صدها هزار دلار به نفع شرکت GIM ضرر کرده است.
صادرات این تسلیحات از شرکت GIM به عربستان از طریق شرکت هواپیمایی راه ابریشم یا از طریق دریا از بندر بورگاس بلغارستان به جده صورت گرفته است. شرکت هواپیمایی جاده ابریشم که وزارت دفاع سعودی آن را برای انتقال سلاح از طریق پروازهای دیپلماتیک مکلف کرده است، یک شرکت دولتی وابسته به جمهوری آذربایجان است.
اسناد دیپلماتیک که در سال 2017 به دست من رسید، نشان می‌دهند که شرکت هواپیمایی مذکور 350 سفر دیپلماتیک به همراه اسلحه به تروریست‌ها در سوریه، افغانستان، یمن و آفریقا انجام داده است. این پروازهای چارتر از سوی پنتاگون، عربستان و امارات بود. قابل ذکر است که این پروازها از بازرسی و هزینه‌های هواپیمایی مستثنا بودند. همچنین شرکتی که پنتاگون برای انتقال خمپاره‌ها به افغانستان در مه 2018 اجاره کرده بود و این تسلیحات که به افغانستان منتقل شدند، در فیلم ویدئویی جدید داعش در یمن دیده می‌شوند.
10 مارس 2019 شرکت GIM مجددا از طریق بندر بورگاس به وسیله کشتی باری BOW – DIAMOND با پرچم جبل طارق به عربستان تسلیحات صادر کرد.
در ماه ژوئن 2019 نیز کشتی باری سوئیسی ThorcoBacilisk از بندر بورگاس به سمت جده به حرکت درآمد که حامل 21 کانتینر حاوی 43 هزار خمپاره ساخت صربستان بود.
همچنین شرکت GIM در ژوئن 2019، 62 هزار و 500 خمپاره به عربستان صادر کرد.
اسناد درز یافته مذکور نشان می‌دهند که وزارت ددفاع عربستان با شرکت‌های خصوصی آمریکا و امارات برای خرید و انتقال تسلیحات صربستان قرارداد بسته است. غالبا چنین شرکت‌هایی در چارچوب عملیات محرمانه در خصوص فعالیت‌های غیرقانونی در خارج از کشور توسط دستگاه‌های اطلاعاتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
طبق این اسناد، این شرکت‌های خصوصی وظیفه داشتند، 20 هزار موشک گراد از صربستان به عربستان در سال‌های 2017، 2018 و 2019 منتقل کنند. اما کاربر نهایی این سلاح‌ها در بطن این قراردادها مشخص نمی‌شوند و نکته دیگر آنکه ارتش سعودی از چنین موشکی استفاده نمی‌کند.
در سال 2016، شرکت کروپنیک صربستان قراردادی به ارزش 69.72 میلیون دلار با شرکت تسلیحاتی کروسیک امضا کرد تا دو هزار موشک گراد 122 ملم به عربستان تحویل دهد. این دو شرکت سه قرارداد دیگر برای تحویل 9 هزار خمپاره 120 ملمILL M87P2 و7600 خمپاره 82 ملم M74P1 حاوی فسفر سفید و 85 هزار خمپاره 82 ملم M74 HE به عربستان امضا کردند.
هیچ نامی از شرکت‌های خصوصی در هیچ یک از اسناد پیرامون این بارهای نظامی صادر شده وجود ندارد اما ایمیل‌های درز یافته شرکت کروپنیک به کروسیک نشان می‌دهد که این موشک‌ها و خمپاره‌ها از جمله خمپاره‌های فسفری از کارخانه‌ها توسط شرکت‌های پیمانکاری خصوصی گرفته شده‌اند. همچنین گذرنامه‌های درز یافته هویت اشخاصی که در این موضوع دست دارند را فاش می‌کنند. نقش دقیق این اشخاص که طرف قرارداد هستند، در هیچ یک از این اسناد مشخص نیست تنها تابعیت سعودی، آمریکایی، بلغارستانی و رومانی آنها مشخص است و احتمال می‌رود که آنها در حال انجام یک عملیات بین المللی مشترک باشند.
17 آوریل 2017 نمایندگان شرکت کروپنیک صربستان طی یک سفری برای بررسی نهایی تسلیحات مورد نظر به همراه هشت خارجی از کارخانه تولید تسلیحات دیدن کردند که دو تن از آنها از وزارت دفاع عربستان، سه تن آمریکایی و یک تن بلغارستانی و دو تن دیگر اهل رومانی و نماینده Tradewinds Logistics Group, USA بودند.
10 و 11 دسامبر 2018 این افراد خارجی بار دیگر از کروسیک دیدن کردند تا ما بقی تسلیحات مورد نظر را خریداری کنند اما این بار چهار مسؤول سعودی از وزارت دفاع این کشور برای تحویل و خریداری حضور داشتند.
پل مک‌کئون میلر اِوانس آمریکایی که برای بررسی تسلیحاتی که عربستان به عنوان نماینده Armytrans آمریکا در سال 2017 آنها را خریداری کرده بود، از شرکت کروسیک دیدن کرد، او در دومین بازدید خود در سال 2018 به عنوان مدیر پروژه‌های Heptagon Global Trading امارات معرفی شد.
یک آمریکایی دیگر هلمت جی مرتز است که به عنوان مدیر Heptagon Global Trading امارات از کروسیک بازدید کرد،‌ ظاهرا او در معاملات در بالکان به مدت 10 سال دست داشته است. تصاویر منتشره در فیس‌بوک در سال 2019 نیز او را در کنار یکی از هواپیماهای وابسته به شرکت هواپیمایی جاده ابریشم در فرودگاه پلودیو بلغارستان نشان می‌دهد.
شرکت‌های آمریکایی و اماراتی که کارمندانشان برای بررسی و پذیرش درخواست‌های تسلیحاتی از کروسیک دیدن کردند، بخشی از هیچ یک از قراردادها با این شرکت صربستان نیستند. اما این شرکت‌ها تسلیحات را پذیرفته و آن را از صربستان منتقل کرده‌اند. عامل مشترک میان این شرکت‌ها کارمندان آمریکایی آنها هستند. نکته دیگر هم آنکه Heptagon Global Trading امارات و شرکتاTradewinds Logistics مستقیما با آمریکا در ارتباط هستند. زیرا Heptagon Global Trading شاخه‌ای از تگزاس است که مدیریتش را جاستن هارگروف برعهده دارد. همان فردی که به عنوان مدیر Tradewinds Logistics در فلوریدا دیده می‌شود. هر دو شرکت در داشتن آدرس ایالات متحده 10687 Gaskins Way ، Suite 105 ، Manassas 20109VA مشترک هستند اما با این وجود هیچ سابقه رسمی از مالکان آنها در دست نیست.
طبق سایت اینترنتی شرکت Tradewinds Logistics، این شرکت خدمات حمل و نقل ایمن و اسکورت را ارائه می‌دهد و بیشتر کارمندان آن دارای مجوز امنیتی ایالات متحده هستند و این به این معنی است که آنها در راستای منافع دولت آمریکا فعالیت می‌کنند. این شرکت همچنین واردات برای وزارت دفاع عربستان را مدیریت می‌کند و به دنبال جذب یک مدیر برنامه برای منطقه خلیج فارس است.
براساس اسناد درز یافته، طرف‌های آمریکایی قرارداد، 11 هزار موشک گراد از صربستان در سال‌های 2017 و 2018 و 9 هزار موشک دیگر نیز از همین نوع در سال 2019 منتقل کرده‌اند. این تسلیحات از طریق بندر بورگاس منتقل و از طریق دریا وارد جده شدند.
همچنین 2000 موشک گراد ساخت صربستان در 16 سپتامبر 2019 توسط کشتی باری حامل پرچم آنتیگوا و باربودا (Antigua & Barbuda) جزایری در شرق دریای کارائیب از بورگاس وارد جده شد.
عربستان از سال 2017 تاکنون در مجموع یک میلیون و 286 هزار و 462 مهمات از شرکت تسلیحاتی کروسیک صربستان خریداری کرده است و این صادرات تنها بخش کوچکی از شبکه بین‌المللی محرمانه نقل و انتقال تسلیحات به نیروهای مسلح در خاورمیانه است».

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/52444/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

دارندگان کارت سوخت بخوانند

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: مسئولان متوجه اطرافیان کذاب و هتاک باشند

قدردانی امیرعبداللهیان از نقش الجزایر در کمک به توقف نسل‌کشی اسرائیل در غزه

عراق از حملات امروز به اصفهان ابراز نگرانی کرد

شهادت فرمانده گردان طولکرم در سرایاالقدس

حمله مقاومت فلسطین به شهرک «سدیروت»

خودسوزی یک فرد مقابل دادگاه ترامپ

شهادت یک جوان فلسطینی در کرانه باختری

حزب‌الله: از رویارویی با اسرائیل و حمایت غزه عقب نمی‌کشیم

محاکمه ترامپ وارد چهارمین روز شد

پیش‌بینی قیمت دلار 1 اردیبهشت 1403

ترفند عجیب گراز برای فرار از دست سگ‌های شکارچی!

تصاویری فوق‌العاده زیبا از عبور زیبای فالکون 9 از مقابل ماه

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

چاپ پنجمین جلد مجموعه تاریخ ایران‌زمین درباره طاهریان و آل بویه

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

روایت سفیر ایران در فرانسه از ماجرای تهدید به انفجار یک فرد در مقابل کنسولگری ایران

راهپیمایی تهرانی‌ها در حمایت از عملیات «وعده صادق»

لاوروف: روسیه از طریق کانال‌های دیپلماتیک به اسرائیل اطلاع داده که ایران خواهان افزایش درگیری نیست

واکنش معنادار وزیر روحانی درخصوص تذکر دفتر رهبری به مسئولان بخاطر رفتار بی‌قاعده در حجاب

سرقت 250 هزار سند در حمله هکری «انانیموس» به ارتش رژیم صهیونیستی

ادامه حملات حزب الله لبنان به مواضع رژیم صهیونیستی

شمار شهدای غزه از 34 هزار نفر گذشت

اوربان: اروپا یک قدم تا ارسال سرباز به اوکراین فاصله دارد

پیشرفت در مذاکرات صلح باکو و ایروان

اظهارات لاوروف درخصوص صحبت‌های جنجالی بورل

هشدار صندوق بین‌المللی پول نسبت به تبعات تصرف دارایی‌های روسیه

فایننشال‌تایمز: پدافند هوایی اسرائیل به عاقبت اوکراین دچار خواهد شد

تهدید داخلی معادن بیشتر است یا خارجی؟

گوناگون/ دستاوردهای عملیات «کربلای10»

پلی زیبا و بزرگ در میان ابرها در چین

خرس خانگی یک روس

بیگانگان فضایی ممکن است در واقعیت بنفش باشند

من پیر فنا بدم جوانم کردی

رویترز: کشورهای غربی با هدف تنش‌زدایی از طریق ترکیه به ایران پیام داده‌اند

وزیر خارجه انگلیس خطاب به نتانیاهو: سپاه را به عنوان نهاد تروریستی شناسایی نمی‌کنیم

یکی از همراهان امیرعبداللهیان در جواب یک خبرنگار درباره حمله شب گذشته: «چه حمله‌ای؟!»

امیرعبداللهیان: به هرگونه خطای محاسباتی پاسخ می‌دهیم

وضع تحریم‌های جدید علیه نفت ایران در بسته کمک‌های مالی آمریکا به اسرائیل و اوکراین

سی‌ان‌ان: شواهدی از تخریب در پایگاه هوایی اصفهان وجود ندارد

ادعای یک نشریه انگلیسی: بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است

درگیری لفظی میان نتانیاهو و وزیر خارجه آلمان

اتحادیه اروپا برای نخستین‌بار چند شهرک‌نشین صهیونیست را تحریم کرد

لیبرمن: در مسیر پیروزی نیستیم