ایران پرسمان

آخرين مطالب

رمزگشایی از پست اینستاگرامی کدخدایی تحلیل روز

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان -
رمزگشایی از پست اینستاگرامی کدخدایی
k ١.٤
٠
اعتماد / متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
پیش از ظهر پنجشنبه هفته گذشته بود که عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در صفحه اینستاگرام خود، متنی را تحت عنوان «بازخوانی جلسه نمایندگان نامزدهای انتخابات 88 با رهبر انقلاب» منتشر و تاکید کرد که متن منتشر شده بخش نخست از این سلسله‌ پست‌های اینستاگرامی خواهد بود. چنانکه او دیروز، جمعه نیز شماره دوم از این متن ظاهرا مفصل را منتشر کرد. با این همه اما دقت در محتوای دو پست اینستاگرامی کدخدایی، نشان می‌داد آنچه حالا در دهمین سالگرد برگزاری آن انتخابات جنجالی منتشر شده، صرفا چند پاراگراف نخست همان متن 11 هزار کلمه‌ای است که 8 دی‌ماه سال گذشته، توسط دو خبرگزاری فارس و تسنیم و با تیتر «انتشار «جزییات کامل» جلسه رهبر انقلاب با نمایندگان کاندیداهای ٨٨ / رهبر انقلاب به نمایندگان موسوی و کروبی چه گفتند؟» و با عنوان «ناگفته‌هایی از دیدار رهبر معظم انقلاب با نمایندگان موسوی، کروبی، رضایی و احمدی‌نژاد» منتشر کردند. جالب اینکه آن دو خبرگزاری اصولگرا، ساعتی پس از انتشار متن کاملی که در ادامه مشخص شد، روایتی است از جلسه 27 خرداد رهبر معظم انقلاب با نمایندگان کاندیداهای سال 88 که به ‌تازگی در کتابی با عنوان «فتنه تغلب» منتشر شده بود، برای دقایقی آن را از روی خروجی خود حذف کردند و البته ساعتی بعد، دوباره روی خط فرستادند.
حالا پس از بیش از 5 ماه از انتشار آن متن مفصل، کدخدایی احتمالا به بهانه فرارسیدن دهمین سالگرد انتخابات 88 اقدام به انتشار سریالی و قسمت به قسمت آن کرده است. چنانکه در نخستین پست اخیر اینستاگرامی‌اش نوشت: «نزدیک ظهر بیست و ششم خرداد ماه 1388 بود که آقای حقانی از دفتر رهبر انقلاب تماس گرفتند و گفتند که بعدازظهر جلسه‌ای با حضور رهبر انقلاب در بیت معظم‌له تشکیل می‌شود. گفتند که از اعضای شورای نگهبان هم باید در جلسه حضور داشته باشند. بنده از کم و کیف جلسه اطلاعی نداشتم و وقتی به آنجا رفتم، متوجه موضوع جلسه شدم. من به ‌اتفاق آیت‌الله لاریجانی و حاج‌آقا علیزاده به عنوان نمایندگان شورای نگهبان در جلسه حاضر بودیم. از وزارت کشور هم جناب آقایان دانشجو و شریفی‌راد بودند. از طرف هر کاندیدا نیز نمایندگانی از ستاد انتخاباتی‌شان آمده بودند که البته تعدادشان متفاوت بود. از دستگاه‌های دیگر مثل صدا و سیما و وزارت اطلاعات هم بودند. افراد حاضر در جلسه، افراد ناشناخته‌ای نبودند، بلکه برخی از آنها زمانی از وزرای جمهوری اسلامی بودند و سال‌ها در پست‌های مهم مسوولیت داشتند. حتی برخی از آنها در زمان ریاست‌جمهوری رهبر انقلاب از وزرا و همکاران ایشان بودند. اولا باید بگویم که یک فضای کاملا صمیمی بود. ثانیا در بیان مطالب هیچ‌کس رودربایستی نداشت. مثلا یکی از آقایان مانند کسانی صحبت می‌کرد که گویی ضد نظام است؛ گویی دیگر این حکومت از دست رفته و هیچ اعتباری ندارد، مگر اینکه انتخابات را ابطال کنید تا درست شود.»
او در ادامه افزود: «رهبر انقلاب وقتی وارد جلسه شدند، ابتدا فرمودند که در این جلسه هیچ‌گونه محدودیتی در صحبت نیست و هر کسی هر چه می‌خواهد بگوید. تنها محدودیت، وقت جلسه است که زمان را رعایت کنید تا نوبت به همه برسد و همه بتوانند صحبت کنند.» این اعلام آمادگی رهبری در ابتدای جلسه، در واقع خیلی‌ها را غافلگیر کرد که مثلا انتظار داشتند یک جلسه رسمی باشد و در آن صحبت‌های رسمی مطرح شود. آقای الویری وقت گرفت و با این بحث وارد شد که «حاج‌آقا خاطرتان هست که خطبه عقد ما را شما قرائت کردید؟» رهبر انقلاب با تایید این موضوع، اسامی حضار را و حتی پدرخانم ایشان را یاد کردند. بعد هم خود رهبری جزییات جلسه عقد آقای الویری را بیان کردند. بعد از این صحبت‌های صمیمی، آقای الویری اجازه خواست و وارد برخی مباحث کلی شد. در نهایت هم بحث را به اینجا رساندند که آقای احمدی‌نژاد صلاحیت ندارند.
سخنگوی شورای نگهبان در دومین پست نیز بخش دیگری از این جلسه را به این شرح منتشر کرد: «نوبت به ستاد آقای موسوی رسید. آقای محمدرضا بهشتی به نمایندگی از طرف ایشان صحبت کرد. به بحث دموکراسی پرداخت و اینکه حکومت باید مبتنی بر نظر مردم باشد و از این صحبت‌ها. بعد از ایشان نوبت به آقای دانش‌جعفری نماینده ستاد آقای رضایی رسید که ایشان دیگر مستقیما رهبر بزرگوار انقلاب را خطاب قرار دادند و گفتند شما در صحبت‌های خود در کردستان از یکی از کاندیداها جانبداری کردید و این مطلب موجب شده که مثلا چنین اتفاقی بیفتد. صحبت آقای دانش‌جعفری که تمام شد، رهبر انقلاب وارد بحث شدند و گفتند که «آن صحبت‌هایی که من چه در کردستان داشتم و چه در جای دیگر، به هیچ‌وجه جانبداری از کسی نبود.» فرمودند که «البته من اصولی را دارم که این اصول را از قبل انقلاب داشته‌ام و همچنان دارم و تا آینده هم حفظ می‌کنم. از این اصولم هم عقب‌نشینی نمی‌کنم. هر جایی هم که باشم، این اصولم را بیان می‌کنم و اینها مسائلی بوده که من به آن اعتقاد داشته و دارم.» ایشان از نظر بحث مصداقی هم گفتند که «اتفاقا آقای موسوی در ملاقاتی که با من داشتند، گفتند که مصداق آن صحبت‌های شما من هستم و آقای کروبی هم که آمدند یک موقع پیش من، گفتند که مردم می‌گویند که مصداق سخنان رهبری آقای کروبی است. پس اگر این‌طور هست و آن آقایان هم خودشان استنباط کرده‌اند که مصداق صحبت‌های من هستند، چطور شما می‌گویید که من مثلا از کاندیدای دیگری دفاع کردم؟»
این همه آنچه بود که کدخدایی تاکنون منتشر کرده و مطابقت آن با آنچه بیش از 5 ماه قبل منتشر شده بود، تنها نشان از این تفاوت دارد که آن‌ زمان متن کامل این روایت منتشر شده و حالا آقای سخنگوی شورای نگهبان تصمیم گرفته همان اطلاعات و محتوای منتشر شده را این‌بار از نگاه خود و البته به ‌صورت سریالی بازنشر کند.
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی خوبی است. معروف‌ است در میان اصحاب رسانه و خبرنگاران که فارغ از انتقادهای گفتمانی ریز و درشت به شورای نگهبان از جمله آنچه اصلاح‌طلبان معمولا مطرح کرده و می‌کنند، سخنگوی این شورا که پیش از این نیز در مقاطعی در این سمت حساس انجام ‌وظیفه کرده، سخنگوی خوبی است یا به بیان دقیق‌تر در قیاس با عملکرد و نحوه مواجهه سخنگوی سایر دستگاه‌ها، قوا و نهادها و سازمان‌ها با افکار عمومی و رسانه‌ها، کدخدایی جزو سخنگوهایی است که عملکردی نسبتا قابل‌ قبول دارند. هر چند این نگاه نسبتا مثبت به عملکرد «آقای سخنگو» به‌طور مشخص، ناظر بر عملکرد او در دوره فعلی است، وگرنه کدخدایی چنانکه گفتیم در گذشته نیز در مقاطعی در این سمت فعالیت داشته که شاید مهم‌ترین ادوار آن، بزنگاه انتخابات بحث‌انگیز ریاست‌جمهوری دوره دهم در خردادماه 88 باشد. دورانی که عملکرد کدخدایی در مقام سخنگوی شورای نگهبان به ‌نحوی بود که لااقل امکان تمجید یا هرگونه رجحان و برتری دادن به او در قیاس با سخنگویان سایر دستگاه‌ها وجود نداشت اما حالا، در دورانی که از سر اتفاق و قضای کار روزگار و عالم سیاست، سخنگویان فعلی هر سه قوه مجریه، مقننه و قضاییه همگی به ‌تازگی در همین یکی، دو ماه گذشته کارشان را در این سمت آغاز کرده‌اند و طبیعتا هنوز امکان بررسی عملکردشان میسر نیست، تفاوتی آشکار در مشی و رویکرد حرفه‌ای کدخدایی در مقام سخنگوی شورای نگهبان ایجاد شده و او با فعال شدن در اینستاگرام و به‌ویژه توییتر و تلگرام (با وجود فیلتر بودن)، انجام وظیفه خطیر اطلاع‌رسانی درباره تصمیمات نهاد بالادستی و مهمی همچون شورای نگهبان قانون اساسی را در اولویت قرار داده، تا جایی که حتی سد فیلترینگ توییتر و تلگرام هم مانع حضورش در این فضاها نشده است.
چنانکه پس از نزدیک به یک سال خالی ماندن کرسی سخنگوی دولت، علی ربیعی، وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه و از جمله مدیران برجسته کشور با سوابق امنیتی، به‌ تازگی بر این صندلی تکیه زده، در دستگاه قضا نیز پس از انتصاب حجت‌الاسلام رییسی در مقام ریاست قوه و متعاقبا جایگزینی غلامحسین اسماعیلی با غلامرضا محسنی‌اژه‌ای که از قضا، او نیز جز سال‌ها حضور در سیستم قضایی کشور سابقه وزارت اطلاعات دولت احمدی‌نژاد را نیز در کارنامه دارد و در نهایت سخنگوی هیات‌رییسه مجلس نیز همین هفته گذشته تغییر کرد و در نتیجه این تحولات، بهروز نعمتی پس از چند سال برعهده داشتن این مسوولیت در مجالس نهم و دهم، همین دو، سه روز پیش، جای خود را به اسدالله عباسی، نماینده اصولگرای فعلی رودسر و از جمله وزرا و مدیران احمدی‌نژاد داد.
در این میان اما شاید پرسش اصلی، در انگیزه انتشار این روایت نسبتا تکراری از سوی کدخدایی نهفته است. اینکه چرا سخنگوی شورای نگهبان حالا تصمیم به چنین کاری گرفته است؟ آن هم در شرایطی که از قضا، قوه قضاییه نیز پس از 10 سال، اقدام به برگزاری دادگاهی مربوط به مباحث جنجالی آن انتخابات، به‌طور علنی گرفته است. دادگاهی که البته عملا علنی نبود و رسانه‌ها از انتشار جزییات آن منع شدند اما همین میزان از تغییر در نحوه مواجهه با موضوع انتخابات 88 نیز حایز اهمیت است. آن هم وقتی در نظر داشته باشیم که در همین هفته گذشته، خبرهایی در مورد کاهش برخی محدودیت‌ها برای محصوران منتشر شد که به تایید فرزاندن میرحسین موسوی و زهرا رهنورد و همچنین مهدی کروبی نیز رسید. آنچه تاکنون اتفاق افتاده همین‌هاست اما چنانکه کدخدایی نیز گفته این سریال تازه به قسمت دوم رسیده و احتمالا در روزهای آینده ادامه خواهد داشت. سریالی که می‌تواند پایانی خوش باشد بر پرونده‌ای بیش از اندازه کش‌دار و پر از تلخی‌ و سختی. باید منتظر ماند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/23979/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

علت گرانی شدید قیمت پیاز

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

اسب آبی نر پس از هفت سال ماده از آب درآمد!

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز

آیا جن‌ها هم زاد و ولد دارند؟

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

داستانک/ انسان های بازنده

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

معاون اجرایی ارتش: هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

ادعای آمریکا: ساخت اسکله کمک‌رسانی به غزه آغاز شد

ارتش یمن بار دیگر «ایلات» را هدف گرفت

بازداشت 100 دانشجو در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی

عربستان میزبان مذاکرات چندجانبه درباره آینده غزه

قرارداد 6میلیارد دلاری تسلیحات و تجهیزات آمریکا برای اوکراین

اعتراضات ضد اسرائیلی در سراسر آمریکا ادامه دارد

پیشنهاد رژیم صهیونیستی برای انصراف از حمله به رفح در ازای توافق با حماس

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

روسیه دارایی‌های بزرگترین بانک آمریکایی را مسدود کرد

بمباران دوباره امدادگران غزه با شهادت 8نفر

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

پالس‌های چراغ خاموش آمریکا

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

سرنوشت دلارهای نفتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه؛ در این یک فقره حق با بهروز افخمی بود!

فرمانده‌ای که روح نبرد را در کرانه‌ باختری دمید

آقای ذوالنوری ممنون