ایران پرسمان

آخرين مطالب

نتیجه پژوهش کاربردی جدید؛ استفاده از شربت ذرت به‌ جای شکر در کچاپ گوجه فرنگی خردنامه

نتیجه پژوهش کاربردی جدید؛ استفاده از شربت ذرت به‌ جای شکر در کچاپ گوجه فرنگی
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان -
نتیجه پژوهش کاربردی جدید؛ استفاده از شربت ذرت به‌ جای شکر در کچاپ گوجه فرنگی
١٥٨
٠
ایسنا / نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد استفاده از شربت ذرت با فروکتوز بالا به جای شکر بر ویژگی‌های کیفی و حسی کچاپ گوجه‌فرنگی تاثیر مثبتی دارد.
گوجه فرنگی و فرآورده‌های مختلف تهیه شده از آن، منابع بی‌نظیری از ویتامین‌ها و مواد معدنی، لیکوپن و سایر ترکیبات ضد اکسایش در رژیم غذایی انسان به شمار می‌آیند. کچاپ تهیه شده از گوجه‌فرنگی یک محصول بسیار محبوب و در عین حال غیر همگن و ادویه‌ای است که عمدتا از گوجه‌فرنگی یا محصولات آن نظیر پوره، کنستانتره و رب تهیه می‌شود. محققان در پژوهشی با عنوان" اثرات جایگزینی شربت ذرت با فروکتوز بالا بر ویژگی‌های کیفی، رئولوژیکی و حسی سس کچاپ گوجه فرنگی" تاثیر افزودن شربت ذرت به سس کچاپ گوجه فرنگی را بررسی کردند.
در این پژوهش که مهدی امینی، دانشجوی دکتری مدیریت استراتژیک ، مریم قادری قهفرخی، دکتری تکنولوژی مواد غذایی ، بهاره برهانی، دانشجوی دکتری شیمی‌-‌ فیزیک ، زهرا پیران، کارشناس مهندسی شیمی – صنایع‌غذایی و سیدمحمدحسین باقری، دانشجوی کارشناسی ارشد کنترل کیفیت مواد غذایی انجام داده‌اند آمده است:« در فرمولاسیون کچاپ نیز، شیرین‌کننده ها یکی از اجزای اصلی مورد استفاده هستند که برای این منظور معمولا از شکر، دکستروز، شربت ذرت یا شربت گلوکوز ( به فرم مایع یا خشک‌شده) یا مخلوطی از آن‌ها استفاده می‌شود.»
محققان در این مطالعه می‌گویند:« در حال حاضر ساکارز یا شکر متداول‌ترین شیرین‌کننده‌ مورد استفاده در صنایع‌غذایی است و نه‌ تنها شیرینی محصول را تحت تاثیر قرار می‌دهد بلکه تاثیر به سزایی روی ویژگی‌های رئولوژیکی و حسی آن خواهد داشت. امروزه به دلیل افزایش نگرانی مصرف‌کنندگان پیرامون سلامتی، سبک زندگی آن‌ها به سمت مصرف مواد غذایی با محتوای کربوهیدرات، چربی و نمک کمتر تغییر کرده است و جایگزین کردن ساکارز با شیرین‌کننده‌های مغذی و غیرمغذی دیگر بسیار مورد توجه قرار گرفته است.»
در این پژوهش آمده است:« فواید استفاده از شربت ذرت با فروکتوز بالا( HFCS)در فرمولاسیون مواد غذایی مختلف عبارتند از : شباهت ترکیبی آن به شکر معمولی، افزایش شدت طعم‌های دیگر به دلیل تشخیص سریع توسط جوانه‌های چشایی، حفظ تازگی و افزایش دوره نگهداری محصول به دلیل کنترل رطوبت و کاهش رشد میکروبی، حفظ بافت نرم محصولات پخت به دلیل حفظ رطوبت و مقاومت به کریستالیزاسیون، توسعه طعم و رنگ قهوه‌ای در فرآورده‌های پخت، حفظ بهتر رنگ در محصولاتی از قبیل کچاپ، حفظ ثبات ساختاری در محدوده وسیعی از دما و اسیدیته، حفظ انعطاف‌پذیری محصولات منجمد به دلیل پایین بودن نقطه انجماد و کاهش آسیب به دندان در مقایسه با شکر.»
به طور خلاصه مراحل تولید سس کچاپ به این صورت بود که ابتدا نصف آب فرمول را داخل میکسر ریخته و گرم شدن آغاز می‌شود. شربت گلوکز همراه با نصف سرکه فرمول به آب افزوده شده و هم‌زدن انجام می‌شود. در مرحله بعد با افزودن نمک و مابقی آب فرمول، هم زدن ادامه یافت. شکر، گوار و نشاسته به صورت پودر با یکدیگر مخلوط و به مخلوط قبلی افزوده شدند. در نهایت، رب گوجه‌فرنگی، ادویه جات و مابقی سرکه افزوده شدند. سپس HFCS به فرمولاسیون افزوده می‌شود. در نهایت حرارت دهی در دمای 90 درجه به مدت دو دقیقه انجام گرفت و سس کچاپ تهیه شده در ظروف یک کیلویی پر و بسته‌بندی انجام شد.
پژوهشگران در این مقاله می‌گویند:« در فرآورده‌ای نظیر سس کچاپ ویژگی‌های حسی و رئولوژیکی محصول نهایی از اهمیت زیادی برخوردارند که فاکتورهای عملیاتی و فرمولاسیون محصول به شدت آن‌ها را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. با در نظر گرفتن تمامی ویژگی‌های موثر در رفتار خرید مصرف‌کننده، در نهایت سطح جایگزینی 75 درصد به عنوان بهترین سطح جهت کاربرد صنعتی شربت ذرت با فروکتوز بالا به تولیدکنندگان پیشنهاد می‌شود. به دلیل قیمت پایین‌تر HFCS نسبت به شکر، قیمت تمام شده محصول نیز پایین‌تر خواهد بود که از دیدگاه اقتصادی برای تولیدکنندگان بسیار مهم تلقی می‌شود.»
این پژوهش در دومین شماره چهاردهمین جلد مجله علمی پژوهشی علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/41878/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

گردشگری/ آبشار دوقلوی زمرد حویق در دل کوه‌های تالش

فرار کردن اسب‌ها در مرکز لندن

طبیعت چشم‌نواز دشت لاله‌های واژگون

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

العربیه: مصر به اسرائیل پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات در مقابل تعلیق عملیات رفح را داد

هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

هوای تازه/ نه اژدهاست که کرم شب است اسرائیل

4گوشه دنیا/ کشف کلاه‌خودی از 2500 سال قبل

نماهنگ سرود «حریفت مُنُم»

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

ریابکوف: کاهش روابط با آمریکا را بررسی می‌کنیم

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

نجات روسیه با اقتصاد موازی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

شیائومی نیامده رکورد زد!

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

راه جلب عنایت امام زمان (عج)

خالد نبی؛ زیارتگاهی شگفت‌انگیز در دل طبیعت

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

تحریم‌ مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران

تداوم حملات حزب‌الله لبنان به شمال فلسطین اشغالی

ادامه سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا

202 روز جنگ غزه به روایت آمار و ارقام

تصاویر جدید از سرکوب تظاهرات همبستگی با غزه در دانشگاه سوربن فرانسه

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نحوه تنظیم آینه ها در خودروی فورد کراون