ایران پرسمان

آخرين مطالب

از روبوتاکسی تا مریخ؛ نگاهی به بدترین پیش‌بینی‌ها و وعده‌های ایلان ماسک در 15 سال اخیر خردنامه

از روبوتاکسی تا مریخ؛ نگاهی به بدترین پیش‌بینی‌ها و وعده‌های ایلان ماسک در 15 سال اخیر
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - دیجیاتو /پیش‌بینی‌های ایلان ماسک، بعضاً مبالغه‌آمیز و رؤیایی بودند و هرگز به سرانجام مشخصی نرسیدند.
«ایلان ماسک» بخش مهمی از زندگی خود را صرف پیش‌بینی‌ها و ایده‌هایی کرده است که بعضی از آن‌ها به‌لطف تیم کارآمدش در SpaceX به واقعیت بدل گشته‌اند. ولی در میان این پیش‌بینی‌ها، موارد زیادی هستند که ماسک دوست دارد از ذهن عموم پاک شوند، زیرا هیچ‌کدام به نتیجه مشخصی نرسیده‌اند. 
اخیراً ایلان ماسک در جریان گفت‌وگو با رئیس صندوق مستقل نروژ، اظهاراتی پیرامون هوش جامع مصنوعی (AGI) داشته و پیش‌بینی کرده است که بشر تنها طی یک الی دو سال آینده به این فناوری دست خواهد یافت و شاهد هوش مصنوعی انسان‌مانند خواهیم بود. ماسک اعلام کرد: «این ادعای بزرگی است که بگوییم هوش مصنوعی (حتی با کمک کامپیوتر) باهوش‌تر از انسان عمل می‌کند؛ آیا ماشین‌ها و ربات‌ها از انسان‌هایی که کاربران کامپیوتر هستند نیز باهوش‌ترند؟ احتمالاً هنوز نه؛ اما شاید تا پنج‌سال آینده به این موضوع برسیم.» 

ایران پرسمان

البته با توجه به سابقه ایلان ماسک در پیش‌بینی‌های بعضاً غلط، نمی‌توان چندان روی حرف‌های او حساب باز کرد و باید ببینیم که مسیر توسعه هوش مصنوعی در آینده چگونه پیش خواهد رفت. در ادامه مروری بر بدترین پیش‌بینی‌ها و وعده‌های ایلان ماسک در پانزده‌ سال اخیر خواهیم داشت.
روبوتاکسی در 2020
در سال 2019، ایلان ماسک پیش‌بینی کرد که علی‌رغم برخی محدودیت‌های قضایی، روبوتاکسی‌ها از سال بعد، یعنی 2020، در تسلا حضور یابند. وی همچنین مدعی شد که داشتن هرچیزی به‌جز ماشین‌های تسلا تا سال 2022، بیٰ‌فایده خواهد بود؛ زیرا تنها خودروهای تسلا می‌توانند قابلیت‌های سطح‌بالا و خودرانی را از طریق نرم‌افزار رانندگی مستقلشان ارائه دهند و خودروهای دیگر از سیستم سخت‌افزاری خودران کامل محرومند. 

ایران پرسمان

با وجود تلاش‌های مداوم در پشت‌صحنه و وعده‌های داده‌شده برای رونمایی از روبوتاکسی‌، شک‌وتردید‌های زیادی در مورد دسترسی تجاری به این خودروها در کوتاه‌مدت وجود دارد. از طرفی، شرکت‌هایی مانند کروز و وایمو نیز روی فناوری مشابه کار می‌کنند، اما آن‌ها هم به موفقیتی دست نیافته‌اند. درنتیجه ظاهراً جسارت ماسک برای توسعه چنین پروژه‌ای، هنوز به مرحله اجرا نرسیده و ممکن است زمان بیشتری را برای دیدن این خودروها منتظر بمانیم.
هایپرلوپ
در سال 2013، ماسک ایده حمل‌ونقل هایپرلوپ با سرعت 600 مایل بر ساعت را مطرح کرد و از پیش‌بینی‌ خود پیرامون این پروژه گفت، اما اعلام کرد که توسعه آن را بر عهده نخواهد گرفت. همچنین وی در توییتی در سال 2017، ایده‌ای ساده‌تر به نام «حلقه»، شبیه به هایپرلوپ اما بدون لوله‌های خلأ را برای مسیرهای کوتاه‌تر پیشنهاد کرد. 

ایران پرسمان

در سال 2018، ماسک در نشست مطبوعاتی با شهردار شیکاگو، از اقدامات شرکت Boring در ساخت تونلی به طول 18 مایل بین مرکز شهر شیکاگو و فرودگاه اوهر خبر داد که مسافران را در 12 دقیقه بین این دو نقطه جابه‌جا می‌کند. این ایده هرگز به سرانجام نرسید و درحال‌حاضر به وسایل نقلیه عمومی تسلا در لاس‌وگاس محدود شده است.
سکنا در مریخ تا سال 2024
اسپیس‌ایکس به‌دلیل دستاوردهای فضایی خود و گسترش اینترنت ماهواره‌ای، برجسته‌ترین دارایی ایلان ماسک محسوب می‌شود. بااین‌حال، پیش‌بینی‌های فضایی ایلان ماسک، به‌خصوص در مورد بازه زمانی استعمار مریخ، اغلب جاه‌طلبانه بوده است؛ مانند پیش‌بینی حضور انسان در این سیاره تا سال 2024. ماسک در ژوئن 2014 به CNBC گفت: «امیدوارم که اولین انسان‌ها در 10 تا 12 سال آینده به مریخ بروند و من فکر می‌کنم که این اتفاق قطعاً رخ خواهد داد.» 

ایران پرسمان

اگرچه ماسک به‌دنبال ساخت شهرهای قابل‌سکونت برای زندگی یک میلیون انسان در مریخ است، اما احتمالاً چنین هدفی طی چند سال آینده غیرقابل دسترسی خواهد بود؛ چرا که متخصصان اکنون روی مأموریت بازگشت به ماه تمرکز دارند.
سفر به دور ماه تا 2018
در سال 2017، ماسک از سفر مشتریان اختصاصی اسپیس‌ایکس به دور ماه تا سال 2018 خبر داد. البته هنوز چنین سفری صورت نگرفته و آخرین برنامه‌ریزی شرکت برای ارسال مشتریان در سال 2023 نیز ناکام مانده است. اگرچه ناسا سفر انسان‌ها به دور ماه را برای سال 2025 و با مأموریت آرتمیس 2 تدارک دیده، اما هنوز اطلاعاتی از چنین سفری توسط اسپیس‌ایکس برای شهروندان عادی منتشر نشده است.

ایران پرسمان

تعداد مبتلایان به کووید 19 صفر می‌شود!
یکی از بدنام‌ترین پیش‌بینی‌های ایلان ماسک به 19 مارس 2020 برمی‌گردد؛ زمانی که علی‌رغم ثبت روزانه 20 هزار مبتلای جدید به کرونا، ایلان‌ ماسک گفت که تعداد مبتلایان به این بیماری در آمریکا تا پایان آوریل همان سال به صفر می‌رسد. اما این پیش‌بینی نیز همانند موارد ذکرشده، نادرست بود و بیش از یک میلیون شهروند ایالات‌متحده جان خود را در اثر این بیماری از دست دادند. 
دسترسی به ماشین با رانندگی خودمختار
در سال 2016، ماسک پیش‌بینی کرد که رانندگان تسلا قادر خواهند بود که به خودروهای خود در هر مکانی دسترسی داشته باشند. چنین ویژگی به رانندگان اجازه می‌داد که ماشین‌هایشان با رانندگی خودکار، خود را به موقعیت راننده برسانند. اما در سال 2018، تسلا از خلق و توسعه این قابلیت شانه خالی کرد و ماسک با عدم اعتراف به اشتباه‌بودن پیش‌بینی‌اش، اعلام کرد که چنین فناوری به‌زودی در دسترس قرار خواهد گرفت. 

ایران پرسمان

ماشین‌های خودران در سال آینده
در ویدیویی از ایلان‌ ماسک که مجدد آپلود شده است، وی درباره پیش‌بینی خود مبنی بر رانندگی کاملاً خودکار در سال آینده (در زمان ضبط ویدیو) می‌گوید، اما مشکل اینجاست که این وعده بارها و بارها تکرار شده است. 
هوش مصنوعی؛ خطرناک‌تر از سلاح هسته‌ای
علی‌رغم هشدارهای ایلان ماسک در مورد خطرات هوش مصنوعی، وی حضور در OpenAI را به‌عنوان سرمایه‌گذار تجربه کرده و سپس در بخش‌های دیگر نیز نقش مهمی در توسعه و پیشرفت هوش مصنوعی ایفا کرده است. این تناقض در رفتارهای فعلی ماسک نیز دیده می‌شود و علی‌رغم درخواست وی برای احتیاط بیشتر در توسعه این فناوری، خود روی هوش مصنوعی Grok سرمایه‌گذاری کرده است. این تناقض درحالی است که ماسک در توییتی، در اوت 2014 نوشت که هوش مصنوعی یقیناً خطرناک‌تر از سلاح‌های هسته‌ای عمل می‌کند.
کارخانه شکلات‌سازی
یکی از وعده‌های جالبی که به سرانجام نرسید، تأسیس شرکت شکلات‌سازی ایلان ماسک بود. او در مه 2018، در توییتی اعلام کرد که به‌طور جدی خواهان راه‌اندازی خط تولید شکلات است. ولی این اتفاق هرگز رخ نداد. 
جمع‌بندی
شخصیت رؤیاپرداز ایلان ماسک سبب شده است که شاهد نوآوری‌های متفاوتی از او باشیم و ردپای وی را در برخی از فناوری‌های مهم فعلی مانند حوزه فضا و اینترنت ماهواره‌ای ببینیم. بااین‌حال، همین رؤیاپردازی منجر به ارائه‌ پیش‌بینی‌ها و وعده‌هایی از سوی او شده است که با شرایط فعلی بشر چندان مطابقت ندارد و دستیابی به آن‌ها بعضاً زیرساخت‌های مهمی را می‌طلبد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1112008/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تمامی دستگاه‌های اجرایی موظف هستند 20درصد از بودجه فرهنگی خود را به حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اختصاص دهند

تصاویر آخرالزمانی از طوفان پیچنده در چین

سقوط جوان آمریکایی با پاراموتور!

فرار یک بوفالو از چنگ شیرهای گرسنه

لحظه جدا شدن 2 بوستر کمکی شاتل فضایی پس از اتمام سوخت

سخنان جالب نویسنده کتاب افسانه‌ی عادی بودن

دفاع هوایی پاشنه آشیل اتحادیه اروپا

سوئیس: روسیه به مذاکرات صلح اوکراین دعوت نشده است

اردوغان: غربِ ریاکار، نسل‌کشی اسرائیل را نادیده گرفت

تمایل شدید محافظه کاران انگلیس برای فاصله گرفتن از سوناک

افزایش نگرانی اسرائیل از قرار گرفتن در لیست سیاه سازمان ملل

جلوگیری از درج آگهی جعلی مسکن؛ کنترل بازار با مالیات

تعیین تکلیف طرح ساماندهی به مجلس دوازدهم موکول شد؟

الزام نقره داغ کردن مالیاتی احتکارکنندگان مسکن

طراحی جالب یک کتاب به صورت چند بُعدی

نخلستان‌های کهن در روستاهای خوزستان

کشف کله‌پاچه 4 هزار ساله در گورستانی عجیب

حکمت/ نُه خصلتی که انسان باید از خدا بخواهد

موضع آذر منصوری درباره اتفاقات دانشگاه‌های آمریکا؛ اعتراض حق دانشجوست چه کلمبیا باشد چه شریف

مزیت حماس از زبان معاون رئیسی

عربستان در موضوع حمله به رفح برای تل‌آویو خط و نشان کشید

ترور یک فرمانده مقاومت به دست تشکیلات خودگردان

سامانه مودیان مالیاتی چگونه از ورود کالای قاچاق جلوگیری می‌کند؟

قلدربازی عجیب اما خنده‌دار یک گربه؛ کتک زدن همه سگ‌ها در خیابان!

مهارت زندگی/ بنویسید تا به دست بیاورید

مهارت زندگی/ 7 چالش بزرگ که شما را سرسخت‌تر از آدم‌های معمولی می‌کند

آبشار تخت چو لرستان

خدا نیت‌های ما را هم خریدار است

ییلاق زیبای سلانسر در استان گیلان

یکی از سرچشمه های رود بزرگ مارون

جدا کردن خودکار سفیده از زرده تخم مرغ در کارخانه

عشق بین دو پرنده به روایت تصویر

هورامان بهشت گمشده در استان کردستان

استفاده از ChatGPT برای ارزیابی مشکل قلبی عاقلانه نیست!

خواندن چند بیت شنیدنی از غزل زیبای سعدی

داستانک/ زیبایی یا زشتی؟

عیادت امیرعبداللهیان از مجروح حمله تروریستی دمشق در تهران

خبرِ معاون وزیر دفاع درباره رونمایی از سامانه‌های جدید

همه چیز درباره رای‌گیری با صندوق‌های الکترونیکی در دور دوم انتخابات مجلس

آیت‌الله فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است

سر دادن شعار الله اکبر در دانشگاه کالیفرنیا

بازداشت 1700 دانشجو در آمریکا

اینسایدر: برنامه پوتین جنگ همه‌جانبه با ناتو نیست، تضعیف درونی است

کرملین: فشار آمریکا به متحدان روسیه بی‌نتیجه است

آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی

ورود اژه‌ای به موضوع واردات کالای ممنوعه

رئیس هیئت مدیره بیمه دی: دوام شرکت‌های بیمه در گرو نوآوری در خلق محصولات بیمه ای است

تقدیر معاون فرهنگی سازمان برنامه و بودجه از بیمه دی

نمایی زیبا از چهل ستونِ اصفهان

ابهتِ دژ شاپورخواست در خرم آباد