ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله فرهیختگان/ چرا سامانه باور 373 بیش از تصور عموم ارزشمند است؟ خبر خوب

سرمقاله فرهیختگان/ چرا سامانه باور 373 بیش از تصور عموم ارزشمند است؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان -

فرهیختگان / « چرا سامانه باور 373 بیش از تصور عموم ارزشمند است؟ » عنوان یادداشت روزنامه فرهیختگان به قلم علی جمشیدی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
بگذارید صراحتا از این نقطه شروع کنیم که خروجی صنعت دفاعی کشور نمونه کم‌نظیر اتکا به دانش داخلی است که مدیریت متمرکز و به‌دور از بازی‌های سیاسی آن را هدایت کرده و به نقطه‌ای رسانده است که در مواردی ایران در مرز علم و فناوری جهانی عمل می‌کند و کمتر رقیبی را در قد و قواره‌های خود می‌بیند.
آخرین نمونه عملیاتی آن که امتحان خود را به نحو احسن انجام داد، سامانه سوم خرداد بود که توانست به‌سادگی در ارتفاع بیش از 60 هزارپایی پهپاد جاسوسی فوق مدرن آمریکا را هدف قرار دهد و در عمل اثبات کند که فناوری دفاعی ایران قدرت بازدارندگی ملموسی برای کشور دارد.
اینها را به‌عنوان مقدمه گفتیم تا به این برسیم که تصاویر منتشر شده از عملیات سامانه پدافند هوایی باور 373 از چه ارزش استراتژیکی برخوردار است. تصاویری که یکی، دو روزی هست در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود بدون اینکه توضیح دقیقی درباره عملکرد آن به چشم بخورد، هرچند بدون این توضیح هم آنهایی که باید پیام عملیاتی‌شدن آن را دریافت کنند، گرای دقیق را گرفته‌اند و احتمالا بیش از گذشته دست و پای خود را در منطقه جمع‌و‌جور می‌‎کنند.
اول: نه برای ایران که داشتن سامانه‌های پدافند هوایی برد بلند از نیازهای هر کشوری به‌ویژه کشورهای مستقلی است که دشمنان زیادی دارند. ایران با وسعت جغرافیایی قابل توجه و تهدیدهایی که با حجم انبوه در منطقه علیه این جغرافیا حضور دارند، قطعا نیازمندی ویژه‌ای به سامانه‌های دفاعی با چنین کارکردی دارد. از آنجایی که این‌گونه سامانه‌ها از فناوری پیشرفته و پیچیده‌ای برخوردارند قطعا امیدواری به خریداری آنها از خارج هم بیهوده و حداقل بسیار کمرنگ است، چنان که فرآیند دریافت S300 را همه به‌خاطر دارند.
دوم: مدت‌ها بود که سامانه S200 روسی مهم‌ترین سامانه برد بلند نیروهای مسلح برای مقابله با تهدیدات خارجی بود، سامانه‌ای که البته از قوت کمی در مواجهه با سلاح‌های به‌روز‌شده جهانی برخوردار بود علاوه‌بر اینکه غیر‌بومی بودن آن خود نوعی تهدید بالقوه بود چراکه هرکسی که موفق می‌شد نمونه‌ای از آن را خریداری کند یا در اختیار داشته باشد با باگ‌های آن نیز به‌خوبی آشنا می‌شد. از این‌رو داشتن سلاحی بومی و به‌اصطلاح با کدهای فرکانسی اختصاصی، ضریب‌ امنیت خاطر از عملکرد یک سلاح را به‌صورت تصاعدی بالا می‌برد. مساله سوم هزینه‌های نگهداری و به‌روزرسانی این نوع سامانه‌های غیربومی است که علی‌الخصوص در نمونه‌های مدرن‌تر مانند S300 بیشتر از میزانی است که هزینه‌کردن برای آنها به‌صرفه باشد.
سوم: از حدود 10 سال پیش وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به‌صورت جدی به فکر طراحی سامانه‌ای بود که بتواند در کلاس نمونه‌های روز دنیا از جمله S300 به‌صورت بومی و بدون باگ‌های عملیاتی، به تامین امنیت هوایی کشور بپردازد. از این‌رو با بررسی ایده‌های فراوان، نهایتا تلاش برای طراحی و عملیاتی کردن سامانه پدافند هوایی باور 373 آغاز شد و پس از تلاش شبانه‌روزی متخصصان جوان کشور در شرکت صاایران و سازمان صنایع دفاع و با حمایت نیروی پدافند هوایی ارتش این سامانه طراحی، ساخته و عملیاتی شد.
چهارم: آنچنان که در اخبار رسمی آمده سامانه باور 373، سلاحی زمین‌پایه و پدافندی برای امنیت هوایی در کلاس برد و ارتفاع بلند و منطبق با شرایط آب و هوایی کشور است که از چند سامانه تخصصی از جمله سامانه‌های موشکی صیاد 2 و 3 بهره می‌برد. تحرک بالا شاید اولین نقطه قوت خاص این سامانه است، به‌گونه‌ای که به‌سادگی می‌تواند منعطف ‌شده و در نقاط مختلف به عملیات بپردازد. حجم آتش بالا و قابلیت درگیر‌شدن با هدف‌های متنوع از جمله سامانه‌های کروز، دیگر نقطه‌ قوت این سلاح است، ناگفته نماند که به ‌علت تلاش ویژه جوانان متخصص کشور، این سامانه از قوت بالایی در جنگ‌های الکترونیک برخوردار است و همین هم باعث ارتقای توانمندی آن شده است. عملیات در شرایط حملات «ش. م. ه» (شیمیایی، میکروبی و هسته‌ای) و قابلیت مقابله با بمب‌های الکترومغناطیسی، هواپیماهای جنگنده و بمب‌افکن‌های رادار‌گریز هم ازجمله توانمندی‌های این سلاح بومی است.
پنجم: ریز اطلاعات منتشرشده از این سامانه امکان قیاس آن با نمونه‌های برتر روز دنیا را ارائه می‌دهد. عملیات مواجهه با هواپیماهای شکاری، هواپیماهای بمب‌افکن، پهپادهای بدون‌سرنشین، موشک‌های کروز، ضدرادار و موشک‌های بالستیک، هواپیماهای جنگ الکترونیک خاص و انواع هلی‌کوپترها که قابلیت‌های این سامانه است با این شاخصه‌های منحصر‌به‌فرد اجرایی می‌شوند؛ حداکثر برد کشف: 320 کیلومتر، ‌حداکثر برد ردگیری: 260کیلومتر، حداکثر برد درگیری موشک: 200 کیلومتر، حداکثر ارتفاع درگیری موشک: 27کیلومتر، حداقل سطح مقطع راداری اهداف قابل درگیری: یک‌هزارم متر‌مربع، تعداد اهداف قابل درگیری همزمان: 6 هدف، تعداد موشک قابل هدایت همزمان: 12 فروند، سیستم پرتاب: عمود پرتاب گرم، تعداد سکوی پرتاب در هر گردان: 6 دستگاه. توضیح آخر اینکه این سامانه می‌تواند همزمان تعداد 300 هدف را شناسایی و تعداد 60 هدف را ردگیری کرده و با 6 هدف به‌طور همزمان درگیر شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/42861/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

از زر و سیم جهان پاس نظر باید داشت

آذری جهرمی: در سیاست‌های ضد اینترنت تجدیدنظر کنید

نامه وزیر دفاع به قالیباف

فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»

بیشترین هزینه‌های نظامی جهان در سال 2023

روسیه از حضور بیش از 3000 مزدور خارجی در جنگ اوکراین خبر داد

بایدن لایحه ممنوعیت «تیک‌تاک» را امضا کرد

لوکاشنکو: غربی‌ها برای کنترل اوکراین، آن را به معتاد پول و سلاح تبدیل کرده‌اند

زمان حراج بعدی شمش طلا مشخص شد

تزریق ٥٠٠٠ میلیارد ریال نقدینگی به بورس انرژی

پیش‌بینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار

نخستین برات الکترونیکی صادر شد

دلایل کاهش تمایل شرکت‌ها برای ورود به بورس

فتوای جهاد او انگلیسی‌ها را از خاک ایران خارج کرد!

حمله دلفین‌ها به گله موتوماهیان

ظهر بارانی در حرم مطهر رضوی

تولد عجیب‌ترین توله سگ دنیا که همه را حیرت‌زده کرد

فرار خنده دار کروکودیل از رویارویی با سگ

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

شعر زیبای میلاد عرفان پور درباره عملیات وعده صادق

عبدی: جذب حمایت داخلی از حمله به اسرائیل با برخورد با زنان در خیابان‌ها، تعارض دارد

تیپ متفاوت محسن رضایی و لاریجانی در یک عکس زیرخاکی

نگرانی امیرعبداللهیان از سرکوب دانشجویان آمریکایی

نگرانی آمریکایی‌ها: بایدن در دوره دوم ریاست‌جمهوری می‌میرد

درخواست اتحادیه عرب برای اجرای قطعنامه آتش‌بس غزه

تبدیل 400 هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا

بانک مرکزی: رشد نقدینگی تحت کنترل است

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

ویدیویی بامزه و پربازدید از متهم اصلی کرونا

صخره‌نوردیِ بی‌نظیر کَل و بزهای کوهی در طالقان

محصولاتی که ما مصرف می کنیم تو طبیعت به چه شکل بودند؟

کلیپی زیبا از شگفت انگیزترین آبشارهای جهان

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

دنیای مد به روایت «حسنا و ملکه‌های رنگی»

امیر آشتیانی برای شرکت در اجلاس وزرای دفاع شانگهای به قزاقستان سفر کرد

زهره الهیان: از اقدام پلیس برای اجرای طرح «نور» حمایت می‌کنیم

حمایت بیش از هزار استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» در زمینه حجاب

سخنگوی دولت روحانی: وقتی خودتان تیک آبی و خاکستری می‌گیرید، بستن فضای مجازی چه خاصیتی دارد؟

واکنش انگلیس به کشف گورهای دسته‌جمعی در نوار غزه

شمار شهدای نوار غزه به 34 هزار و 305 نفر رسید؛ شهادت 141 خبرنگار

دستگیری گسترده دانشجویان دانشگاه کلمبیا توسط پلیس نیویورک

تشدید اختلافات داخلی در اسرائیل؛ وزیر دارایی خواهان برکناری فرمانده ارتش شد

حمله به دانشجویان دانشگاه آمریکایی قاهره به خاطر حمایت از فلسطین

صدور نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تولید توسط شبکه بانکی

روز «سنه» برابر با 6 اردیبهشت

دگر ما را چه مینامند، اگر حیدر بشر باشد؟!

حملات بی‌امان بیش از 20 خدنگ به مار پیتون

خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا