ایران پرسمان

آخرين مطالب

لیلاز: افشای فایل صوتی ظریف با هدف ارسال پالس مثبت به آمریکا بود سیاست روز

لیلاز: افشای فایل صوتی ظریف با هدف ارسال پالس مثبت به آمریکا بود
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - شرق / سعید لیلاز در مصاحبه ای مفصل درخصوص ماجرای انتشار فایل صوتی ظریف گفت: یکی از اهداف و دلایل و جنبه‌های افشاگری آن با هدف ارسال پالس مثبت به طرف آمریکایی بود که اگر دولت بایدن می‌خواهد برای احیای برجام کاری بکند، در همین ماه‌های منتهی به پایان عمر دولت روحانی باشد که احیای برجام بتواند به جریان همسوی‌ دولت روحانی برای تداوم قدرت کمک کند.
بخشی از گفت‌وگوی روزنامه شرق با لیلاز درخصوص انتشار فایل صوتی ظریف به شرح زیر است:
شرق: به نقل از شما شنیده بودم که انتشار فایل گفت‌وگوی چندساعته‌تان با محمدجواد ظریف هم نوعی پالس مثبت تهران بود؟ خودتان چنین چیزی را تأیید می‌کنید؟
لیلاز: احسنت بر شما. دقیقا همین‌گونه است. البته می‌دانم عبدالرحمن فتح‌الهی روزنامه‌نگار است و می‌خواهی به جزئیات انتشار آن فایل از زبان سعید لیلاز برسی تا آن را در این مصاحبه چاپ کنی، اما من از گفتن جزئیات خودداری می‌کنم. فقط این را سربسته می‌گویم که ماجرای انتشار آن فایل مصاحبه چند‌ساعته من با محمدجواد ظریف، بدون آنکه بگویم چه کسی‌ چه کاری کرد، یکی از اهداف و دلایل و جنبه‌های افشاگری آن با هدف ارسال پالس مثبت به طرف آمریکایی بود که اگر دولت بایدن می‌خواهد برای احیای برجام کاری بکند، در همین ماه‌های منتهی به پایان عمر دولت روحانی باشد که احیای برجام بتواند به جریان همسوی‌ دولت روحانی برای تداوم قدرت کمک کند و دولت بایدن متأسفانه حتی همین کمک را هم نکرد. می‌دانی چرا؟

شرق: چون تصور واشنگتن این بود که جریان رادیکال در انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 به قدرت می‌رسد و تضمین بهتر و محکم‌تری برای توافق احتمالی و احیای برجام خواهد بود. به هر حال دولت بایدن سعی داشت یک توافق بزرگ‌تر را در دستور کار داشته باشد و با این فکر، عملا مذاکرات را تا زمان به قدرت رسیدن دولت نزدیک به هسته قدرت که رئیسی بود، نگه داشت.
لیلاز: احسنت. که نتیجه آن را هم دیدیم. یعنی آمریکایی‌ها در دولت بایدن، نه در چند ماه پایانی دولت روحانی کاری برای احیای برجام کردند که مثلا به سود اصلاح‌طلبان و میانه‌روها تمام شود و نه حتی در دولت رئیسی ‌توانستند برجام را احیا کنند که به سود اصولگراها باشد و نهایتا به شرایط حال حاضر کشور رسیدیم که احتمال دارد دوباره دونالد ترامپ هفت ماه دیگر در انتخابات آمریکا پیروز شود. حالا شما تصور کنید دونالد ترامپی که با آن سیاست رادیکال ضد ایرانی خود طی چهار سال ریاست‌جمهوری‌اش چه بلایی سر ایران آورد و قرار است که در یک احتمال 50-50 دوباره رئیس‌جمهور شود و در همین شرایط که اسرائیلی‌ها تا‌کنون نزدیک به 35 هزار فلسطینی را کشته‌اند و به موازاتش هم یک تنش با ایران را کلید زده‌اند و مرتب به اماکن دیپلماتیک ما حمله کردند و نیروهای نظامی ما را در منطقه ترور می‌کنند که اتفاقا در مقابل کارنامه خرابکاری‌های اسرائیل یک گام بسیار کوچک است، ما باید چه کنیم؟! چرا واقعا کسی توجه نمی‌کند؟ درست است تقریبا از 13 فروردین تا 31 فروردین یک تنش بی‌سابقه مستقیم بین ایران و اسرائیل روی داد، اما کارهایی را که اسرائیل در طول این سال‌ها کرده است‌ نیز باید مدنظر قرار داد. نمی‌توان فقط به این بازه زمانی کوچک یا ترقه‌بازی صبح 31 فروردین اسرائیل در تبریز و اصفهان محدودش کرد یا تنها موضوع حمله به ساختمان کنسولگری ایران در سفارت سوریه‌ یا ترور چند سردار در سوریه در ذهن ما بیاید. قبل از آن، اسرائیل خیلی هزینه روی دست ما گذاشته است. فقط در خرابکاری هسته‌ای نطنز، برای چند ماه این سایت هسته‌ای از کار افتاد و از مدار خارج شد. اسرائیل چندین و چند بار دانشمندان هسته‌ای را ترور کرد. قبل‌تر از آن، ویروس استاکس‌نت چه ضرباتی به صنعت هسته‌ای زد. تمام پمپ‌هایی که در پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌های ایران منفجر می‌شدند، همه آنها یا ویروسی بود ‌یا در همه آنها تجهیزات انفجاری کار گذاشته بودند. نتیجه چه شد؟
اکنون ایران هم زمین بازی را عوض کرده است. غنی‌سازی را تا 60 درصد برده، فلز اورانیوم تولید کرده و سانتریفیوژهای نسل جدید را هم به کار برده است. پس دیگر روند بازی عوض شده است. چرا؟ چون ایران فهمیده اگر کماکان به انفعال و مماشات خود ادامه دهد، حد یقفی برای زیاده‌خواهی آمریکا وجود ندارد و مرتبا جلوتر می‌آید. خب من تمام این روند را از سال 57 تا الان مطرح کردم که به اینجا برسم که درست یا غلط، خوب یا بد و نتیجه هر جریان سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا در ایران یا عملکرد دولت دموکرات و جمهوری‌خواه در آمریکا این بوده است که ایران، علی‌رغم مذاکره دوساله و شکل‌گیری برجام، اکنون به غنی‌سازی 60 درصدی، تولید اورانیوم فلزی و استفاده از سانتریفیوژهای نسل جدید دست بزند که موازنه را در برابر غرب حفظ کند. پس قطعا فرقی نمی‌کند در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده آمریکا مجددا جو بایدن رئیس‌جمهور شود یا دونالد ترامپ دوباره به قدرت برسد‌، یا در انتخابات ریاست‌جمهوری 1404 ایران‌ دوباره رئیسی رئیس‌جمهور شود یا فرد دیگری‌ حتی از اصلاح‌طلبان رئیس‌جمهور شود، روند همان چیزی است که از اول مصاحبه گفتم. اقتضائات ژئوپلیتیک در منطقه و جهان ما را به سمتی خواهد برد که هسته‌ای شویم. نهایتا یک سال دیگر، 10 سال دیگر یا 20 سال دیگر، ایران باید به این سپر ژئوپلیتیک دست پیدا کند. من سقف زمانی دقیقی برای این مهم تعیین نمی‌کنم. رسیدن به این نقطه دست ما نیست، بلکه فضای ژئوپلیتیک به ما تحمیل می‌کند که به سپر ژئوپلیتیک دست یابیم. این یک حقیقت مسلم است ولاغیر.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1117942/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جزییات پرداخت مالیات 1402 در 15 قسط

فرار مالیاتی‌های چند ده هزار میلیاری

فرار 55 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نفتی از کانادا

برگزاری مراسم پرفیض زیارت عاشورا در بنیاد شهید به یاد شهید جمهور و همراهانش

گوناگون/ گنجینه‌هایی که آماتوری کشف شده‌اند

کاهش 80 درصدی رادیواکتیوی زباله‌های هسته‌ای

انتشار 2 کتاب شعر به یاد شهدای عاشورا

چطور با داغ مرگ یک عزیز کنار بیاییم؟

گفت‌وگوی تلفنی وزیر خارجه کویت و سرپرست وزارت خارجه ایران

سبحانی‌نیا: قالیباف در قوه مجریه بهتر عمل می‌کند

داوطلبان انتخابات ریاست‌جمهوری هنگام ثبت‌نام باید چه مدارکی همراه داشته باشند؟

گرامی‌مقدم: خیلی از چهره‌های اصلاح‌طلب ثبت نام می‌‌کنند

واکنش آمریکا به ادعای مخالفت دولت بایدن با طرح اروپا برای فشار بر ایران

روایت الجزیره از محل وقوع جنایت علیه آوارگان فلسطینی در رفح

حزب الله لبنان مرکز تجمع نظامیان صهیونیست را درهم کوبید

سرمقاله ایران/ هیچکس نمی‌داند در اراک چه گذشت و رئیسی‌ برای هپکو چه کرد...

سرمقاله دنیای اقتصاد/ دولت جدید و یارانه‌های انرژی

سرمقاله همشهری/ مظلومیت رفح سند پیروزی مقاومت

سرمقاله جهان صنعت/ بحران کنونی و ضرورت دولت کارآمدتر

سرمقاله سیاست روز/ شرایط سنجی گزینه‌های انتخابات ریاست جمهوری

از روحانی ضربه خوردیم، نباید این سیاست را تکرار کنیم

حضور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در جمع بومیان جزیره

خبر خوش برای بازرگانان: تسهیل تجارت و تعالی سامانه در گمرک منطقه آزاد کیش

رکورد کمترین نرخ بیکاری به نام دولت سیزدهم ثبت شد

مادر دو شهید والامقام ‌«ماروسی» از نیشابور به فرزندان شهیدش پیوست

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می کرد

تقویم تاریخ/ ورود قوای استعماری انگلیس به سرزمین عراق

حکمت/ عاقبت غفلت از سرنوشت گناه خویش

استفاده از لیزر‌های پرتوان برای تبخیر مواد و تولید پلاسما

آرین‌منش: لاریجانی گزینه مورد قبول طبقه متوسط است

فرمانده ایرانی فاتح شهر «قمحانه» سوریه که بود؟

پزشکیان: رای مستقلان نبود، قالیباف هرگز چنین رایی نمی‌آورد

کاخ سفید: همچنان مخالف حمله به عمق خاک روسیه هستیم

بیانیه شدیداللحن عربستان سعودی علیه جنایت صهیونیست‌ها در رفح

سرمقاله کیهان/ منطق قدرت، منطق خدمت

سرمقاله وطن امروز/ رمز سیاست‌ورزی به سبک انقلاب اسلامی

سرمقاله فرهیختگان/ برو این دام‌ بر مرغ دِگر نه

سرمقاله شرق/ انتخابات برای کدام تفسیر قانون اساسی

سرمقاله اعتماد/ آدم حزب‌ها!

انتصاب سرپرست معاونت حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران

نشست ستاد یادواره شهدا برگزار شد

دیده شدن موجودی باستانی در رودخانه‌های آب شیرین!

تازه‌ترین سروده افشین علا درباره تشییع پرشکوه شهدای خدمت

وزیر کشور عراق درخصوص شهادت رئیس جمهور: آیت‌الله سیستانی گفت ایران همچنان رهبرانی این چنین تربیت خواهد کرد

رئیس کمیته امنیت ستاد انتخابات کشور منصوب شد

عضو فراکسیون مستقلین: قالیباف گزینه آرمانی نه اما «خیرالموجودین» بود

مکزیک هم به شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی می‌پیوندد

سنتکام از عملیات موشکی یمن در دریای سرخ خبر داد

سرمقاله خراسان/ نقشه‌ راه مجلس دوازدهم

تلاش بانمک کودک برای پرواز قاصدک ها