ایران پرسمان

آخرين مطالب

رمزگشایی از سکوت برجامی رقیب ترامپ سیاست روز

رمزگشایی از سکوت برجامی رقیب ترامپ
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - تسنیم / جو بایدن نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر 2020، همچنان سعی دارد از پرسش خبرنگاران مبنی بر "چگونگی مواجهه با برجام " در صورت پیروزی در انتخابات فرار کند. اگرچه مشاوران و هم حزبی‌های بایدن در این خصوص توضیحاتی داده و صراحتا گزینه "بازگشت مشروط آمریکا به برجام" در عین " حفظ فشار حداکثری به ایران" را مطرح کرده اند، اما بایدن کماکان در این خصوص ساکت است. این سکوت، بیش از آنکه محصول سردرگمی بایدن و دموکرات‌ها باشد، محصول پایبندی آن‌ها به روش‌های اتخاذ شده از سوی دولت ترامپ می‌باشد.
ساخت برنامه تحت ویندوز ، وب ، اندروید ، افزونه وردپرس
اگرچه برخی تصور می‌کنند که سکوت بایدن در قبال برجام و چگونگی مواجهه دولت دموکرات آمریکا با توافق هسته ای، معلول عدم جمع بندی وی و اطرافیانش در این خصوص می‌باشد، اما مروری بر مواضع مشاوران بایدن چنین چیزی را نشان نمی‌دهد! در پی افزایش احتمال شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر، بسیاری از تحلیلگران بر روی رفتار سیاسی جو بایدن و دموکرات‌ها (در صورت پیروزی در انتخابات) متمرکز شده اند. بایدن در تازه‌ترین مواضع خود، ضمن تقبیح خروج دولت ترامپ از سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که به محض بازگشت خود به کاخ سفید، به این سازمان بین المللی باز می‌گردد. این اعلام موضع صریح بایدن، مورد توجه بسیاری از رسانه‌های آمریکایی قرار گرفته است! این موضع گیری به تنهایی نشان می‌دهد که بایدن تکلیف خود را با بسیاری از پدیده‌ها و تصمیمات ترامپ مشخص کرده است. این قاعده قطعا شامل حال توافق هسته‌ای میان ایران و اعضای 1+5 نیز خواهد شد!
خروج ترامپ از برجام اشتباه بود!
معاون رئیس جمهور سابق آمریکا سعی دارد در قبال برجام، معطوف به "گذشته" سخن بگوید نه "آینده"! او بار‌ها اعلام کرد است که خروج ترامپ از توافق هسته‌ای با ایران اشتباه بوده و به حیثیت بین المللی آمریکا لطمه وارد کرده است! با این حال وی دقیقا نگفته است که در صورت پیروزی در انتخابات، چه تصمیمی را در قبال این توافق اتخاذ خواهد کرد. در این میان نکته‌ای وجود دارد که نمی‌توان به سادگی از کنار آن گذشت: اینکه بایدن در برخی پرونده‌های دیگر (مانند انتقال سفارتخانه آمریکا به بیت المقدس) نیز به شدت از ترامپ انتقاد کرده، اما در نهایت تاکید کرده است که به همان تصمیم دولت فعلی پایبند خواهد بود. بنابراین، امکان دارد بایدن حتی در صورت پیروزی در انتخابات و تکرار موضع خود در خصوص اشتباه بودن خروج ترامپ از توافق هسته ای، به این توافق (حداقل به سادگی) باز نگردد.
شاید بایدن هنوز در خصوص حدود و ثغور رفتار دولت خود با مسئله برجام (به لحاظ تاکتیکی) به نتیجه جامعی نرسیده باشد، اما در خصوص کلیت ماجرا، یعنی "حفظ استراتژی فشار حداکثری" یا "تحمیل تعهدات جدید به ایران " با مشاوران خود هم نظر است.
مشاوران بایدن چه می‌گویند؟
با وجود اینکه بایدن از اظهار نظر صریح در خصوص نحوه مواجهه خود و دولتش با برجام سر باز می‌زند، برخی مشاوران وی از این موضع پرده برداشته اند. ریچارد نفیو معمار تحریم‌های ایران در دوران اوباما تاکید کرده است که ایران باید در ازای بازگشت دولت بایدن به برجام، برخی تعهدات سخت‌تر مانند "حدف بند غروب آفتاب" و پذیرش دائمی شدن محدودیت‌های هسته‌ای خود را بپذیرد. جک سولیوان و ویلیام برنز دو دیپلمات برجسته حزب دموکرات آمریکا که در انعقاد برجام نیز نقش داشته اند، معتقدند که باید راهبرد فشار حداکثری ترامپ بر ایران را ادامه داد نا در نهایت، "توافق جامع" میان ایران و اعضای 1+5 منعقد شود! این همان نقشه راهی است که ترامپ نیز مدنظر قرار داده و استراتژی و تاکتیک دولت خود را نیز بر این گزاره استوار ساخته است.
رمزگشایی از مواضع بایدن در قبال برجام، با توجه به مواضع مشاوران وی امکانپذیر خواهد بود. "یورونیوز " در این خصوص می‌نویسد:
" بایدن اولین شرط بازگشت آمریکا به برجام را پایبندی دوباره ایران به این توافق‌نامه هسته‌ای عنوان کرده است. او همچنین به طرفداران خود وعده داده که با همکاری متحدان آمریکا نسبت به تقویت و گسترش برجام اقدام خواهد کرد. در واقع او با اشاره تلویحی به کافی نبودن ابعاد فعلی برجام تاکید کرده که همزمان باید به طور موثرتری ایران را به عقب‌نشینی از اقدامات بی‌ثبات کننده در منطقه وادار کرد، اقداماتی که به گفته آقای بایدن در چارچوب توافق هسته‌ای، انجام آن‌ها از سوی آمریکا و متحدانش مجاز شده بود. "
تاکتیک انتخاباتی "مخالفت با وضع موجود"
برای بایدن و همراهانش، "مخالفت با وضعیت موجود"اصالت و موضوعیت دارد نه "ترسیم وضعیت مطلوب"! آن‌ها برای پیروزی در انتخابات، قصد دارند با همه تصمیمات ترامپ مخالفت کنند، اما این به معنای عدول واقعی از آن تصمیمات (در صور پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات) نیست. نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از یک سو اقدامات ترامپ در قبال ایران، فلسطین و دیگر کشور‌ها را مورد انتقاد قرار می‌دهد و از سوی دیگر به صاحبان قدرت در واشنگتن تضمین می‌دهد تا دقیقا به همان اقدامات پایبند باشد! فراتر از همه این موارد، بایدن قطعا در مذاکرات پشت پرده خود با لابی آیپک، از عزم راسخ خود برای پیشبرد پروژه خطرناک "تجزیه عراق" سخن گفته است. تز "تجزیه عراق" به سه کشور "سنی نشین"، " شیعه نشین" و " کرد نشین" اولین بار و در سال‌های ابتدایی پس از اشغال این کشور، توسط بایدن مطرح شد. این طرح (تجزیه عراق و دیگر کشور‌های منطقه) هم اکنون به یک " مبنای راهبردی " در سیاست خارجی آمریکا تبدیل شده و هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه موظف به حرکت در چارچوب آن هستند. همچنین همگان به خطر دارند که بایدن از جمله سناتور‌های دموکراتی بود که در سال 2003 میلادی، با حمله به عراق از سوی دولت جرج واکر بوش موافقت کرد. در قبال برجام نیز بایدن به دنبال همین گزاره است. او ترامپ را بابت خروج از توافق هسته‌ای تقبیح می‌کند، اما قصد ندارد به سادگی استراتژی "فشار حداکثری علیه ایران" را کنار بگذارد!

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/160465/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

داستانک/ راه نجات

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

آیا ماه به زمین نزدیک است؟

ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار

تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا

فرود زیبای مجدد فالکون 9

راه‌حل گران‌قیمت ناسا برای گردگیری در ماه

چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟

عشق زندگی می بخشد

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

داستان دلنشین لیلی و‌ مجنون

با آنکه دلم از غم هجرت خون است

نظر رهبر انقلاب درباره اهمیت تاریخی و راهبردی عملیات وعده صادق

وعده خودرو و وام به نمایندگان در عوض رأی دادن به ریاست قالیباف صحت دارد؟

توصیه محسن رضایی به دولتمردان غربی: دست از حماقت بردارید

رئیسی: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه پاکستان درباره سفر رئیس جمهور ایران

دست ردِ پاکستان به سینه آمریکا در ارتباط با ایران

سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست

اظهارات جدید معاون پارلمانی رئیسی: تعطیلی پنجشنبه‌ یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود

کاخ معروف خاطرات هاشمی رفسنجانی!

درخواست وزیر خارجه آمریکا از چین در رابطه با ایران و کره شمالی

صدور حکم بمب گذار میدان تقسیم استانبول

طرح احتمال سرقت اعضای بدن قربانیان توسط رژیم اسرائیل با کشف گورهای دسته‌جمعی

انتقاد برنی سندرز از اظهارات نتانیاهو در محکوم کردن اعتراضات دانشگاهی در آمریکا

کودک فلسطینی: آرزو داشتم بازیکن فوتبال شوم اما اشغالگران صهیونیست پاهایم را از من گرفتند

بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم

کدام دانشگاه‌های آمریکا شاهد برگزاری اعتراضات دانشجویی در حمایت از غزه است؟

پولیتیکو: اتحادیه اروپا تحریم گاز طبیعی مایع روسیه را بررسی می‌کند

طالبان سه کشور همسایه افغانستان را به حمایت از داعش متهم کرد

فریادهای اعتراض دانشجویان دانشگاه کلمبیا علیه رئیس کنگره آمریکا

ترکیه روابط تجاری خود را با اسرائیل قطع کرد

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

هاآرتس مطرح کرد: اسرائیل در تله‌ای استراتژیک

تسلیحات، واجب تر از نان شب

صدام و هیتلر؛ از میل به ویرانگری تا قهرمان پرستی

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

علت گرانی شدید قیمت پیاز

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

اسب آبی نر پس از هفت سال ماده از آب درآمد!

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز