ایران پرسمان

آخرين مطالب

گوناگون/ اسراری که گورهای تاریخی افشا کردند خواندنی ها

گوناگون/ اسراری که گورهای تاریخی افشا کردند
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / گورهای انسان‌ها از تلخ‌ترین و البته مهم‌ترین بقایای به‌جامانده از دنیای باستان‌ اند و مردم به روش‌های مختلفی در آن دفن می‌شدند، از خاکسپاری در داخل اهرام عظیم گرفته تا انداختن جسد در باتلاق، روش دفن و خاکسپاری مردم در دوره‌ها و نقاط مختلف جهان گوناگون بوده است.
در برخی موارد، مردم می‌ترسیدند مرده‌ها زنده شوند و آسیب بزنند، در نتیجه گاهی اجساد را قطع عضو می‌کردند و یا آنها را می‌بستند.
در ادامه، منتخبی از این گورها را که «لایو ساینس» شناسانده و بخش نخست آن چندی پیش منتشر شد ، معرفی می‌شود:
«پسوسنس یکم»

ایران پرسمان


«پسوسنس یکم» فرعونی بود که در طول سلسله بیست‌ویکم مصر، یعنی در حدود 3100 سال پیش حکومت می‌کرد. در سال 1940 میلادی بود که مقبره او در شهر باستانی «تانیس» ‌کشف شد. او را با نقابی از جنس طلا به خاک سپرده بودند. درونی‌ترین تابوت در تابوت‌دان او از نقره ساخته شده بود، از این‌رو برخی از نویسندگان امروزی، «سوسنس یکم» ‌را «فرعون نقره‌ای» نامیده‌اند. اشیاء مخصوص خاکسپاری نفیسی از جمله گردنبند و دستبند ساخته‌شده از فلزات گرانبها و جواهرات نیز در این مقبره کشف شد. با وجود تمام این آثار چمشگیر، کشف این مقبره در مقایسه با کشف مقبره «توت عنخ آمون» مورد توجه مردم قرار نگرفت که البته بخشی از آن به دلیل کشف مقبره «پسوسنس یکم» در دوران جنگ جهانی دوم بود.
«مقبره آمفیپولیس»

ایران پرسمان


مقبره آمفیپولیس که قدمت آن به قرن چهارم پیش از میلاد بازمی‌گردد، ‌ در «مقدونیه» ‌واقع در یونان ساخته شده است و در طراحی آن جزئیات زیادی به کار رفته است. ابوالهول‌هایی در این مقبره قرار دارند که از دروازه‌ها حفاظت می‌کنند، همچنین مجسمه‌های زن و موزائیک‌های تصویرگر داستان‌های اساطیر یونانی نیز در آن قرار دارد. با اینکه بقایای دست‌کم پنج انسان در این مقبره کشف شده است، هویت این افراد یا اینکه مقبره برای چه کسی ساخته شده است، مشخص نیست. قدمت این مقبره به دوران «اسکندر مقدونی» ‌باز می‌گردد و این احتمال وجود دارد که برای یکی از اعضاء خانواده و یا یکی از دوستان او ساخته شده باشد.
«اوتسی مرد یخی»

ایران پرسمان


بقایای یخ‌زده و سالم مردی که «اوتسی» نام گرفته است، به بیش از 5300 سال قبل تعلق دارد و توسط محققان در مرز ایتالیا و اتریش در سال 1991 میلادی پیدا شد. تحقیقات نشان داد که این مرد 1.6 متر قد داشته و در زمان مرگ حدودا 45 ساله بوده است. او پس از اصابت یک تیر جان خود را از دست داده است. همچنین اثری از یک زخم عمیق در دست راست او وجود دارد که احتمالا حین جلوگیری از اصابت تیر ایجاد شده است.
«مقبره‌های سلطنتی اور» ‌

ایران پرسمان


مقبره‌های سلطنتی «اور» که به حوالی 4500 سال قبل تعلق دارند، از حدود 16 مقبره تشکیل شده‌اند که به افراد سطلنتی یا اشراف‌زادگان جامعه تعلق داشتند. این افراد به همراه اشیاء‌ نفیسی از جمله سربند، ‌گردنبند و گوشواره دفن شده بودند. از جمله اشیاء قابل‌توجهی که در این مکان کشف شده است به یک چنگ می‌توان اشاره کرد که به شکل سر یک گاو نر طراحی شده بود. در نزدیکی این مقبره‌های سلطنتی همچنین افرادی به همراه اشیاء خاکسپاری به مراتب ساده‌تر دفن شده بودند.
در این زمینه بخوانید:‌
داستان کشف مقبره‌های طلایی
«قبرهای چاتال‌هویوک»

ایران پرسمان


قدمت محطوطه «چاتال‌هویوک» در ترکیه به بیش از 9هزار سال بازمی‌گردد و این محوطه یکی از قدیمی‌ترین سکونتگاه‌های کره زمین شناخته می‌شود. در این سکونتگاه هیچ خیابانی وجود ندارد و ساختمان‌ها به اندازه‌ای به یکدیگر نزدیک بودند که مردم با استفاده از نردبان‌های روی سقف، وارد آن‌ها می‌شدند. باستان‌شناسان همچنین به این نتیجه رسیدند که مردم در زیر ساختمان‌ها دفن می‌شدند و در برخی از موارد تا 30 نفر در زیر یک ساختمان دفن می‌شد. در سال 2011 میلادی نتایج یک تحقیق نشان داد افرادی که زیر ساختمان‌ها دفن می‌شدند، اغلب از لحاظ بیولوژیکی با یکدیگر رابطه نداشتند که نشان می‌دهد خویشاوندی عامل مهمی در انتخاب محل دفن نبوده است.
«تابوت‌دان‌ پایان دنیا» ‌

ایران پرسمان


در سال 2018 گروهی از باستان‌شناسان یک تابوت‌دان سیاه و گرانیتی در ابعاد 2.7 در 1.5 در 1.8 متر را در اسکندریه واقع در یونان کشف کردند. کشف این تابوت بسیار مورد توجه قرار گرفت و برخی در فضای مجازی این موضوع را مطرح کردند که باز کردن تابوت می‌تواند نفرینی را رها کند که ممکن به پایان رسیدن دنیا منجر شود. زمانی که باستان‌شناسان در این تابوت باز کردند، دریافتند که آب فاضلاب به درون آن راه یافته است. کاوشگران همچنین بقایای سه انسان به همراه حکاکی‌هایی روی ورقه‌های طلا پیدا کردند. قدمت تابوت‌دان به حوالی بعد از فتح این مکان توسط «اسکندر مقدونی» ‌ در سال 332 پیش از میلاد بازمی‌گردد، اما مشخص نیست که این تابوت‌دان برای چه کسی ساخته شده است.
«مقبره سن پیتر»

ایران پرسمان


مقبره «سن پیتر» در زیر محراب کلیسای سنت پیتر در واتیکان واقع شده است، یعنی نزدیک به منطقه‌ای که اعتقاد بر این است که او در قرن اول پس از میلاد به صلیب کشیده شده است. چندین قبر با بقایای انسان در داخل مقبره قرار دارد، همچنین مجموعه‌ای از استخوان‌ها در این مکان وجود دارد که برخی معتقدند به «سن پیتر» تعلق دارد.
«مقبره سئوس سوم» ‌

ایران پرسمان


«سئوس سوم» ‌(Seuthes III)، پادشاه «ادروسی»، ‌ قلمرویی واقع در «تراکیه» (سرزمینی در جنوب شرق اروپا) بود که در طول قرن چهارم پیش از میلاد حکومت می‌کرد. این پادشاه زمانی که در گذشت، در مکانی که اکنون مرکز بلغارستان محسوب می‌شود، دفن شد. در مقبره او اشیاء خاکسپاری مختلفی از جمله یک تاج طلا، جام طلا، سلاح، سپر و یک کلاه‌خود برنز و یک سردیس برنزی که احتمالا تصویرگر خود شاه است، وجود داشت. مقبره او زیر تپه‌ای به ارتفاع 20 متر و قطر 90 متر قرار دارد.
«مقبره هادریان» ‌

ایران پرسمان


مقبره هادریان که در رم واقع شده است، مقبره‌ای است که برای «هادریان»، ‌امپراتور روم ساخته شده است و در آن خاکستر این امپراتور، همسر و تعدادی از جانشینانش نگهداری می‌شود. این ساختمانِ استوانه‌ای 50 متر ارتفاع دارد و بعدها به قلعه‌ای تبدیل شد که در مقطعی توسط پاپ مورد استفاده قرار گرفت. این مکان اکنون یک موزه را در خود جای داده است.
«تئودوریک بزرگ»

ایران پرسمان


مقبره تئودوریک برای «تئودوریک بزرگ» (حکومت در حدود 471 تا 526 پس از میلاد) ساخته شد که پادشاه «استروگوت‌ها» بود. این مقبره یک سازه مدور واقع در «راونا» در ایتالیا است. این سازه دو طبقه 15 متر ارتفاع و 11 متر قطر دارد و از دست‌کم 230 تن سنگ ساخته شده و سقف آن به صورت گنبدی طراحی شده است. پس از اینکه امپراتوری بیزانس در سال 540 «استروگوت‌ها» را شکست داد، آنها بقایای تئودوریک را برداشتند و مقبره را به کلیسا تبدیل کردند.
«هرم جوزر» ‌

ایران پرسمان


«جوزر»، یکی از فرعون‌های مصر بود که حدود 4700سال قبل حکومت کرد. او یک هرم پلکانی را در «سقاره» ساخت. این هرم نخستین هرمی بود که در مصر ساخته شد و ارتفاع آن به 60 متر می‌رسید و در مجموع از 6 طبقه پلکانی تشکیل شده بود. تونل‌هایی که زیر این هرم ساخته شده است یک هزارتو به طول 5.5 کیلومتر را تشکیل می‌دهد و داخل آن‌ها یک اتاقک خاکسپاری قرار دارد که «جوزر» در آن دفن شده است. با اینکه اثری از مومیایی او وجود ندارد، اما 32 تکه از تابوت‌دان گرانیتی فرعون در این اتاقک پیدا شد.
در این زمینه بخوانید:
نخستین هرمی که ساخته شد
«مقبره سلطنتی مایا» ‌

ایران پرسمان


در ژانویه سال 2024 باستان‌شناسانی از دانشگاه تولین از کشف مقبره 1700ساله یک پادشاه «مایا» در محوطه‌ای واقع در «چوچکیتام» (Chochkitam) در «گواتمالا» خبر دادند. در این مقبره یک نقاب یشم، صدف نرمتنان و طراحی‌ها و کنده‌کاری‌هایی روی استخوان ران انسان پیدا شد. یکی از این کنده‌کاری‌ها فردی شبیه به یک پادشاه را به تصویر می‌کشد که یک نقاب یشم شبیه به آنچه را که در مقبره پیدا شده است، دست دارد. نوشته‌های کشف‌شده نیز به پدر و پدربزرگ پادشاه اشاره دارند و آنها را به حکمرانان شهرهای «تیکال» و «تئوتیئواکان» مرتبط می‌کنند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1115840/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اعلام برنامه‌های کاهش مصرف برق مشترکان در استان تهران

محصولات زنبور عسل معاف از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده می‌شوند

جالوت غول پیکر؛ یکی از غیر معمول ترین ماهی های آب شیرین

یک رصد از سحابی Saturn

نحوه گله کردن سعدی

استقبال از پیکر رئیس جمهور شهید و همراهان در حرم حضرت معصومه

سخنرانی شهید رئیسی در دوره جوانی در جمع رزمندگان دفاع مقدس

سه نکته درباره حادثه اخیر

قیمت جهانی نفت نزولی شد

شعرخوانی شهید آیت‌الله آل هاشم

ترس و وحشت گربه ها از رعد و برق

مداحی مورد علاقه شهید رئیسی چه بود؟

کاهش نگرانی‌های زیست‌محیطی مرتبط با سایش تایر خودروهای برقی با کمک گرافن

هرچی سنگه به پای لنگه!

رئیس‌دفتر شهید رئیسی: بعد از سانحه من سه یا چهار بار با آقای آل هاشم حرف زدم

ابطحی: رئیسی پرتلاش و مردمی بود

تصاویری از آیین اختتامیه دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی

رئیس‌دفتر شهید رئیسی: شرایط آب و هوا در زمان پرواز بالگرد عادی بود

شرح حادثه سقوط بالگرد رئیس‌جمهور از زبان رئیس دفتر شهید رئیسی

دادستان لاهه: می‌گویند با آمریکا و متحدانش کاری نداشته باش!

گروسی: امیدواریم اطلاعات بیشتری درباره برنامه هسته‌ای ایران به دست آوریم

رهبر انقلاب بر پیکرهای شهدای خدمت نماز می‌خوانند

احتمال برگزاری الکترونیکی انتخابات ریاست‌ جمهوری در چند کلانشهر

حمایت از رژیم صهیونیستی باز هم برای بایدن گران تمام شد

بیانیه پایانی رئیس مجلس یازدهم قرائت شد؛ بغض قالیباف هنگام یادکردن از شهید رئیسی

اصلاحات اقتصادی رئیسی

قیمت جدید محصولات سایپا در خرداد 1403 اعلام شد

نحوه ساخت یک تنور بسیار زیبا با آجر در خانه

یک شهر تفریحیِ زیبا در جنوب شرقی برزیل

منطقه ستاره ساز NGC 604 در کهکشان مثلث

خواندن داستانی زیبا توسط سروش صحت

تصمیم مهم مجلس درباره شورای شهر؛ دوره بعد سه ساله شد

استقبال از پیکر رئیس‌جمهور شهید در فرودگاه مهرآباد

آخرین سفر استانی در تبریز

مطهری: شهید رئیسی در مردم ایران اعتماد به نفس ایجاد کرد

واعظی: مردم ماه آینده با عزم قوی‌تری در انتخابات شرکت خواهند کرد

یک قرن گذشته کدام روسای جمهور در سوانح هوایی جان باختند؟

زاکانی: مظلومیت رئیسی مثل استادش شهید بهشتی بود

حمایت فرانسه و بلژیک از حکم دادگاه لاهه علیه رژیم صهیونیستی

نرخ بیکاری کاهش شد

پیام تسلیت مدیر عامل صندوق قرض الحسنه شاهد به مناسبت شهادت رئیس محترم جمهور و همراهان ایشان

خروج گاز و بخار از دهانه آتشفشان تفتان

یا علی بن موسی الرضا، این دل من مال شماست

یک مکان تاریخی که بین قرن 15 و 19 ساخته شده است

راهکار افزایش رزق و روزی

ای انتخاب مردم ایران، حالا خدا هم انتخابت کرد

برترین‌های علم‌کاوی معرفی شدند

من چه گویم که غریب است دلم!

تصاویری تلخ از داخل هواپیمای ریاست جمهوری پس از شهادت آیت‌الله رئیسی

عکسی از بی‌اعتنایی سعید جلیلی به احمدی‌نژاد