ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله جمهوری اسلامی/ تشدید مقابله سازمان‌یافته با استفاده ابزاری آمریکا از دلار تحلیل روز

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان -
سرمقاله جمهوری اسلامی/ تشدید مقابله سازمان‌یافته با استفاده ابزاری آمریکا از دلار
٦٧
٠
جمهوری اسلامی / « تشدید مقابله سازمان‌یافته با استفاده ابزاری آمریکا از دلار » عنوان سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
بسم‌الله‌ الرحمن الرحیم
استفاده ابزاری آمریکا از سلطه دلار در بازارهای جهانی، کشورها را به واکنش برای مقابله با فشارهای فزاینده واشنگتن وادار کرده است. حذف دلار از گردونه مناسبات اقتصادی کشورها نخستین پیامد اقدامات سلطه‌جویانه واشنگتن محسوب می‌شود که این اقدام را برای آمریکا به ضربه‌ای غیرقابل جبران تبدیل کرده است.
این نکته از آن جهت اهمیت دارد که اقتصادهای بزرگ جهان از سیاست‌های زورگویانه واشنگتن به تنگ آمده‌اند و عملاً هیچ‌یک از هشدارها و توصیه‌های اقتصادی و مالی آنها موردتوجه قرار نمی‌گیرد و تعمداً به فراموشی سپرده می‌شود. یک نکته اساسی در این میان «کاهش عمدی ارزش دلار» توسط فدرال رزرو بانک آمریکا است که عملاً باعث شده سرمایه‌های دلاری کشورها اعم از دلار کاغذی و نقود، اوراق قرضه، سهام و... به تدریج براثر کاهش ارزش دلار ارزش واقعی خود را از دست بدهند.
دولت چین در این زمینه چندین‌بار به مقامات اقتصادی و مالی آمریکا هشدار داده که با وجود چنین حجم عظیمی از نقود، اوراق قرضه و اسناد مالی دولتی آمریکا نزد سایر کشورها ازجمله چین، دولت آمریکا نمی‌تواند به صورت یکطرفه باعث کاهش ارزش دلار شود و به سرمایه دلاری دولت‌ها و بانک‌های خارجی لطمه وارد کند. چین حتی تهدید کرده است که در صورت تکرار این پدیده به سیاست‌های دفاعی و تهاجمی دست می‌زند و با اشباع بازار، از سیاست‌های فدرال رزرو بانک انتقام خواهد گرفت. این تقریباً همان کاری است که آمریکا با پول ملی سایر کشورها انجام می‌دهد و ظرف مدت کوتاهی، ناگهان ملت‌ها به چشم خود می‌بینند که ارزش پول ملی آنها بین 50 تا 85 درصد کاهش یافته درحالی که هیچ دلیل موجه سیاسی – اقتصادی، مالی و تجاری برای آن وجود ندارد.
برخی از این سیاست‌گذاری‌ها توسط عوامل مستقیم و بعضاً توسط عناصر رابط انجام می‌شود. ازجمله در مالزی یک سرمایه‌گذار آمریکایی به نام «جرج سوروس» با سیاست‌های فریبکارانه‌اش باعث زیان انباشته 45 میلیارد دلاری در دوره قبلی نخست‌وزیری مهاتیر محمد شد و سپس از مالزی گریخت. همین سیاست‌های بی‌اعتمادکننده است که باعث شده کشورها و دولت‌ها اعم از قطب‌های بزرگ اقتصادی – صنعتی و یا حتی کشورهایی که حجم تبادلات ارزی آنها چندان قابل مقایسه با غول‌های اقتصادی – صنعتی نیست، برای فرار از تحمل پیامدهای رفتار جنون‌آمیز آمریکا سعی کنند حساب خود را از آمریکا و دلار جدا کنند تا در برابر پس‌لرزه‌های نوسانات دلار در امان بمانند. ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه هفته گذشته در اجلاس اقتصادی بین‌المللی سن‌پترزبورگ از سیاست‌های بی‌منطق آمریکا در عرصه اقتصادی و به‌ویژه استفاده ابزاری از دلار برای فشار فزاینده بر کشورها انتقاد کرد. به فاصله کوتاهی روسیه و اتحادیه اروپا توافق کردند با حذف دلار و استفاده از یورو و روبل، به سلطه دلار آمریکا در مناسبات فیمابین پایان دهند. ممکن است در برخورد اول کسانی تصور کنند که این امر نمی‌تواند زیان قابل توجهی را متوجه آمریکا نماید ولی اگر بدانیم سایر قطب‌های صنعتی و قدرت‌های اقتصادی هم در این زمینه وارد عمل شده‌اند و یا برای اقدام خیز برداشته‌اند، تصدیق می‌کنیم که مسئله جدی‌تر از آن چیزی است که قبلاً به نظر می‌رسید. چین، هند، کشورهای آمریکای لاتین و برخی کشورهای آسیائی برای حذف دلار از مبادلات بین‌المللی خود تصمیمات جدی و غیرقابل بازگشتی گرفته‌اند که به نظر می‌رسد جمع رو به افزایش این حجم عظیم از مناسبات مالی و حذف دلار از آن برای آمریکا بسیار دردناک باشد.
نکته قابل تامل اینست که تا این اواخر اتحادیه اروپا از این چنین تصمیماتی استقبال نمی‌کرد ولی اصرار ترامپ و دستیارانش برای تحریک انگلیسی‌ها در جهت خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا و اظهار امیدواری برای فروپاشی اتحادیه اروپا و نابودی پول واحد اروپائی (یورو) باعث تجدیدنظر اتحادیه اروپا شد و آنها امروزه بسیار محکم بر روی موضع خود برای حذف دلار از مناسبات اقتصادی مالی با دیگران ایستاده‌اند و اصرار دارند آنرا تعمیم و گسترش دهند.
مجموعه این قبیل تصمیمات بر علیه دلار، شکنندگی اقتصاد بیمار آمریکا را بیشتر و گسترده‌تر می‌کند. بویژه آنکه حتی درحال حاضر که حذف دلار در مقیاس قابل ذکری عملیاتی نشده، آمریکا بیش از 22 تریلیارد دلار بدهی دارد. طبعاً با حذف دلار از شبکه معاملات جهانی کشورها با یکدیگر، چندین تریلیارد دلار دیگر هم به‌صورت فوری بر دیون رسمی آمریکا افزوده خواهد شد که همچون کوهی از آوارهای اقتصادی، آمریکا را مستاصل می‌کند.
نکته کلیدی آنکه ترامپ در دوران مبارزات انتخاباتی وعده داد که طی یک دوره 8 ساله دیون 20 تریلیارد دلاری آمریکا را به صفر می‌رساند، ولی دیون آمریکا طی 2 سال 2 تریلیارد دلار افزایش یافت و بر شدت و دامنه نگرانی جامعه آمریکا افزود. موضوع مهم دیگر اینکه واشنگتن با تحریک و رفتار موهن علیه شرکای تجاری صنعتی آمریکا بیشترین دافعه را علیه شرکای تجاری، متحدین و کسانی که پیش از این مشکل چندانی با آمریکا نداشتند، همگی را تقریباً به یک اندازه از ارتباط با واشنگتن منصرف و سرخورده کرده است. همین پدیده زمینه‌ساز کاهش سطح مناسبات اقتصادی مالی و صنعتی می‌شود که افزایش دیون آمریکا را به‌همراه دارد. سیاست‌های آمریکای ترامپ عموماً مخاطره‌آمیز و پرابهام بوده و شرایطی را به وجود آورده که صاحبنظران باور دارند دلار به‌تدریج درحال از دست دادن نقش خود در بازار جهانی است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/24535/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

داستانک/ راه نجات

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

آیا ماه به زمین نزدیک است؟

ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار

تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا

فرود زیبای مجدد فالکون 9

راه‌حل گران‌قیمت ناسا برای گردگیری در ماه

چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟

عشق زندگی می بخشد

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

داستان دلنشین لیلی و‌ مجنون

با آنکه دلم از غم هجرت خون است

نظر رهبر انقلاب درباره اهمیت تاریخی و راهبردی عملیات وعده صادق

وعده خودرو و وام به نمایندگان در عوض رأی دادن به ریاست قالیباف صحت دارد؟

توصیه محسن رضایی به دولتمردان غربی: دست از حماقت بردارید

رئیسی: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه پاکستان درباره سفر رئیس جمهور ایران

دست ردِ پاکستان به سینه آمریکا در ارتباط با ایران

سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست

اظهارات جدید معاون پارلمانی رئیسی: تعطیلی پنجشنبه‌ یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود

کاخ معروف خاطرات هاشمی رفسنجانی!

درخواست وزیر خارجه آمریکا از چین در رابطه با ایران و کره شمالی

صدور حکم بمب گذار میدان تقسیم استانبول

طرح احتمال سرقت اعضای بدن قربانیان توسط رژیم اسرائیل با کشف گورهای دسته‌جمعی

انتقاد برنی سندرز از اظهارات نتانیاهو در محکوم کردن اعتراضات دانشگاهی در آمریکا

کودک فلسطینی: آرزو داشتم بازیکن فوتبال شوم اما اشغالگران صهیونیست پاهایم را از من گرفتند

بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم

کدام دانشگاه‌های آمریکا شاهد برگزاری اعتراضات دانشجویی در حمایت از غزه است؟

پولیتیکو: اتحادیه اروپا تحریم گاز طبیعی مایع روسیه را بررسی می‌کند

طالبان سه کشور همسایه افغانستان را به حمایت از داعش متهم کرد

فریادهای اعتراض دانشجویان دانشگاه کلمبیا علیه رئیس کنگره آمریکا

ترکیه روابط تجاری خود را با اسرائیل قطع کرد

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

هاآرتس مطرح کرد: اسرائیل در تله‌ای استراتژیک

تسلیحات، واجب تر از نان شب

صدام و هیتلر؛ از میل به ویرانگری تا قهرمان پرستی

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

علت گرانی شدید قیمت پیاز

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

اسب آبی نر پس از هفت سال ماده از آب درآمد!

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز