ایران پرسمان

آخرين مطالب

روز آتش و خشم در هنگ‌کنگ تحلیل روز

روز آتش و خشم در هنگ‌کنگ
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان -
روز آتش و خشم در هنگ‌کنگ
٦٤
٠
دنیای اقتصاد / متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.
روز چهارشنبه هنگ‌کنگ یکی از خشن‌ترین روزهای خود را تجربه کرد. در این روز مردم اعتراض‌های خود را بسط دادند تا مانع تصویب لایحه‌ای شوند که نفوذ چین را در این دولت‌شهر افزایش می‌دهد. آنها ساختمان‌های دولتی را به تسخیر خود در آوردند و موجب مسدود شدن خیابان‌ها، ورودی اداره‌ها و نهادهای دولتی شدند. به دلیل همین ناآرامی‌ها بازار بورس هنگ‌کنگ برای اولین بار تعطیل و در آخرین معاملات، شاخص با افت 6/ 1 درصدی مواجه شد. شورای قانون‌گذاری قرار بود روز گذشته در مورد این لایحه وارد شور شود. ولی با بالا گرفتن ناآرامی‌ها بررسی این لایحه را به زمان دیگری موکول کرده است.
روح لیبرالی هنگ‌کنگ قبول نمی‌کند که به‌طور کامل در سیطره چینی‌ها قرار بگیرد. در 5 سال گذشته جوانان هنگ‌کنگی نشان داده‌اند که چقدر تمایل دارند فاصله خود را از پکن یا همان برادر بزرگ‌تر حفظ کنند. برادر بزرگ‌تری که قصد دارد روزبه‌روز نفوذ خود را بر برادر کوچک‌تر بیشتر بسط دهد. هنگ‌کنگ، منطقه نیمه خودمختاری است که صد سال در اجاره بریتانیا بود و حالا قصد دارد تا همچنان همین مقدار خودمختاری را در برابر برادر بزرگ‌تر حفظ کند. در این شرایط اگر روز چهارشنبه به‌عنوان یک توریست به هنگ‌کنگ سفر می‌کردید احتمالا آن چیزی را که در ذهن‌تان بود، نمی‌دیدید. دیروز هوای هنگ‌کنگ با گاز اشک‌آور رنگی شبیه مه به خود گرفته بود. اگر کمی بیشتر درون این هوای آلوده پیشروی می‌کردید، صندلی‌ها و چترهایی می‌دیدید که شکسته شده و در خیابان به حال خود رها شده‌اند. پلیس نیز با خودروهای زرهی خود در خیابان جولان می‌داد و صدای اعتراض نیز آسمان این شهر موسوم به آسمان‌خراش‌ها را فراگرفته بود.
چهارشنبه برای هنگ‌کنگی‌ها روز دیگری بود. مردم معترض هنگ‌کنگ روز چهارشنبه را روزی حیاتی برای خود می‌دیدند که احتمالا نفوذ چین در کشورشان بیشتر از گذشته شود. به همین منظور آنها اعتراض‌های خود را بسط دادند تا مانع تصویب لایحه‌ای شوند که نفوذ چین را در این دولت شهر افزایش می‌دهد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز اعتراض‌های اخیر هنگ‌کنگی‌ها به لایحه استرداد متهمان به چین موجب شد تا روز چهارشنبه، آنها ساختمان‌های دولتی این دولت‌شهر را به تسخیر خود در آورند.
بنابر اخبار منتشرشده از سوی خبرگزاری‌ها روز چهارشنبه هنگ‌کنگ یکی از خشن‌ترین روزهای خود را تجربه کرد.
از اوایل هفته اعتراض‌ها در هنگ‌کنگ علیه لایحه استرداد مظنونان و متهمان به چین، شدت گرفته و معترضان گرداگرد ساختمان‌های دولتی این منطقه جمع شده‌اند. معترضان می‌گویند که پلیس این دولت‌شهر از گاز اشک‌آور به منظور متفرق کردن‌شان استفاده کرده است. به گفته آنها پلیس در ورودی مجمع قانون‌گذاری هنگ‌کنگ به منظور دور کردن معترضان از گاز اشک‌آور استفاده کرد. اعتراضات در این منطقه ویژه اداری در جنوب چین، البته چند هفته است که جریان دارد؛ ولی طی روزهای اخیر فزونی گرفته‌ است.
در روز 9 ژوئن (19 خرداد)، صدها هزار نفر به خیابان‌ها رفتند و در حالی‌که گفته می‌شد احتمال دارد از شدت راهپیمایی کاسته شود، اما روز چهارشنبه اعتراضات موجب مسدود شدن خیابان‌ها، ورودی اداره‌ها و نهادهای دولتی شده‌ است.
هنگ‌کنگ، یک منطقه ویژه اداری‌ است و هرچند کشوری مستقل به‌شمار نمی‌رود، اما سازوکارهای مالی، قضایی، انتظامی و اداری مستقل از پکن دارد و به‌مراتب آزادتر از جمهوری خلق است. این منطقه در عین حال یکی از مهم‌ترین مراکز مالی آسیا است. مخالفان و معترضان می‌گویند لایحه استرداد به چین، به محدودیت‌های مدنی، قانونی و حقوقی آنها می‌افزاید و همه را در معرض روبه‌رو شدن با یک سیستم قضایی عاری از عدالت در سرزمین اصلی چین قرار می‌دهد. اما رئیس اجرایی شهر و هواداران طرح می‌گویند کسانی که ممکن است با حکم اعدام، شکنجه یا اتهام‌های سیاسی روبه‌رو شوند به چین فرستاده نخواهند شد.
با وجود اعتراضات شدید، اما کری لم چن یوتن‌گور، رئیس اجرایی هنگ‌کنگ (نماینده دولت منطقه ویژ‌ه هنگ‌کنگ) بر تصویب لایحه پای فشرده و می‌گوید به‌زودی به قانون تبدیل خواهد شد. رای‌گیری در مورد لایحه قرار است پنج‌شنبه آینده صورت گیرد. کری لم می‌گوید این طرح کمک می‌کند تا یک خلأ قانونی برطرف شود و هنگ‌کنگ به بهشتی برای فراری‌ها تبدیل نشود. اما معترضان که بسیاری از آنها را شهروندان جوان این منطقه تشکیل می‌دهند نه تنها با این اظهارات مخالف هستند، بلکه دولت منطقه را متهم کرده‌اند بیش از آن‌که لازم باشد در حال نزدیک‌شدن به جمهوری خلق است.
بنابر گزارش‌ها از هنگ‌‌کنگ معترضان درحال انتقال ادواتی مانند کلاه ایمنی، ماسک و چترهای بزرگ به محل هستند؛ آنچه یادآور اعتراضات سال 2016 است که در آن معترضان برای جلوگیری از آسیب‌های ناشی از اسپری فلفل، چتر همراه داشتند و به همین دلیل اعتراضات نام «انقلاب چتری» به خود گرفت.
گزارش‌های دیگر نیز حاکی از حضور گسترده پلیس در مناطق تجمع معترضان و «افزایش» تنش‌ها است. البته این تنش‌ها از شب گذشته و پس از آنکه نیروهای پلیس اقدام به جست‌وجوی کیف و لوازم شخصی شهروندان در ایستگاه مترو کرده‌اند، فزونی گرفته است. بسیاری از تحلیلگران و ناظران بر این عقیده هستند که دولت چین تحت رهبری شی‌جین‌پینگ تمایل دارد هنگ‌کنگ را به‌شکل گسترده‌ای به پکن وابسته و بسیاری از آزادی‌های فعلی در آن را محدود کند. هرچند چین نیز به هنگ‌کنگ و سیستمی که آن را از سیاست‌های جزئی پکن متمایز می‌کند و مقصد بسیاری از شرکت‌ها و موسسات مالی شده، وابسته است.
روند اعتراضات در هنگ‌کنگ درحالی ادامه یافت که شورای قانون‌گذاری این منطقه قرار بود روز چهارشنبه در مورد این لایحه وارد شور شود. با این حال گزارش‌ها حاکی ا‌ست شورای قانون‌گذاری نشستی را که برای ساعت 11 صبح برنامه‌ریزی شده بود، به زمان دیگری موکول کرده است. تا لحظه تنظیم خبر این شورا از اینکه برنامه خود را چه زمانی برگزار خواهد کرد، چیزی نگفت.
یکی از دلایل تاخیر در برگزاری این نشست، محاصره شورای قانون‌گذاری هنگ‌کنگ از سوی معترضانی است که همگی تی‌شرت‌های سیاه پوشیده بودند و به‌طور مکرر به سوی خودروهای زرهی نیروهای پلیس یورش می‌بردند. خبرگزاری سی‌ان‌ان هم در گزارش‌های زنده خود اعلام کرد که پلیس برای متفرق کردن آنها از گلوله‌های پلاستیکی و باتوم استفاده می‌کرد.
عمده نیروهای پلیس در خیابان «تیم‌وا» مستقر شده‌اند. این خیابان که ساختمان‌های دولتی در آن قرار دارد، روز گذشته به اشغال معترضان در آمده بود. بسیاری از آنها می‌گویند که از ساعات اولیه صبح چهارشنبه در این خیابان حضور پیدا کرده‌اند. ایزاک لای که دانشجو نیز است می‌گوید که با دوستانش ساعت 6 و نیم صبح چهارشنبه در این خیابان حضور پیدا کرده‌اند. یکی دیگر از دانشجویانی که از ارائه اسم خود خودداری کرد، به گزارشگر سی‌ان‌ان گفت که از برخورد پلیس شوکه شده است. او تصریح کرد: ما نتیجه کاری را که می‌کنیم، می‌دانیم. ما به کارمان ادامه خواهیم داد. زندگی‌مان را به خطر انداخته‌ایم؛ چراکه راه دیگری نداریم.
گزارش‌ها حاکی است که بخشی از معترضان پس از اینکه با شلیک گاز اشک‌آور روبه‌رو شدند از مقابل نیروهای پلیس فرار کردند. سی‌ان‌ان در گزارش لحظه به لحظه خود ساعت 5 عصر به وقت محلی اعلام کرد که پلیس گاز اشک‌آور را به میان جمعیت پرتاب کرده است. در ساعات نزدیک به شامگاه نیز پلیس همچنان از گلوله‌های پلاستیکی به‌منظور پراکنده کردن مردم معترض استفاده می‌کرد.
نیویورک‌تایمز هم در گزارش لحظه به لحظه خود نوشت که مردم معترض از شلیک شدن گاز اشک‌آور مجددا به محل اعتراضی خود باز می‌گشتند. گفته می‌شود که روی یک بنر بزرگ که توسط نیروهای پلیس حمل می‌شد، نوشته شده بود: « اعتراض را متوقف کنید یا اینکه با زور مواجه خواهید شد.» این درحالی است که سابقه مردم هنگ‌کنگ نشان می‌دهد که آنها اهل عقب‌نشینی نیستند. 5 سال پیش نیز که اعتراض‌هایی علیه دولت‌شهر وقت صورت گرفت و آن اعتراض‌ها به انقلاب چتری موسوم شد، مردم ماه‌ها اعتراض کردند و برخی ساختمان‌های اقتصادی و تجاری را هم به اشغال خود در آوردند.
با بالا گرفتن اعتراض‌های روز چهارشنبه، مردم معترض توانستند با یک گل از اکثریت طرفداران پکن که در شورای سیاست‌گذاری هنگ‌کنگ حضور دارند پیش بیفتند؛ چراکه رای‌گیری در مورد لایحه استرداد متهمین به چین به تاخیر افتاد؛ اما هنوز پیروزی نهایی برای مردم معترض حاصل نشده است. نکته مهم اعتراض‌های روز چهارشنبه خشونت نیروهای پلیس بود. رئیس پلیس این دولت‌شهر معترضان را تهدید کرده است که اگر به خانه‌هایشان بازنگردند؛ مطمئنا پشیمان خواهند شد.
کمیسر استفان‌لو گفت: «اگر به درخواست پلیس گوش ندهید ممکن است برای باقی عمرتان تاسف بخورید.» لو البته پیش از این درخواست کرده بود که مردم با آرامش اعتراض‌ها را ترک کنند؛ اما با بالا گرفتن اعتراض‌ها تهدید کرد اگر معترضان به سمت خشونت حرکت کنند، پلیس پاسخی به آنها خواهد داد که پشیمانی برای معترضان به‌بار آورد. او برای توجیه استفاده از خشونت نیروهای پلیس نیز گفت: باید به یاد بیاورید که چه کسانی آغاز‌کننده این خشونت‌ها بوده‌اند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/23667/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سردار فدوی: صهیونیست‌ها با حمله به کنسولگری حماقت کردند و باید تنبیه اساسی می‌ شدند

رئیسی: شرکت‌ها و متخصصان ایرانی آماده مشارکت در پروژه‌های عمرانی سریلانکا هستند

بازدید میدانی یحیی السنوار از مناطق درگیری در غزه

اسرائیل در غزه؛ جنایت پشت جنایت

محافظت شیر مادر از توله‌ها در برابر گله گاومیش‌های عصبانی

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

دکلمه زیبای خسرو شکیبایی

رئیسی پایتخت سریلانکا را به مقصد تهران ترک کرد

کاخ سفید ارسال مخفیانه موشک های دوربرد به اوکراین را تایید کرد

حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی

استعفای ناگهانی فرمانده یگان ویژه «اشباح» از ارتش رژیم صهیونیستی

تنبیه یک شامپانزه توسط مادرش به دلیل سنگ زدن به مردم!

محاصره پلنگ ایرانی توسط چند قلاده سگ‌ در شاهرود

حمله ناکام و دردناک پلنگ به خانواده جوجه تیغی ها

شکوفه های زیبا در کره جنوبی

امضای یادداشت تفاهم امنیتی بین ایران و روسیه

بیانیه وزارت امور خارجه در سالگرد واقعه طبس و شکست آمریکا

زمان برگزاری ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری اعلام شد

حزب‌الله لبنان: پاسخ محکم ایران نشان داد اسرائیل بسیار ضعیف است

واعظی: عملیات «وعده صادق» تقویت اتحاد ملی کشور را در پی دارد

تظاهرات مجدد شهرک‌نشینان در برابر محل اقامت نتانیاهو

محاصره بن گویر در میان معترضان خشمگین صهیونیست

پیام‌های حمله به دو پایگاه آمریکا در شرق سوریه

تندروها در پی رسیدن به کرسی قالیباف؟

حامیان گشت ارشاد

ویدئو چندش‌آور از ساخت کوکاکولا در پاکستان

گوناگون/ غواص تنهایی که به آب نامه می‌نوشت و در آب شهید شد

مشاهده گله‌ی گوزن قرمز در جنگل‌های هیرکانی لنگرود

منطقه دیدنی آب بندان شفیع آباد در استان گلستان

بارش برف بهاری در جاده شاهرود - توسکستان

تعهد شرکت‌های پیشرو در هوش مصنوعی برای حفاظت از کودکان

با روش تخلیه الکتریکی آشنا شوید

نزدیک بشیم به هم یا نزدیک نشیم؟

هرروز یک سری مشکل هست!

توضیحات رائفی‌پور درباره اموالش: مستاجرم!

المیادین: مأموریت‌ مستشاران ایرانی در سوریه ادامه دارد

پزشکیان: اصرار به حجاب اجباری، عناد ایجاد می‌کند

سند مهم منتشر شده در یازدهمین جلسه دادگاه منافقین

اردوغان: دیگر تجارت گسترده گذشته با اسرائیل را نداریم

سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا

لحظه هدف قرار گرفتن محل استقرار نظامیان اسرائیلی توسط حزب‌الله

والاس: روسیه بزرگترین تهدید کنونی علیه انگلیس است

تکرار قصه ناتمام زن‌کشی

وطن امروز نوشت: نظام اسلامی و چالش کشف حجاب

دیوار کلاهبرداری فرو ریخت

ماجرای 4 اسیر قدیمی اسرائیلی که «ابوعبیده» از آن ها یاد کرد

تکرار یک اشتباه

«طوفان اقصی» کار «رئیس سازمان اطلاعات ارتش اسرائیل» را ساخت

جایزه تتر و بیت‌کوین تا +30 میلیون تومان در ازای یک ثبت‌نام ساده

رئیس فراکسیون کارگری مجلس: عدم افزایش حق مسکن و پایه سنوات کارگران هیچ توجیهی ندارد