ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله حمایت/ معجزه ظرفیت‌های مردمی سرمقاله ها

سرمقاله حمایت/ معجزه ظرفیت‌های مردمی
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - حمایت / « معجزه ظرفیت‌های مردمی » عنوان سرمقاله روزنامه حمایت نوشته دکتر ابراهیم رزاقی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
چالش استفاده از ظرفیت‌های بومی و داخلی، یکی از نقاط افتراق دولت‌ها به‌عنوان پیشران برنامه‌ها و سیاست‌ها بوده است. بعضی بنای امور خود را به‌گونه‌ای چیده بودند که برای مانع زدایی از تولید و حل مشکلات اقتصادی، مردم در اولویت‌های آخر قرار داشتند و از سوی دیگر، چشم دوختن به خارج از کشور، در صدر برنامه‌ها دیده می‌شد.
در تشریح علت نیز گفته می‌شد که خزانه کشور خالی است و برای رونق تولید، نیازمند سرمایه‌های خارجی هستیم. آنچه به‌عنوان توجیه بیان می‌گردید، علاوه بر اینکه غرور ملی را جریحه‌دار کرد، با اصل «عزت»، «حکمت» و «مصلحت» نیز مغایر بود چراکه با اولین خیز «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا برای تحریم ایران، همه آن‌ها با اینکه قرارداد بسته بودند، طرح‌ها و پروژه‌ها را نیمه‌تمام گذاشتند و رفتند.
نگرش دوم، اعتباربخشی به مردم، به‌عنوان صاحبان اصلی انقلاب و پشتوانه جمهوری اسلامی است. در مواقعی که دولت‌ها به معنای واقعی کلمه برای احیای امید و انگیزه در مردم با نیت‌های مقدس، پا به رکاب گذاشتند و از سرمایه‌های داخلی به‌منظور رفع مشکلات بهره بردند، مقاطع طلایی شکل گرفت و فرصت‌هایی برای ادامه این حرکت توفنده ایجاد شد.
این در حالی است که دولت سیزدهم، در مواضع اعلامی و اعمالی، مشی نگاه به درون و فعال کردن حداکثری ظرفیت‌های داخلی را در پیش‌گرفته که نقطه مقابل آن، دقیقاً رویکرد گذشته بود. ادامه آن روند و امتداد سرابی که سرمایه و اقتصاد را شرطی کرده بود و اثرات مخربی حتی بر زندگی روزمره مردم گذاشت، به بخشی از اطمینان و اعتماد جامعه لطمه وارد کرد و امیدها را از بین برد. با این حساب، دولت سیزدهم راهی دشوار برای احیای اعتماد عمومی در پیش دارد و مادامی‌که این ویژگی ترمیم نشود، نمی‌توان انتظار داشت که ظرفیت‌های مردمی و پتانسیل‌های بومی در خدمت دولت قرار گیرند.
ذکر یک مثال می‌تواند به روشن‌تر شدن این مطلب کمک کند. باغداران و کشاورزانی را فرض کنید که از آن‌ها خواسته شده برای کمک به دولت، نوع خاصی از محصول را بکارند و برای جلب اعتماد، اعتبارات بانکی و یارانه‌ای نیز در نظر گرفته‌شده است. فردی که با کشاورزی و باغداری امرار معاش می‌کند، چگونه می‌تواند به طرح جدید دولت در کشاورزی خوش‌بین باشد، حال آنکه فروش محصولاتش هر سال، دشوارتر از سال گذشته می‌شود و دلالان، دسترنجش را به ثمن بخس می‌برند.
او با خود می‌گوید اگر دولت واقعاً به دنبال رنگین‌تر کردن سفره آن‌هاست، همین یک کار را دست بگیرد و اجازه ندهد واسطه‌گری به تولیدات کشاورزی لطمه وارد کند. همین استدلال را در میان هزاران شغل و کسب و کار دیگر می‌توان شنید. بنابراین قوه مجریه برای جبران مافات و پیشبرد اهدافش، باید از زیر صفر شروع کند چون برخی از زمینه‌های اعتماد مردمی از بین رفته و برای تحقق شعارهایش چاره‌ای جز پیمودن این راه صعب‌العبور ندارد.
شرط دیگر برای همراه کردن جامعه و از صفر به 100 رساندن ظرفیت‌ها، مقتدر بودن دولت است. عقبه هر کشوری را که امروز به اسم‌ورسمی رسیده و حرفی برای گفتن دارد را نگاه کنیم، مردانی ایستاده‌اند که از ابتکار عمل، کاریزما و محبوبیت فوق‌العاده برخوردار بودند و موفق شدند جنبش‌ها و اهداف خود را با همراهی اقشار مختلف مردم به ثمر برسانند.
انقلاب اسلامی در صدر این تحولات است. امام خمینی (ره) با قاطعیت و محبوبیت مثال‌زدنی‌ای که داشت، کشور را از کوران بلایای داخلی و خارجی عبور داد و به سرمنزل مقصود رساند. نتیجه جنگ تحمیلی به مدد همگرایی تاریخی مردم و مسئولین به نفع جمهوری اسلامی رقم خورد وگرنه، نیروهای مسلح به آن اندازه که بتوانند در برابر ارتش چندملیتی صدام مقاومت کنند، عِدّه و عُدّه نداشتند.
با غرس شجره طیبه بسیج و سپاه که از پشتوانه ملی و دینی قوی برخوردار بودند، پشت بعثی‌ها به خاک رسید و شکست سختی خوردند. امروز هم نیازمند خادمانی هستیم که برای شکست دادن غول فساد، دیو هفت‌سر گرانی، هیولای تورم و مشکلاتی از این دست، عزمی راسخ و ایمانی داشته باشند و بتوانند لشکری از ظرفیت‌های مردمی را همچون دوران دفاع مقدس، برای مصاف با این چالش‌ها تشکیل دهند.
ضرورت یکپارچگی در میان همه ارکان قوه مجریه و هماهنگ و هم‌آوا بودن در استفاده از توانمندی‌های داخلی نیز یک مؤلفه مهم و اولویت‌دار است. در سال‌های نه‌چندان دور، دولت‌هایی بر سرکار بودند که بخش‌هایی از آن بر بکارگیری جوانان و نخبگان اصرار داشتند و بخش‌های بیشتر، ساز جلب‌توجه برای دولت‌های بدعهد غربی را می‌نواختند و ارزشی برای ساز و کار داخلی قائل نبودند. بنابراین از کارزار دیپلماسی و اقتصاد گرفته تا امنیت و سلامت و فرهنگ، از دولت قوی و مقتدر باید یک‌صدا و یک خروجی دیده شود و نمی‌توان در یک میدان، مقتدر بود و در عرصه‌ای دیگر، فشل.
انتصابات دولت جدید در ادارات و زیرمجموعه‌های قوه مجریه هم باید به‌گونه‌ای باشد که اصل شایسته‌سالاری، تدین و پرکار بودن در آن‌ها پررنگ باشد. به بیان دیگر، برای پیشگیری از تکرار مشکلات و معضلات قبلی و برون‌رفت از تنگناهای فعلی باید از همه نیروهای توانمند و مورد وثوق جامعه، نخبگان و اندیشمند استفاده کرد و اجازه نداد چهره‌های تکراری و ورشکسته دوباره میزهای خدمت را غصب کنند بلکه از کسانی استفاده شود که شیفته خدمت‌اند نه تشنه قدرت.
درصورتی‌که مسئولین جدیدالورود در حیطه مأموریت‌های خود، از شائبه روابط حزبی و جناحی به دور باشند، قادرند طیف گسترده‌تری از مردم را ذیل مجموعه خود بکار گیرند و ظرفیت‌های جدیدتری را کشف کنند. همچنان که دغدغه مردم را داشتن و با آن‌ها نشست‌وبرخاست کردن، باعث تألیف قلوب شده و مسیر پیش رو برای رشد اقتصاد و معیشت را هموارتر و فراخ‌تر می‌نماید.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/321626/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ریل گذاری برای تامین مالی غیرتورمی

وزیر اقتصاد: رکورد ورود سرمایه خارجی به کشور شکسته شد.

پیام تسلیت دکتر رئیسی در پی درگذشت پدر شهیدان «شیخ‌شعبانی»

اولویت اصلی دولت رسیدگی به خانواده‌های شاهد و ایثارگر است

دهه کرامت با حال و هوای شهدایی/اجلاسیه‌های کنگره 12هزار شهید استان تهران در دهه کرامت آغاز می‌شود

نصب کتیبه‌ ویژه ولادت حضرت معصومه(س) در حرم امام رضا(ع)

یک طرف قم که خاک مرقد توست، یک طرف مشهدالرضا...

آتش سوزی عظیم یک کارخانه در استافوردشر انگلیس

معرفی روشی برای شناخت بیشتر آفت‌کش‌ها

«انسان و فناوری» در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود

سردار تنگسیری: در مقابل دشمن هیچگاه کم نمی‌آوریم

پزشکیان: امروز کسی جرات شکایت از مسئول رده چندم را ندارد

فلاحت‌پیشه: تنها دستاورد سفر گروسی به ایران، گز اصفهان است

وزارت ارتباطات: آذری جهرمی سخنان رئیسی را تحریف کرد

انتقاد جان کری از ترامپ: ایران را قوی تر کردی و آمریکا را منزوی

حمله پهپادی مقاومت عراق به پایگاه صهیونیستی «نواتیم»

کدام کشورها تامین‌کننده نفت رژیم صهیونیستی هستند؟

ان‌بی‌سی: اسرائیل خواستار جدا کردن موضوع رفح از توافق آتش‌بس است

رژیم صهیونیستی دستور تخریب استودیوهای الجزیره را داد

شاهین صفر ارزان‌تر از دست‌دوم شد!

چالش طلافروشان با شفافیت

پاسخ بانک مرکزی به ادعا مطرح شده از سوی همتی

برگی از تاریخ/ ماجرای متخلف‌ترین راننده تهران قدیم

گوناگون/ چند نکته درباره مقام و پاداش زائران حضرت معصومه(س)

ایجاد شکل خاصی از گرافن برای بهبود باتری سدیم یون

«سرباز روز نهم» با تقریظ رهبر انقلاب به نمایشگاه آمد

واکنش امیرعبداللهیان به فوت یک دیپلمات مجارستانی در ایران

ظریف: جهان بدون برجام جای بهتری شد؟!

انگلیس ارسال سلاح به تل‌آویو را ادامه می‌دهد

پوتین: در پیروزی روسیه تردیدی وجود ندارد

ترامپ: اگر "ارز دیجیتال" دوست دارید به من رای دهید

شاکی یک تجاوز جنسی: به مبارزه برای پاسخگویی بایدن ادامه می‌دهم

مخالفت مصر و اردن با حمله رژیم صهیونیستی به رفح

ضرب و شتم دانشجویانِ حامی فلسطین توسط پلیس هلند

درگیری‌های شدید نیروهای مقاومت با اشغالگران در محله الزیتون و شرق رفح

ثبت رکوردشکنی در نرخ تورم تولید کننده

عصبانیت شیرماده از شیرنر

پرواز پولیکارپوف آی-16، جنگنده دوران شوروی

خواهرت هم نام زهرا و مثال زینب است

صبح آرام با منظره ای زیبا در استان کرابیِ تایلند

استوری/ تو قبله گاه ایرانی

خصوصیات وحشتناک ناصرالدین شاه!

نمایی زیبا از شهر استانبول

حکمت/ عاقبت شهوت بینی چشم

ابداع پارچه‌ای نازک‌تر از موی انسان که جاذب صداست

تازه‌های کتاب برای بچه‌ها

زیباکلام: دولت رئیسی محل شکست، درجازدن و ناکامی است

امیر موسوی: عملیات وعده صادق نابودی اسرائیل را تسریع کرد

سودای جدایی‌طلبی شهرک‌نشینان شمال فلسطین اشغالی از اسرائیل

معاریو: ارتش اسرائیل راه‌حلی برای مقابله با حملات پهپادی حزب‌الله ندارد