ایران پرسمان

آخرين مطالب

درس عبرت تدبیر و امید تحلیل روز

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان -
درس عبرت تدبیر و امید
١٤٥
٠
سیاست روز / متن پیش رو در سیاست روز منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.
قرار است درباره لوایح سه‌گانه پالرمو و سی.اف.تی و اف.ای.تی.اف مجمع تشخیص مصلحت نظام تصمیم نهایی را بگیرد، لوایحی که با توجه به نقض مکرر برجام از سوی طرفین امضاکننده نمی‌‌تواند مورد توجه واقع شود اما انگار تدبیر و امید نمی‌خواهد درسی که در برجام گرفت را به عنوان عبرت بپذیرد چراکه جناب روحانی روز گذشته در جلسه هیات دولت گفت: «روابط بانکی بدون تصویب دو لایحه‌ای که در مجمع تشخیص مصلحت نظام باقی مانده، به راه نمی‌افتد و دچار مشکل می‌شویم.»
دکتر روحانی اما در ادامه با اشاره به این نکته که «فردا اگر روابط بانکی ما با دنیا دچار مشکل شد، مردم نگویند دولت ناکارآمد است؛ دولت کارآمد است؛ چراکه به موقع لوایح را تهیه و به مجلس فرستاده و خوشبختانه مجلس نیز همکاری کرده و مجلس و دولت در این زمینه سرافراز هستند؛ اما در عین حال مردم توقعاتی دارند که همه نهادها و بخش‌ها باید در این زمینه تلاش کنند.» به نوعی تلاش داشته تا هه بدعهدی‌‌های صورت گرفته در برجام را فراموش کرده و ناکامی برجام را به گردن کسانی بندازد که نگذاشتند لوایح سه گانه مصوب شود!!
اما جالب است که در داخل کشور نیز علاوه بر اصرار دولت بر تصویب و اجرای کنوانسیون‌های باقی مانده از اف.ای.تی.اف برخی دیگر نیز اصرارو اعتقاد دارند که باید ایران به سازمان اف.ای.تی.اف بپیوندد و همه کنوانسیون‌های آن را نیز اجرا کند، چراکه در صورت عدم پیوستن کامل به این سازمان، باعث خودتحریمی خواهیم شد.
چنین اعتقادی است که باعث می‌شود حساسیت‌ها نیز نسبت به اف.ای.تی.اف بیشتر شود، چراکه کنوانسیون‌های سی.اف.تی و پالرمو دو کنوانسیونی هستند که بیشترین مسئله را دارند. در این دو کنوانسیون صراحتاً ایران با نام حامی تروریسم و تروریست‌پرور شناخته می‌شود. اف.ای.تی یک «برنامه اقدام» ویژه ایران تدوین کرده که در آن 42 شرط وجود دارد و همانگونه که گفته شد، ایران در حال اجرای 38 شرط آن است.
ظاهرا ماجرا ومحتوای اف.ای.تی.اف خوب به نظر می‌رسد، مبارزه با پولشویی و جلوگیری از تأمین مالی تروریسم در دنیا، اما این ظاهرا قضیه است چراکه چنین قوانینی برای کشورهایی که این سازمان را بنا کرده اند قرار نیست اجرا شود و تنها برای کشورهایی همچون ایران اجرایی است ضمن اینکه وقتی چندین بار بدعهدی غرب را دیده‌آیم چرا باید باز با طناب پوسیده آنها به چاه جدیدی برویم؟!
پذیرش اف.ای.تی.اف و پالرمو در این شرایط عین ذلت است
اما در این‌باره پیش از این نماینده محلات در مجلس شورای اسلامی نیز معتقد بود: پذیرش اف.ای.تی.اف و پالرمو در این شرایط عین ذلت است و ما تن به ذلت نمی‌دهیم.
در همین زمینه اما عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام پیش از این گفته بود: رسیدگی به موضوع پیوستن ایران به لوایح سی.اف.تی و پالرمو موجه نیست.
سیدمصطفی میرسلیم در پاسخ به این پرسش که آیا لایحه سی.اف.تی و پالرمو از دستور کار مجمع خارج شده یا همچنان در دستور کار قرار دارد؟ بیان کرد: اصولاً رسیدگی به موضوع پیوستن ما به چنان میثاق‌هایی، وقتی ما را در شرایط قهری تحریم‌های ظالمانه قرار داده‌اند، موجه نیست بویژه که در ماه گذشته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را هم با بی‌شرمی در فهرست تحریم گذاشتند. وی ادامه داد: بر همگان روشن شد که هدف آمریکا و یارانش از پافشاری برای پیوستن ما به چنان میثاق‌هایی، ایجاد راه‌های بیشتر برای افزایش اعمال محدودیت علیه ما از طریق اف.ای.تی.اف به نیابت از طرف آمریکا و یارانش است؛ بنابراین ادامه مطرح کردن آن میثاق‌ها نوعی ساده‌لوحی است.
مصباحی مقدم دیگر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز پیوستن به پالرمو و سی.اف.تی را که باعث روشن کردن مسایل مالی‌مان برای دشمن می‌شود عاقلانه ندانسته بود.
دفاع از برجام بی‌عزت؟!
مدافعان برجام با خدشه‌دار کردن اعتماد مردم به دولت کاری کردند که امروز مردم با شنیدن نام تدبیر و امید، ناامید می‌شوند و از سیب‌زمینی فروش تا بازاری را نسبت به مسئولان دولتی بدبین کرده‌اند، مدافعان برجام همین امروز هم پاسخگوی گل‌گاری‌ای که در زندگی مردم داشتند، نیستند و خودشان را از پاسخگویی به مردم تا حدی کنار کشیده‌‌اند که مجددا برای رای به کنوانسیون مشکوک سینه سپر می‌کنند و آلزایمر خودخواسته گرفته‌اند.
آلزایمر خودخواسته گرفته‌اند تا یادشان نیاید به مردم وعده بهبود اوضاع اقتصادی دادند و چند برابر رئیس‌جمهوری قبلی که تقبیحش می‌کردند تپه آباد کردند! آلزایمر خودخواسته گرفتند تا یادشان نیاید تمام شب‌نامه‌هایی که برای رقیب انتخاباتی روحانی پخش می‌کردند را کاندیدای متبوع خودشان چند برابرش بر سر ملت آورده است. یادشان رفته دلار را رئیسی 5 هزار تومان نکرد اما روحانی توانست آن را به مرز بیست هزار تومان نزدیک‌تر کند.
مدافعان برجام یک روز برای هم‌رنگ جماعت شدن لباس سپاه پوشیده و می‌گویند من سپاهی هستم تا آن را در اینستاگرام به اشتراک گذاشته و لایک بگیرند اما روز دیگر مصاحبه می‌کنند که اقدام امریکا در تروریست اعلام کردن سپاه ربطی به پیوستن به کنوانسیون مبارزه با تروریست ندارد!!! و سینه سپر می‌کنند که اگر به این کنوانسیون نپیوندیم ما مسئول پاسخ به افکار عمومی نیستیم و یادشان می‌رود که تا همین الان هم پاسخ افکار عمومی را ندادند. یادشان رفته اصلا دولت نزدیک دو سال است که سخنگو ندارد! و لابد اعتقادی به سخگویی ندارد که سخنگو نگذاشته هر چند که همان روزهایی هم که سخنگو داشت بیشتر به فکر بستن دهان منتقد با روش‌های مسالمت‌آمیز و معامله‌گرانه تا اخراج از جلسه سخنگویی بود تا پاسخ به سوالات.
پیش از این نیز نمایندگان متمایل به دولت نظرشان را درباره تصویب اف.ای تی اف مانند رئیس‌جمهوری بیان کرده بودند مثلا علی مطهری معتقد است که «اگر ما به کارگروه ویژه مالی نپیوندیم مشکلات بیش‌تری برای روابط بانکی و مالی‌مان ایجاد می‌شود.» اما نمی‌گوید که الان چقدر در مراودات مالی با اروپا توفیق داریم که در آن زمان آن توفیق به باد می‌رود و کلا یادش رفته که رئیس‌جمهور محبوبش سال گذشته اردیبهشت‌ماه در همایش مدیران به صراحت گفت که با گونی!! ارز توزیع می‌کنند چون سیستم مالی‌مان هنوز راه نیافتاده (روحانی اردیبهشت‌ماه سال گذشته گفت: چهار سال گذشته می‌رفتیم با گرفتاری فراوان اسکناس تهیه می‌کردیم در هواپیما می‌گذاشتیم، بیمه می‌کردیم در فرودگاه با ماشین مسلح ارز را در بانک مرکزی می‌آوردیم. صبح چند گونی دلار را به صرافی‌ها می‌دادیم، صرافی‌ها هم خداوند عاقبت همه ما را به خیر کند. چطور تقسیم می‌کردند و به کی می‌دادند جنس‌هایی هست در میوه‌فروشی وقتی پرتقال می‌آید میوه‌های خوب را زیر می‌گذارد و می‌گوید قبلا فروختم، پرتقال خوب زیر می‌ماند برای از ما بهتران!!!) عین صحبت‌های رئیس‌جمهوری را هم نوشتیم که نایب رئیس مجلس بخواند.
اما جالب است که هر کدام از این افراد نمی‌گویند مگر الان مراودات بانکی و مالی ما راه افتاده که اف.ای.تی.اف و پالرمو و سی.اف.تی و امثالهم بخواهند تضمینش کنند؟ جناب رئیس‌جمهور محترم کاش توضیح دهد آن همه اصرار برای تصویب برجام و امضا کردن قراردادی که به قول خودش هیچ رئیس‌جمهوری نمی‌توانست خرابش کند و به قول وزیر خارجه امضای کری!! تضمینش بود به کجا رسیده که حالا این لوایح بخواهد ملت را به سرمنزل مطلوب برساند؟!
برخی می‌گویند شاید رئیس‌جمهور هنوز دقیق نمی‌داند درباره چه چیزی اصرار می‌کنند و برخی دیگر بر این اعتقادند که شاید او به این دلیل که می‌داند این لوایح تصویب نمی‌شود می‌خواهد ناکامی اقتصادی دولتش را بر گردن رای ندادن به لوایح اف.ای.تی.اف بیندازد تا خود را از پاسخگویی به مردم نجات دهد، شاید سناریوهای دیگری هم درباره این اصرار روحانی و هم‌طیفانش وجود داشته باشد که اگر ما را در جلسات هیات دولت دعوت کند می‌توانیم آن دلایل را که می‌تواند منطقی و قانع‌کننده باشد از خودشان بشنویم.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/25400/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

داستانک/ راه نجات

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

آیا ماه به زمین نزدیک است؟

ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار

تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا

فرود زیبای مجدد فالکون 9

راه‌حل گران‌قیمت ناسا برای گردگیری در ماه

چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟

عشق زندگی می بخشد

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

داستان دلنشین لیلی و‌ مجنون

با آنکه دلم از غم هجرت خون است

نظر رهبر انقلاب درباره اهمیت تاریخی و راهبردی عملیات وعده صادق

وعده خودرو و وام به نمایندگان در عوض رأی دادن به ریاست قالیباف صحت دارد؟

توصیه محسن رضایی به دولتمردان غربی: دست از حماقت بردارید

رئیسی: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه پاکستان درباره سفر رئیس جمهور ایران

دست ردِ پاکستان به سینه آمریکا در ارتباط با ایران

سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست

اظهارات جدید معاون پارلمانی رئیسی: تعطیلی پنجشنبه‌ یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود

کاخ معروف خاطرات هاشمی رفسنجانی!

درخواست وزیر خارجه آمریکا از چین در رابطه با ایران و کره شمالی

صدور حکم بمب گذار میدان تقسیم استانبول

طرح احتمال سرقت اعضای بدن قربانیان توسط رژیم اسرائیل با کشف گورهای دسته‌جمعی

انتقاد برنی سندرز از اظهارات نتانیاهو در محکوم کردن اعتراضات دانشگاهی در آمریکا

کودک فلسطینی: آرزو داشتم بازیکن فوتبال شوم اما اشغالگران صهیونیست پاهایم را از من گرفتند

بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم

کدام دانشگاه‌های آمریکا شاهد برگزاری اعتراضات دانشجویی در حمایت از غزه است؟

پولیتیکو: اتحادیه اروپا تحریم گاز طبیعی مایع روسیه را بررسی می‌کند

طالبان سه کشور همسایه افغانستان را به حمایت از داعش متهم کرد

فریادهای اعتراض دانشجویان دانشگاه کلمبیا علیه رئیس کنگره آمریکا

ترکیه روابط تجاری خود را با اسرائیل قطع کرد

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

هاآرتس مطرح کرد: اسرائیل در تله‌ای استراتژیک

تسلیحات، واجب تر از نان شب

صدام و هیتلر؛ از میل به ویرانگری تا قهرمان پرستی

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

علت گرانی شدید قیمت پیاز

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

اسب آبی نر پس از هفت سال ماده از آب درآمد!

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز