ایران پرسمان

آخرين مطالب

تردید در سلامت آب‌های معدنی! تحلیل روز

تردید در سلامت آب‌های معدنی!
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - شرق /متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
چند روزی است که شبکه‌های اجتماعی پر شده از یک ویدئوی وایرال‌شده با عنوان «حرف‌های شوکه‌کننده یک کارشناس روی آنتن تلویزیون: آب معدنی نه؛ آب چاه بخورید!». ماجرا از این قرار است که در حاشیه برنامه تلوزیونی «بی‌واسطه» محمد دلاوری از یک کارشناس صنایع غذایی سؤال‌هایی درباره میزان آلوده‌‌بودن محصولات غذایی می‌پرسد و او هم جواب‌هایی به این سؤال می‌دهد؛ ازجمله اینکه می‌گوید به دلیل وجود ریزپلاستیک‌ها در بطری‌های آب معدنی از خوردن آن پرهیز کنید. این کارشناس همچنین می‌گوید که اگر آب چاه بخورید، بهتر است تا آب معدنی!

با توجه به همه‌گیر‌شدن این ویدئو، شائبه‌هایی درباره استفاده از آب معدنی در میان مردم به وجود آمده است. همچنین این اظهانظر واکنش‌هایی را هم به همراه داشته است. ازجمله اینکه مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو با بیان اینکه آب‌های بسته‌بندی دارای مزایای متعددی هستند، گفت: نبود آلودگی‌های میکروبی و انگلی بیماری‌زا، وجود محدوده‌های مجاز املاح و فلزات سنگین و آفت‌کش‌ها، بخشی از مزایای آب‌های بسته‌بندی هستند. دکتر مهدی انصاری با بیان اینکه اظهارنظر درباره اینکه مصرف آب چاه فقط منجر به بروز سنگ کلیه می‌شود، غیرمسئولانه و غیرکارشناسی است، یادآور شد: آب چاه‌ها ممکن است آلودگی‌های زیادی داشته باشند که ممکن است به دلیل نزدیکی به مناطق مسکونی، کشاورزی، مراکز صنعتی و منابع دیگر آب‌های زیرزمینی متصل آلودگی به ترکیبات آلی، نیترات و سولفات داشته باشد. او ادامه داد: در تولید و عرضه آب‌های بسته‌بندی، فرایندهای صنعتی رعایت شده و مجوزهای لازم پس از بررسی‌ها و آزمایش‌های متعدد اخذ می‌شود. هر محصولی یک شرایط نگهداری دارد که از طرف تولید‌کننده در بسته‌بندی محصول اعلام می‌شود که مصرف‌کننده، فروشنده و توزیع‌کننده ملزم به رعایت الزامات انبارداری، حمل‌ونقل و نگهداری هستند.
مدیر‌کل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو تأکید کرد: اگر شرایط نگهداری هر محصولی رعایت نشود، طبیعی است که شاید خطراتی برای مصرف‌کننده به همراه داشته باشد و این هم محدود به یک فراورده مانند آب بسته‌بندی‌شده نیست. ظروف بسته‌بندی پت در ایران و دنیا، مختص آب‌های آشامیدنی نیست، بلکه در نوشابه‌ها، روغن‌های خوراکی، برخی لبنیات و شیشه‌های شیرخوری کودکان نیز از مواد پت استفاده می‌شود. او در ادامه صحبت‌هایش به روغن‌های خوراکی اشاره کرد و با بیان اینکه روغن‌های زیروترانس مورد تأیید سازمان غذا و دارو هستند، تأکید کرد: برای هر شاخص روش اندازه‌گیری وجود دارد که از دقیق‌ترین و حساس‌ترین روش‌ها استفاده می‌شود و عبارت زیرو معنی عام داشته؛ در‌حالی‌که به صورت فنی عبارت غیر‌قابل ردیابی (not detectable) اعلام می‌شود. باید اذعان کرد نمی‌توانیم و نباید علایق و سلایق شخصی خودمان را در رسانه‌ها عمومیت دهیم. انصاری درباره کیفیت برنج‌های غیرایرانی موجود در بازار نیز گفت: همه برنج‌های وارداتی در مبادی ورودی کشور و حتی در مبدأ تولید نمونه‌برداری شده و آنالیزهای لازم بر روی آنها انجام می‌شود و تنها محصولاتی قابلیت عرضه به بازار مصرف را دارند که با ضوابط و مقررات ملی کشور مطابقت داشته باشند. بنا بر اعلام وبدا، همه کالاهای سلامت ازجمله آب‌های بسته‌بندی مورد نظارت و پایش مستمر سازمان غذا و دارو بوده و با هرگونه انطباق‌نداشتن با ضوابط موجود 
به صورت قانونی برخورد می‌شود. نظرات ارائه‌شده از سوی افراد غیرمسئول در حوزه سلامت غذایی، جنبه شخصی دارد و موضع ارگان‌های رسمی نیست. اطلاعات ارائه‌شده بر ‌اساس اطلاعات بسیار محدود و ناقص یک آزمایشگاه بخش خصوصی، فاقد عمومیت‌بخشی به کل جامعه است.
آیا آب معدنی اصلا ریزپلاستیک ندارد؟
این اظهارنظرها درباره سالم‌بودن یا سالم‌نبودن آب معدنی‌ها در حالی است که چهار ماه پیش خبرگزاری مهر نتایج یک پژوهش درباره‌ سلامت آب‌های معدنی را منتشر کرده بود. در این گزارش آمده که افرادی که از آب معدنی بطری‌ استفاده می‌کنند، صدها هزار ذره پلاستیکی با آب مصرف می‌کنند. آن‌چنان که مهر نوشته، به گفته محققان به طور متوسط، یک لیتر آب بطری حاوی 240 هزار قطعه پلاستیکی تشخیص‌دادنی است که 10 تا صد برابر بیشتر از تخمین‌های قبلی است. آنها افزودند که از هر 10 ذره پلاستیکی 9 ذره نانوپلاستیک بودند. به گفته محققان، ذرات نانوپلاستیک به قدری ریز هستند که می‌توانند از روده‌ها و ریه‌ها مستقیما وارد جریان خون شده و در نهایت در اندام‌هایی مانند قلب و مغز رسوب کنند؛ به ‌همین ‌دلیل محققان در حال بررسی این موضوع هستند که چگونه این نانوپلاستیک‌ها ممکن است به بدن انسان آسیب برسانند. «بی ژان یان»، محقق ارشد و شیمی‌دان محیط زیست در دانشگاه کلمبیا، در یک بیانیه خبری گفت: «مطالعات مسمومیت فقط حدس می‌زدند که چه چیزی در آنجا وجود دارد؛ اما این تحقیق پنجره‌ای را می‌گشاید که می‌توانیم به دنیایی پی ببریم که قبلا در معرض دید ما نبوده است». میکروپلاستیک‌ها به‌عنوان قطعاتی از کمتر از یک‌چهارم اینچ تا 1.25 هزارم اینچ تعریف می‌شوند. نانوپلاستیک‌ها حتی ذرات ریزتری هستند که اندازه آنها کمتر از یک میکرومتر است. در مقام مقایسه، قطر موی انسان حدود 70 تا 75 میکرومتر است. به گفته محققان، برخلاف مواد آلی طبیعی، بیشتر پلاستیک‌ها به مواد بی‌ضرر تجزیه نمی‌شوند. آنها فقط به ذرات کوچک‌تر تجزیه می‌شوند. برای این مطالعه، محققان از روش میکروسکوپی جدیدی استفاده کردند که در آن دو لیزر به طور هم‌زمان نمونه‌ها را بررسی می‌کنند. این تیم هفت پلاستیک معمولی را هدف قرار دادند تا ببینند چه تعداد ذره می‌توانند در آب بطری پیدا کنند. آنها در هر لیتر 110 هزار تا 370 هزار ذره پیدا کردند که 90 درصد آن نانوپلاستیک بود. یکی از ذرات پلاستیکی رایج پلی‌اتیلن ترفتالات (PET) بود که از آن بطری‌های آب زیادی ساخته می‌شود. به گفته محققان احتمالا وقتی بطری فشرده می‌شود یا در معرض گرما قرار می‌گیرد، ذرات به داخل آب وارد می‌شوند؛ اما نتایج نشان می‌دهد که ذرات PET درواقع از ذرات پلی‌آمید، نوعی نایلون که در فیلترهای پلاستیکی برای تصفیه آب قبل از بطری استفاده می‌شود، بیشتر بود. پلاستیک‌های صنعتی مانند پلی‌استایرن، پلی‌وینیل کلرید و پلی‌متیل متاکریلات نیز معمولا در آب بطری یافت می‌شدند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1118087/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جذب حداقل پنجاه هزار نیرو در وزارتخانه‌ها طی سال جاری

تغییر رنگ جالب آفتاب پرست

روش طوطی باهوش برای نوشیدن آب

ویدئویی دیدنی از داخل اهرام مصر

نمایی زیبا از سد کارون 4 در لردگان

دریچۀ دید مؤمن؛ پناه می برم به آن پرورش دهندۀ نور ایمان

وظیفه یک مسلمان در هنگام شنیدن تهمت

تاثیری زیارت حرم مطهر امام رضا (ع) بر زندگی مجری برنامه «زندگی پس از زندگی»

اسبی عجیب با موهای فرفری!

حرکت عجیب یک موجود ساحل نشین!

اخلاق ما در اثر مصاحبت با زیبایی خوب می شه...

ذخیره کوانتومی در مواد دو بعدی در دمای اتاق محقق شد

فضاپیمای مرموز چین یک شیء عجیب را در مدار زمین رها کرد!

چه ها که بر سر ما رفت و کس نزد آهی

«تهران جان» به روایت 15 نویسنده

حضور سیدحسن خمینی به همراه همسرش در خانه شهید رئیسی

نماینده حماس در ایران: شهید امیرعبداللهیان برای فلسطین زیست

مجمع ادوار نمایندگان انقلابی اعلام موجودیت کرد

برگزاری مراسم هفتمین روز شهادت شهدای خدمت در وزارت خارجه

جزئیات جلسه سران قوا؛ تاکید بر ایجاد فرصت عادلانه برای رقابت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری

از متن تا حاشیه نخستین روز کاری مجلس دوازدهم

وحیدی: اعلام عزای عمومی در عراق نشان‌دهنده عمق روابط دو کشور است

روایت رسایی از قول و قرارش با قالیباف

تصاویری دیده نشده از شهید مالک رحمتی

ابتکار: آقای قالیباف شما وامدار اکثریتی هستید که امکان ابراز سلیقه ندارند

طرح بایدن برای غزه

تل‌آویو باز هم جنایت رفح را توجیه کرد

«رافائل گروسی» وارد شهر کالینینگراد در روسیه شد

مدودف: روسیه به برقراری روابط تمام عیار با طالبان نزدیک است

تمدید تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه دولت سوریه

در گذرگاه رفح میان مصر و اسرائیل چه گذشت؟

گزارشگر سازمان ملل: باید پرسید در سایه نسل‌کشی غزه، کشورهای عربی کجایند؟

متهمان اصلی سقوط بورس

آمریکا آماده توافق دوجانبه با عربستان

هم‌میهن نوشت: پنج منهای یک

تناقض‌های سازمان هواشناسی در سانحه بالگرد رییس‌جمهور

در دفاع از سکوت اهل نظر

پاسخگویی مدیرکل بنیاد شهرستان‌های استان تهران به ایثارگران در میز خدمت

هوای تازه/ غزه میان بهت بشر شعله می‌کشد

تصاویری زیبا از نشا ٕکاری‌ در شالیزارهای استان مازندران

حسادت چه بلایی بر سر قلب می‌آورد؟

دریاچه‌ی زیبا و دیدنی کوهگُل شهر سی‌سخت در کهگیلویه‌بویراحمد

زنده ماندن گورخرماهی در فضا!

نتایج یک تحقیق؛ اگر پولدار باشید 30 درصد شانس بیشتری برای زنده ماندن بعد از سکته مغزی را دارید

ترجمه غبرایی از «کوری» به چاپ پنجاه‌وششم رسید

معرفی کتاب «چند روایت معتبر»

توصیه همسر شهید امیرعبداللهیان به دانشجویان

غایبان بزرگ انتخابات هیأت رئیسه مجلس دوازدهم؛ نمایندگان زن کجا بودند؟

دیدار فرمانده نیروی قدس سپاه با سرپرست وزارت خارجه

پیام تسلیت «بورل» در پی شهادت رئیس‌جمهور و وزیر خارجه ایران