ایران پرسمان

آخرين مطالب

چگونه پيري چشم ها را به تعويق بيندازيم؟ دانش و فناوری

  بزرگنمايي:


سال ها پشت سرهم مي آيد و مي رود. سن مان بيشتر مي شود و عمرمان بسرعت مي گذرد. اين گذر زمان اما خيلي هم بي سروصدا اتفاق نمي افتد و نشانه هاي مختلفي از خودش برجاي مي گذارد؛ عينکي که هميشه بايد همراهمان باشد تا سوي کم شده چشم ها را جبران کند، تار موهاي سفيدي که روزبه روز برتعدادشان افزوده مي شود و پوستي چروک خورده که نشان از گذر دهه ها بر چهره ما دارد.

البته همه مي دانيم پير شدن پديده اي اجتناب ناپذير است که چه دوست داشته باشيم و چه نه، مي آيد و با نشانه هايش بر جسم ما مي نشيند. نشان هايي که اغلب دوست شان نداريم و مي خواهيم آنها را از چشم ديگران مخفي کنيم. اما مگر مي شود پيري را پنهان کرد؟

دکتر رضا عرفانيان سليم، جراح و متخصص بيماري هاي چشم و فوق تخصص جراحي پلاستيک چشم در گفت وگو با «جام جم» در اين باره توضيح مي دهد: صورت انسان مهم ترين قسمت بدن است که مي تواند پيري را نمايان سازد. با افزايش سن استخوان ها، عضلات، پوست و چربي هاي صورت تغيير مي کند و پيري نيز بيشتر به چشم مي آيد. به عنوان مثال فک هاي بالا و پايين از نظر طول و زاويه هاي آن تغيير مي کند يا استخوان حدقه بزرگ تر و استخوان گونه فرورفته تر مي شود.

پوست هم خشک تر شده و پروتئين هاي کلاژن و الاستين که زير پوست هستند و باعث حفظ قوام و انعطاف پذيري آن مي شوند، تحليل مي رود. در نتيجه پوست شل تر شده و چروک هاي ظريف روي آن ايجاد مي شود.

به گفته اين چشم پزشک، افزايش سن به تحليل رفتن چربي هاي زير پوست منجر مي شود و عروق زير پوست صورت نيز کاهش مي يابد. علاوه بر اين موارد، انقباض دائمي عضلات که در صورت بعضي از افراد ديده مي شود نيز مي تواند موجب پيرتر نشان دادن صورت شود. مثلا براي کساني که عادت دارند هميشه اخم کنند، در ناحيه بين دو ابرو چين هايي دائمي ايجاد خواهد شد.

آن طور که دکتر عرفانيان مي گويد با افزايش سن بافت هاي همبندي صورت نيز ضعيف مي شود. اين بافت ها وظيفه حفظ و نگهداري ساير بافت هاي بدن را در موقعيتي طبيعي و مناسب به عهده دارند و ضعيف شدن آنها مي تواند چهره را پيرتر نشان دهد.

عوامل محيطي را کنترل کنيد

سال هاي عمرمان با شتاب مي گذرد و اين گذر زمان حسابي خودش را در جسم و جان ما نمايان مي سازد. بعضي ها زودتر و بعضي ها هم ديرتر؛ ولي بالاخره پيري مي آيد و خودش را نشان مي دهد.

دکتر عرفانيان با اشاره به اهميت مسائل ژنتيکي در روند پيري صورت، يادآور مي شود: روند پيري در چهره برخي افراد زودتر و سريع تر و براي گروهي هم ديرتر و آهسته تر اتفاق مي افتد.

او درباره عوامل بيروني که موجب تسريع روند پيري صورت مي شود، توضيح مي دهد: ما مي توانيم عوامل محيطي را کنترل کنيم و با پرهيز از آنچه موجب پيري صورت مي شود، روند پيري را به تاخير بيندازيم. مهم ترين عاملي که در اين زمينه مطرح است، نور خورشيد و به طور خاص اشعه ماوراي بنفش است.

به اين معني که قرار گرفتن طولاني مدت در معرض تابش نور خورشيد باعث مي شود لايه هاي بيروني پوست ضخيم تر و پوست خشک تر شود. همچنين پروتئين هاي کلاژن و الاستين زير پوست نيز تغيير کرده و روند پيري پوست را تسريع مي کند.

به گفته وي، استعمال سيگار و دخانيات هم از عوامل بسيار مضر براي صورت است. چون مصرف دخانيات موجب ضعيف تر شدن شبکه عروقي زير پوست پلک و تسريع روند پيري مي شود. همچنين استفاده از يک رژيم غذايي مناسب براي به تاخير انداختن پديده پيري توصيه مي شود و حتما بايد از رژيمي متعادل که حاوي مقدار کافي پروتئين و ويتامين است، کمک بگيريم.

خستگي و پيري در چشم ها نمايان مي شود

تحقيقات نشان داده است اگر کسي با نگاه کردن به چهره، بخواهد در مورد ميزان خستگي يا سن فرد قضاوت کند، اول از همه به ناحيه چشم هاي او نگاه مي کند بنابراين ناحيه چشم ها يا يک سوم بالايي صورت افراد در نشان دادن ميزان پيري صورت و همچنين خسته بودن چهره تاثير بسزايي دارد.

دکتر عرفانيان ضمن بيان اين مطلب، يادآور مي شود: با افزايش سن، قسمت خارجي ابروها به طرف پايين افتادگي پيدا مي کند و چربي آن قسمت نيز تحليل مي رود. همچنين بافت هاي همبندي نگهدارنده ابرو نيز کاهش پيدا مي کند و ضعيف تر مي شود. از طرف ديگر چون قسمت خارجي عضله پيشاني، ضعيف تر از قسمت داخلي است، ابروها بر اثر جاذبه زمين به سمت پايين دچار افتادگي مي شوند. بنابراين ابروها به سمت پايين زاويه پيدا کرده و در نتيجه چهره ما را غم آلودتر و پيرتر نشان مي دهد.

اما خيلي ها براي اين که اين افتادگي ابرو را جبران کنند، خودشان را عادت مي دهند که با انقباض عضله پيشاني، ابروها را بالاتر ببرند. به گفته اين چشم پزشک وقتي ابروها پايين مي آيد، پوست پلک هم به سمت پايين حرکت مي کند و ميدان ديد محدود مي شود. در حالي که همين انقباض طولاني و مستمر عضله پيشاني از يک به ايجاد سردردهاي مزمن در گروهي از افراد منجر شده و از سوي ديگر براي اغلب افراد چين و چروک هاي پوستي دائمي در ناحيه پيشاني ايجاد مي کند.


دکتر عرفانيان مي افزايد: افزايش حجم چربي هاي حدقه از ديگر تغييراتي است که در بعضي از افراد ايجاد مي شود. چربي هاي دور چشم در داخل حدقه به طرف خارج بيرون زده مي شود و از طرف ديگر هم ضعيف ترشدن بافت هاي همبندي اطراف چشم، اين بيرون زدگي را تشديد مي کند. علاوه بر اين، پف آلود شدن ناحيه پلک بالا و سنگين شدن پلک هم باعث ايجاد محدوديت در ميدان ديد و خستگي چشم ها مي شود. در پلک پايين نيز همين بيرون زدگي چربي ها عاملي براي ايجاد تورم دور چشم و حالت خواب آلودگي است.

پيري را به تعويق بيندازيد

اگر در مورد افزايش سن و مسائل ژنتيکي کاري از دست ما ساخته نيست، اما مي توانيم با رعايت مواردي خاص اين پديده طبيعي را به تاخير بيندازيم يا نشانه هاي آن را بپوشانيم. البته اصلا قرار نيست اين شيوه ها فردي را جوان تر از آنچه هست نشان دهد، بلکه فقط مي تواند چهره اي شاداب تر و سالم تر براي افراد ايجاد کند.

دکتر عرفانيان براي به تاخير انداختن پيري صورت چنين توصيه مي کند: مهم ترين نکته اين است که بايد از قرار گرفتن در معرض آفتاب اجتناب کرده و در طول روز از کرم هاي ضدآفتاب استفاده کنيد. همچنين در تمام سنين بايد با استفاده از عينک هاي آفتابي از پوست پلک محافظت کنيد. پرهيز از استعمال دخانيات، ورزش به اندازه کافي و پيروي از يک رژيم غذايي متعادل و مناسب نيز نکات ديگري است که براي به تاخير انداختن روند پيري اهميت زيادي دارد.

اين چشم پزشک درباره روش هاي جوان سازي صورت، مي گويد: اين روش ها به دو دسته تقسيم مي شود؛ روش هاي غيرجراحي و روش هاي جراحي. تزريق بوتولونيم توکسين A روشي غيرجراحي است و موجب ضعيف تر شدن آن دسته از عضلات دور چشم مي شود که انقباض مستمرشان چين و چروک ايجاد مي کند.

وي تاکيد مي کند: ماندگاري اين دارو سه تا چهار ماه است و تکرار آن براي برطرف شدن دائمي چين ها ضروري است. همچنين براي تزريق حتما بايد به فردي مراجعه کنيد که هم آموزش هاي لازم را ديده و هم با آناتومي دقيق عضلات دور چشم آشنا باشد. علاوه بر اين، داروي مورد استفاده نيز بايد سالم و داراي مجوز باشد، چراکه عوارض زيادي از تزريق نادرست توسط افراد ناوارد يا استفاده از داروهاي تقلبي مشاهده شده است.

دکتر عرفانيان مي گويد: با تغيير بافت هاي صورت، برآمدگي ها و انحناهاي صورت نيز بيشتر نمايان مي شود و با استفاده از حجم دهنده يا فيلرها مي توان بعضي از فرورفتگي ها و کاهش حجم قسمت هايي از صورت را جبران کرد. علاوه بر فيلرها که مواد مصنوعي هستند، مي توان از بافت چربي بدن خود فرد نيز استفاده کرد که البته هر يک از اين روش ها مزايا و عوارض خاص خود را دارد.

او در مورد روش هاي جراحي، خاطرنشان مي کند: براي استفاده از اين روش ها حتما بايد براي هر فرد به طور خاص و جداگانه تصميم گيري شود تا براي هرکس با توجه به شرايط خاصي که دارد، اقدامات لازم صورت گيرد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/155/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازدید میدانی یحیی السنوار از مناطق درگیری در غزه

اسرائیل در غزه؛ جنایت پشت جنایت

محافظت شیر مادر از توله‌ها در برابر گله گاومیش‌های عصبانی

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

دکلمه زیبای خسرو شکیبایی

رئیسی پایتخت سریلانکا را به مقصد تهران ترک کرد

کاخ سفید ارسال مخفیانه موشک های دوربرد به اوکراین را تایید کرد

حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی

استعفای ناگهانی فرمانده یگان ویژه «اشباح» از ارتش رژیم صهیونیستی

تنبیه یک شامپانزه توسط مادرش به دلیل سنگ زدن به مردم!

محاصره پلنگ ایرانی توسط چند قلاده سگ‌ در شاهرود

حمله ناکام و دردناک پلنگ به خانواده جوجه تیغی ها

شکوفه های زیبا در کره جنوبی

امضای یادداشت تفاهم امنیتی بین ایران و روسیه

بیانیه وزارت امور خارجه در سالگرد واقعه طبس و شکست آمریکا

زمان برگزاری ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری اعلام شد

حزب‌الله لبنان: پاسخ محکم ایران نشان داد اسرائیل بسیار ضعیف است

واعظی: عملیات «وعده صادق» تقویت اتحاد ملی کشور را در پی دارد

تظاهرات مجدد شهرک‌نشینان در برابر محل اقامت نتانیاهو

محاصره بن گویر در میان معترضان خشمگین صهیونیست

پیام‌های حمله به دو پایگاه آمریکا در شرق سوریه

تندروها در پی رسیدن به کرسی قالیباف؟

حامیان گشت ارشاد

ویدئو چندش‌آور از ساخت کوکاکولا در پاکستان

گوناگون/ غواص تنهایی که به آب نامه می‌نوشت و در آب شهید شد

مشاهده گله‌ی گوزن قرمز در جنگل‌های هیرکانی لنگرود

منطقه دیدنی آب بندان شفیع آباد در استان گلستان

بارش برف بهاری در جاده شاهرود - توسکستان

تعهد شرکت‌های پیشرو در هوش مصنوعی برای حفاظت از کودکان

با روش تخلیه الکتریکی آشنا شوید

نزدیک بشیم به هم یا نزدیک نشیم؟

هرروز یک سری مشکل هست!

توضیحات رائفی‌پور درباره اموالش: مستاجرم!

المیادین: مأموریت‌ مستشاران ایرانی در سوریه ادامه دارد

پزشکیان: اصرار به حجاب اجباری، عناد ایجاد می‌کند

سند مهم منتشر شده در یازدهمین جلسه دادگاه منافقین

اردوغان: دیگر تجارت گسترده گذشته با اسرائیل را نداریم

سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا

لحظه هدف قرار گرفتن محل استقرار نظامیان اسرائیلی توسط حزب‌الله

والاس: روسیه بزرگترین تهدید کنونی علیه انگلیس است

تکرار قصه ناتمام زن‌کشی

وطن امروز نوشت: نظام اسلامی و چالش کشف حجاب

دیوار کلاهبرداری فرو ریخت

ماجرای 4 اسیر قدیمی اسرائیلی که «ابوعبیده» از آن ها یاد کرد

تکرار یک اشتباه

«طوفان اقصی» کار «رئیس سازمان اطلاعات ارتش اسرائیل» را ساخت

جایزه تتر و بیت‌کوین تا +30 میلیون تومان در ازای یک ثبت‌نام ساده

رئیس فراکسیون کارگری مجلس: عدم افزایش حق مسکن و پایه سنوات کارگران هیچ توجیهی ندارد

معاون سازمان توسعه تجارت: اعدادی که برای تجارت با آفریقا اعلام می‌شود واقعی نیست

پرش خیره کننده کروکودیل برای گرفتن طعمه