ایران پرسمان

آخرين مطالب

15 حقیقت جالب که ثابت می کنند چیز زیادی درباره دنیا نمی دانیم! خردنامه

15 حقیقت جالب که ثابت می کنند چیز زیادی درباره دنیا نمی دانیم!
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - روزیاتو / وبسایت ویکی پدیا، بزرگ ترین دایره المعارف آنلاین، بیشتر از 6،035،554 مقاله فقط به زبان انگلیسی دارد و این رقم هر روز در حال افزایش است. این مقالات حاوی حقایق زیادی درباره ی هر موضوعی هستند. طبق یک افسانه، اگر روی اولین لینکی که در مدخل مقالات ویکیپدیای انگلیسی وجود دارد کلیک کنید (لینک ها باید غیر ایتالیک و خارج از پرانتز باشند) و این کار را همینطور ادامه دهید، در نهایت به صفحه ی Philosophy (فلسفه) خواهید رسید. حتی یک صفحه هم در این مورد در ویکیپدیا به نام Getting to Philosophy وجود دارد. طبق توضیحات این صفحه، این مسأله در مورد 97 درصد مدخل های ویکیپدیای انگلیسی صدق می کند. این نکته در سال 2008 کشف شده بود. البته هیچ چیزی جای ویکیپدیا را نمی گیرد اما ما هم می خواهیم چند حقیقت جالب را با شما در میان بگذاریم که حتی کسانی که فکر می کنند همه چیز را می دانند را هم می تواند تحت تأثیر قرار دهد. این حقایق ثابت می کنند ما واقعاً چیز زیادی درباره ی دنیا نمی دانیم.
حقایقی جالب درباره دنیا
1- رشد یال در شیرها ارتباط مسستقیمی با سطح هورمون تستوسترون آن ها دارد، به همین دلیل است که شیرهای ماده و شیرهای نر عقیم شده یال ندارند. با این حال استثنائاتی هم وجود دارد: چندین سال قبل، در یکی از پارک های ملی کشور آفریقایی بوتسوانا، 5 شیر ماده دیده شدند که به وضوح یال داشتند. با این حال جثه ی آن ها به بزرگی شیرهای نر نبود.

ایران پرسمان


2- طولانی ترین کلمه در زبان انگلیسی از 189،819 حرف تشکیل شده. این کلمه نام شیمیایی ماده ی تیتین، بزرگ ترین پروتئین شناخته شده است. ادای کامل این کلمه نزدیک به 3 ساعت طول می کشد! با این حال، برخی زبان شناسان معتقدند نام کامل ماده ی تیتین را نمی توان واقعاً یک واژه ی انگلیسی دانست و نظرات مختلفی در این مورد وجود داررد.
3- طبق تحقیقات، ورود مواد غذایی نرم در رژیم غذایی انسان، نحوه ی صحبت کردن او را تحت تأثیر قرار داد. با اضافه شدن مواد غذایی گیاهی، دندان ها و فک ما به گونه ای تغییر کردند که سبب شد حالا تلفظ حروف «ف» یا «و» برایمان آسان تر باشد.
4- شرکت لگو یک انبار مخفی دارد که در آنجا از کپی تمام لگوهایی که تا به حال تولید کرده نگهداری می شود.
5- پلاتیپوس یا نوک اردکی حیوان واقعاً عجیبی است. این حیوان تخم می گذارد اما بچه هایش از شیر مادرشان تغذیه می کنند. پلاتیپوس ها معده هم ندارند! به علاوه، تحقیقات نشان داده این حیوان در فرآیند تکامل بیشتر ژن های مرتبط با اندام معده را از دست داده.

ایران پرسمان


6- دانشمندان چک و آلمانی دست به تحقیقی بر روی 70 سگ با نژادها، اندازه ها و سنین مختلف زدند. این پژوهش نشان داد این حیوانات به گونه ای ادرار و مدفوع می کنند که بدن شان هم راستا با محور شمالی-جنوبی زمین قرار می گیرد. این اتفاق تنها زمانی رخ می دهد که میدان مغناطیسی زمین طبیعی باشد. با تغییر در میدان مغناطیسی رخ، سگ ها هم متعاقباً به این تغییر واکنش نشان می دهند.
7- صدای خرخر گربه ها بسته به نیازشان متفاوت است. تحقیقات نشان داده این حیوانات وقتی احساس گرسنگی می کنند بیشتر صداهایی شبیه به میو کردن بچه گربه ها یا گریه ی نوزاد انسان از خود درمی آورند.
8- هیچکسی واقعاً تلفظ صحیح نام ویلیام شکسپیر را نمی داند. حتی خود او هم نمی دانست! 80 نوع تلفظ مختلف از اسم او در آثاری که در آن ها به زندگی و کار این نویسنده پرداخته شده وجود دارد، مثل شاپر و شاکسبرد.

ایران پرسمان


9- بازیگران هنگام بازی فقط لباس های شخصیتی که نقششش را برعهده دارند به تن نمی کنند، بلکه رفتار خود را هم تغییر می دهند و تقریباً به شخص دیگری تبدیل می شوند. تصاویر اسکن مغزی تهیه شده از بازیگران نشان می دهد فعالیت مغزی آن ها هنگام پاسخگویی به یک سؤال یکسان بسته اینکه در آن لحظه خودشان باشند یا در حال بازی کردن یک نقش، می تواند متفاوت باشد. این بدان معنی است که بازیگران تقریباً به معنای واقعی کلمه به شخصیتی که بازی می کنند تبدیل می شوند.
10- وقتی فیلم ترسناک می بینیم، سطح پروتئینی که وظیفه ی انعقاد خون را برعهده دارد، در بدن افزایش پیدا می کند.

ایران پرسمان


11- صدایی که هنگام بشکن زدن می شنویم در حقیقت صدای برخورد انگشت وسط با کف دست مان است.
12- مذهبی به نام «دودیزم» (Dudeism) وجود دارد که بر اساس نگرش های شخصیت های اصلی فیلم «لبوفسکی بزرگ» (The Big Lebowski) برادران کوئن به زندگی، شکل گرفته. پیروان این مذهب (که حدود 450 هزار نفر در دنیا هستند) معتقدند باید همیشه خود را به دست جریان زندگی سپرد و وقتی اتفاق بدی رخ می دهد نباید نگرانی به دل خود راه داد. آن ها سعی می کنند شادی و لذت زندگی را در ساده ترین چیزها مثل بازی بولینگ پیدا کنند.
13- قدمت استفاده از عینک آفتابی در چین به قرن دوازدهم میلادی بازمی گردد. لنز این عینک ها از سنگ کوارتز ساخته می شد و فریم بزرگی آن ها را روی صورت نگه می داشت. این عینک های آفتابی نه تنها چشم ها را تا حدودی در برابر نور خورشید محافظت می کردند، بلکه به شخص کمک می کردند بتواند احساسات خود را پنهان کند، به همین دلیل قضات هنگام بازجویی از شاهدان این عینک ها را به چشم می زدند.
14- بلوک هایی که از آن ها در ساخت دیوار بزرگ چین استفاده شده، به واسطه ی نوعی سیمان مخصوص ساخته شده از برنج چسبناک، در کنار یکدیگر قرار گرفته اند. وقتی یکی از محکم ترین قسمت های دیوار ساخته شد، از همین مخلوط در ساخت دیگر بناهای عظیم سلسه ی مینگ هم استفاده کردند.
15- دوقلوها از نظر تئوری با یکدیگر خویشاوند (نه خواهر و برادر) هستند. اما با در نظر گرفتن دی ان اِی، آن ها خواهر و برادر یکدیگر محسوب می شود چون 25 درصد دی ان اِی آن ها یکسان است، در حالی که دی ان اِی خویشاوندان معمولاً حدود 12/5 درصد یکی است.

ایران پرسمان


15- در مارس 2019، یک زن 20 ساله ی بنگلادشی فرزند نارس خود را به دنیا آورد. یک ماه بعد، او را به خاطر دل درد به همان بیمارستان قبلی رساندند و معلوم شد او هنوز باردار است. پزشکان تصمیم به سزارین گرفتند، در نتیجه زن صاحب یک دوقلو شد. این زن بنگلادشی در موردی بسیار نادر، از یک رحم دوم هم برخوردار بود. این ناهنجاری معمولاً بارداری را با مشکلاتی رو به رو می کند که البته این اتفاق برای این زن رخ نداده بود.
16- قلب انسان در طول زندگی اش نزدیک به 2/5 میلیارد بار می زند و روزانه حدود 2 هزار گالن پمپاژ می کند.
تا به حال سعی کرده اید خود را به صفحه ی Philosophy در ویکیپدیای انگلیسی برسانید؟ همین حالا این کار را با صفحه ی Cat امتحان کنید. بعد از 15 کلیک به صفحه ی Philosophy خواهید رسید.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/144806/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زمان شارژ سهمیه بنزین اردیبهشت ماه

تکریم مدیرکل بنیاد مازندران از جانباز سرافراز سرتیپ دوم صلواتی

خدمت توام با تکریم مهمترین اصل در بنیاد شهید و امور ایثارگران است

گوناگون/ گورهای شگفت‌آور

بزرگترین آبشار جهان در جنگل بارانی گویان

سرقت ذخیره غذایی یک سنجاب توسط خرس سیاه

پیشرفته‌ترین ربات انسان‌نمای دنیا را ببینید

شعر خوانی دختر شیرین زبان

واکنش جدید آمریکا و اروپا به پاسخ موشکی ایران

شبکه «ای بی سی» آمریکا: پاسخ‌های بالقوه اسرائیل به ایران بین حمله به نیرو‌های نیابتی تا تهاجم سایبری است

رحیم‌پور ازغدی: این اولین‌بار است که اسرائیل تودهنی می‌خورد

عضو اتاق بازرگانی: 30 درصد تولید برق دنیا از تجدیدپذیر است که در ایران این عدد 1.3 درصد است

کامرون خطاب به رژیم صهیونیستی: درگیری را تشدید نکنید

چین: از عضویت رسمی فلسطین در سازمان ملل حمایت خواهیم کرد

نیویورک تایمز: حمله ایران پیروزی بزرگ منطقه‌ای بود

دام تل‌آویو برای واشنگتن

متفکر آمریکایی: چگونه بایدن به آتش جنگ در خاورمیانه دمید؟

اولین نشست رفع موانع سرمایه گذاری جزیره کیش درسال جهش تولید با مشارکت مردم

اقتصاد ژاپن خوش رنگ شد

ثبت بالاترین میزان تاریخ تولید فولاد ایران در سال 1402

طلای جهانی دوباره از جا برخاست

جزیره مونت سن میشل در شمال غربی فرانسه

دوستیِ خاله خرسه به روایت تصویر

پریدن صدها پنگوئن به داخل آب از ارتفاع 20 متری

حرکت عجیب راننده که سبب حادثه شد

صحنه ای باورنکردنی از تلاش روباه قطبی برای بازی با جغد برفی

آیا ممکن است چهره صورت‌های فلکی تغییر کند؟

صدای زمین را بشنوید

لازم است تلویزیون در طول سال کنار کتاب باشد نه چند روز خاص!

می رود این روزها گل می دهد لبخند ها

لیلاز: اسرائیل می‌خواهد ما را وارد یک درگیری بزرگ کند، نباید در این دام بیفتیم

اختلاف‌نظر میان رهبران اروپایی در خصوص تحریم سپاه

امیر موسوی: جز حضرت امام(ره) و رهبر انقلاب کسی در ابتدای انقلاب حامی ارتش نبود

رئیس موسسه «شورای روابط خارجی آمریکا»: اسرائیل گزینه‌های خوبی در برابر ایران ندارد

افشاگری مجری زن صداوسیما از بدقولی یک نماینده ردصلاحیت شده مجلس

دور دوم انتخابات در تهران تمام‌الکترونیک برگزار می‌شود

مجمع تشخیص مصلحت با بندی از برنامه هفتم توسعه مخالفت کرد

امیرعبداللهیان: وضعیت در غزه به نقطه جوش رسیده است

رئیسی: تولید شرط داشتن اقتصادی مقاوم در برابر تکانه‌ها است

حزب‌الله فیلم حمله به «عرب العرامشه» را منتشر کرد

روسیه خواستار رأی گیری درباره تحریم اسرائیل در شورای امنیت شد

بورل: اوکراین و اسرائیل مثل هم نیستند

حملات فسفری صهیونیست‌ها به جنوب لبنان

گزارش یونیسف از آمار تعداد کودکان کشته شده در جنگ غزه

هشدار درباره توطئه جدید اشغالگران علیه مسجدالاقصی

ترامپ: باید از شر بایدن خلاص شویم

تحریم جدید، فیک یا واقعی؟

تحلیلگر صهیونیست: حمله ایران ناتوانی ما را به نمایش گذاشت

بُرد ژئوپلیتیک ایران

فارن‌پالیسی: ایران قادر بود تل‌آویو را هم بزند اما خویشتنداری کرد